Έντυπη Έκδοση

«Προεκλογική» βίζα δίνει η Αυστραλία σε νεαρούς Ελληνες

Το μόνο πλέον που χωρίζει τους νέους της Ελλάδας από την Αυστραλία είναι 13.593 χιλιόμετρα, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων των δύο χωρών πως όλα είναι έτοιμα για την υπογραφή συμφωνίας παραχώρησης βίζας.

Από την πλευρά της Καμπέρα, ο υπουργός Μετανάστευσης Κρις Μπόουεν δήλωσε πως «η υπογραφή της συμφωνίας εξαρτάται από την Ελλάδα» και επανέλαβε την πρόσφατη δέσμευση του πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ. Ο κ. Μπόουεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, και του μετέφερε πως ο σχετικός φάκελος έχει σταλεί στην Αθήνα.

Από την πλευρά της Αθήνας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ακης Γεροντόπουλος δήλωσε στην καθημερινή ελληνική εκπομπή της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Αυστραλίας (SBS) ότι και η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει τη συγκεκριμένη συμφωνία. «Αν τη φέρει η Αυστραλία, θα μπουν άμεσα οι υπογραφές», είπε ο κ. Γεροντόπουλος.

Αν ο φάκελος δεν χαθεί, η παραχώρηση βίζας σε νέους 18 έως 30 ετών και η ανταλλαγή τους για διακοπές και εργασία είναι θέμα μιας υπογραφής.

Προς το παρόν, η Αυστραλία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με νωπές τις μνήμες από την κρίση ηγεσίας του Ιουνίου στο Εργατικό Κόμμα, που επανέφερε στην πρωθυπουργία τον Κέβιν Ραντ. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας, συνοδεία της βουλευτίνας των Εργατικών Μαρίας Βαμβακίνου, ο Κρις Μπόουεν βρήκε την ευκαιρία να εκφραστεί με πολύ θερμά λόγια για το υπό ανέγερση 15ώροφο Πολιτιστικό Κέντρο της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολιτιστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στους κόλπους της κοινότητας και επεκτείνεται σε όλη την αυστραλιανή κοινωνία. Από τη μεριά του, ο κ. Παπαστεργιάδης ζήτησε από τον Αυστραλό υπουργό να μεριμνήσει ώστε κάποια μέλη του προσωπικού που θα στελεχώσουν το Πολιτιστικό Κέντρο να αμείβονται με επιχορηγήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αίτημα που με χαρά θα ικανοποιούσε ο κ. Μπόουεν αν και εφόσον το Εργατικό Κόμμα διατηρηθεί στην εξουσία μετά τις εκλογές της 7ης Σεπτεμβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυστραλία
Μετανάστες και πρόσφυγες
Υπουργείο Εξωτερικών
Διπλωματία και διμερείς σχέσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νοσοκομεία
Υποσχέθηκαν ράμματα στη γούνα του Μνημονίου
Αναλύσεις
Στοιχεία της φύσης, στοιχειά της πολιτικής
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δικαιώνονται άλλοι 35 σχολικοί φύλακες
Ρατσισμός
Δίωξη γιατί δεν επέτρεψαν ρατσιστική αιμοδοσία!
Διμερείς σχέσεις
«Προεκλογική» βίζα δίνει η Αυστραλία σε νεαρούς Ελληνες
Πυρκαγιές
Εσβησαν τις φωτιές σε Ρόδο, Ασπροβάλτα
Θεσσαλονίκη
Απανωτές εκρήξεις φιαλών υγραερίου με δύο τραυματίες
Κρήτη
Αλλάζουν όψη τα Σφακιά
Νέοι Αγρότες
Διαδικτυακός καβγάς των Νέων Αγροτών
Αεροδιακομιδή
Το πρωθυπουργικό Falcon στην υπηρεσία δύο άρρωστων παιδιών
ΥΠΕΚΑ
Ιδιώτες θηροφύλακες δημοσίου δικαίου!
Σχολές/Πανεπίστημια
«Πλήττονται το Κρήτης και το Αριστοτέλειο»
«Δεν διαθέτουν όραμα Παιδείας»