Έντυπη Έκδοση

Ιδιώτες θηροφύλακες δημοσίου δικαίου!

Δύο σε ένα επιχειρεί να πετύχει στο θέμα της αστυνόμευσης των δασών από λαθροϋλοτόμους το ΥΠΕΚΑ, με νέα τροπολογία στο νόμο για τα αυθαίρετα (!), επαναφέροντας στην αρμοδιότητα της δημόσιας Δασικής Υπηρεσίας τους «security»-θηροφύλακες, που όμως θα συνεχίσουν να μισθοδοτούνται κανονικά από τους κυνηγούς.

Απίστευτο και όμως αληθινό: «Με νέα προσθήκη στην παράγραφο 8 του άρθρου 271 του Ν.Δ. 86/69, οι φύλακες θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων υπάγονται στον αρμόδιο φορέα για την προστασία και διαχείριση των δημόσιων δασών της χώρας, η διάθεση αυτών όμως γίνεται με απόφαση της κυνηγετικής συνομοσπονδίας!». Κοντολογίς «οι ιδιωτικές συνομοσπονδίες θα αποφασίζουν αν και πού θα διατίθενται οι υπάλληλοί τους, οι οποίοι υπάγονται πλέον στη Δασική Υπηρεσία!».

Επί δικαίων και αδίκων

Υπενθυμίζεται ότι (όπως εκτενώς αναφερθήκαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα) το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής με παλαιότερη τροποποίηση στο νόμο για τα αυθαίρετα (αν είναι δυνατόν) έδινε απεριόριστη εξουσία σε ιδιώτες θηροφύλακες-«security» που θα έδιναν λόγο μόνο στις κυνηγετικές συνομοσπονδίες που τους μισθοδοτούν νομίμως και όχι στη Δασική Υπηρεσία που «έβγαινε εκτός» και δεν είχε επί της ουσίας ρόλο.

Θα είχαν δηλαδή αρμοδιότητες (με ό,τι αυτό σήμαινε για κάθε πολίτη) οι «security των δασών» ακόμα και στη διαδικασία της σύλληψης λαθροϋλοτόμων φτωχών κομπιναδόρων και συμμοριών του είδους.

Επί δικαίους και αδίκους θα είχαν λόγο, όπως και τώρα, μόνο που «μπαίνει» ξανά η Δασική Υπηρεσία στα... δάση (έχει και αυτή μεγάλες ευθύνες για το πώς οδηγηθήκαμε έως εδώ).

Η νέα προσθήκη ήρθε έπειτα από αντιδράσεις της Ενωσης Δασολόγων-Δασοπόνων δημοσίων υπαλλήλων και των Οικολόγων Πράσινων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «η ιστορία ξεκινά από μια απόφαση του κ. Χατζηγάκη, παλαιότερου υπουργού Γεωργίας, κατά της οποίας έχει προσφύγει στο ΣτΕ η ΠΕΔΔΥ. Η απόφαση του ΣτΕ ακόμα εκκρεμεί». Η προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης συνίσταται στο ότι ο ιδιώτης γίνεται ελεγκτής και η Δασική Υπηρεσία μένει... μπουκάλα.

Να δούμε τώρα με ποιον τρόπο οι ιδιώτες, μισθοδοτούμενοι από τους επίσης ιδιώτες κυνηγούς, θα κυνηγούν τους πολίτες που θα παρανομούν, πηγαίνοντάς τους από το αυτί στη Δασική Υπηρεσία που είναι δημόσια. Τι άλλο θα δούμε και θα ανεχτούμε!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Περιβάλλον & οικολογία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νοσοκομεία
Υποσχέθηκαν ράμματα στη γούνα του Μνημονίου
Αναλύσεις
Στοιχεία της φύσης, στοιχειά της πολιτικής
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δικαιώνονται άλλοι 35 σχολικοί φύλακες
Ρατσισμός
Δίωξη γιατί δεν επέτρεψαν ρατσιστική αιμοδοσία!
Διμερείς σχέσεις
«Προεκλογική» βίζα δίνει η Αυστραλία σε νεαρούς Ελληνες
Πυρκαγιές
Εσβησαν τις φωτιές σε Ρόδο, Ασπροβάλτα
Θεσσαλονίκη
Απανωτές εκρήξεις φιαλών υγραερίου με δύο τραυματίες
Κρήτη
Αλλάζουν όψη τα Σφακιά
Νέοι Αγρότες
Διαδικτυακός καβγάς των Νέων Αγροτών
Αεροδιακομιδή
Το πρωθυπουργικό Falcon στην υπηρεσία δύο άρρωστων παιδιών
ΥΠΕΚΑ
Ιδιώτες θηροφύλακες δημοσίου δικαίου!
Σχολές/Πανεπίστημια
«Πλήττονται το Κρήτης και το Αριστοτέλειο»
«Δεν διαθέτουν όραμα Παιδείας»