Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

Δικαιώνονται άλλοι 35 σχολικοί φύλακες

Μέτωπο κατά της διαθεσιμότητας έχουν δημιουργήσει οι σχολικοί φύλακες της χώρας, αφού στην πρόσφατη προσωρινή διαταγή για 15 υπαλλήλους στην Ξάνθη έρχονται να προστεθούν ακόμα δύο ομαδικές περιπτώσεις, αυτή τη φορά από το Πρωτοδικείο Αθήνας.

Επανέρχονται 22 φύλακες του Δήμου Αγ. Αναργύρων και 13 της Αγ. Βαρβάρας Επανέρχονται 22 φύλακες του Δήμου Αγ. Αναργύρων και 13 της Αγ. Βαρβάρας Πρόκειται για 35 σχολικούς φύλακες, των δήμων Αγίων Αναργύρων και Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά μέσω της δικαστικής οδού κατάφεραν να επιστρέψουν προσωρινά στα καθήκοντά τους.

Το Πρωτοδικείο Αθήνας εξέδωσε δύο προσωρινές διαταγές, σύμφωνα με τις οποίες οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες, 22 του Δήμου Αγίων Αναργύρων και 13 από την Αγία Βαρβάρα, επανέρχονται στην υπηρεσία μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και η οποία αναμένεται να συζητηθεί στο τέλος του Οκτωβρίου.

Με τις επίμαχες προσωρινές διαταγές οι 35 φύλακες δεν υπάγονται πλέον σε διαθεσιμότητα, στην οποία τέθηκαν βάσει των διατάξεων του ν. 4172/2013. Μάλιστα το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να τους καταβληθούν οι πλήρεις αποδοχές τους, καθώς, όπως υποστήριξαν στις αιτήσεις τους, η βλάβη που έχουν υποστεί από την κυβερνητική απόφαση της διαθεσιμότητας είναι ανεπανόρθωτη.

Το ίδιο άλλωστε συνέβη την περασμένη Τρίτη στην Ξάνθη, όταν το δικαστήριο έκρινε πως 15 σχολικοί φύλακες του δήμου δεν θα βγουν σε διαθεσιμότητα προτού εκδοθεί η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων.

Σύμφωνα δε με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των σχολικών φυλάκων σε Αγίους Αναργύρους και Αγία Βαρβάρα, Απόστολο Παπακωνσταντίνου, η εξέλιξη αυτή αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Υποστηρίζει όμως ότι «πολλά πρωτοδικεία της χώρας έχουν απορρίψει έως σήμερα ανάλογες αιτήσεις χορήγησης προσωρινής διαταγής. Η έκδοση αντιφατικών αποφάσεων επί των ιδίων υποθέσεων, αν και είναι δικονομικώς επιτρεπτή, δημιουργεί, δίχως αμφιβολία, αρνητική εικόνα και οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των εργαζομένων του ιδίου κλάδου».

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που στις αρχές του μήνα απέρριψε το αίτημα που είχαν υποβάλει 89 σχολικοί φύλακες του κεντρικού δήμου. Οι δημοτικοί υπάλληλοι ζητούσαν και αυτοί με τη σειρά τους να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας και να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να κριθεί στην ουσία της η υπόθεση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχολεία
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νοσοκομεία
Υποσχέθηκαν ράμματα στη γούνα του Μνημονίου
Αναλύσεις
Στοιχεία της φύσης, στοιχειά της πολιτικής
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δικαιώνονται άλλοι 35 σχολικοί φύλακες
Ρατσισμός
Δίωξη γιατί δεν επέτρεψαν ρατσιστική αιμοδοσία!
Διμερείς σχέσεις
«Προεκλογική» βίζα δίνει η Αυστραλία σε νεαρούς Ελληνες
Πυρκαγιές
Εσβησαν τις φωτιές σε Ρόδο, Ασπροβάλτα
Θεσσαλονίκη
Απανωτές εκρήξεις φιαλών υγραερίου με δύο τραυματίες
Κρήτη
Αλλάζουν όψη τα Σφακιά
Νέοι Αγρότες
Διαδικτυακός καβγάς των Νέων Αγροτών
Αεροδιακομιδή
Το πρωθυπουργικό Falcon στην υπηρεσία δύο άρρωστων παιδιών
ΥΠΕΚΑ
Ιδιώτες θηροφύλακες δημοσίου δικαίου!
Σχολές/Πανεπίστημια
«Πλήττονται το Κρήτης και το Αριστοτέλειο»
«Δεν διαθέτουν όραμα Παιδείας»