Έντυπη Έκδοση

Απανωτές εκρήξεις φιαλών υγραερίου με δύο τραυματίες

Ανεξακρίβωτες παρέμεναν ώς αργά χθες το βράδυ οι συνθήκες των απανωτών εκρήξεων φιαλών υγραερίου σε βιοτεχνία στη Βιομηχανική Περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εργαζομένων και την πρόκληση πυρκαγιάς, που σβήστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική πριν επεκταθεί και στις διπλανές βιοτεχνίες.

Μυστηριώδης ανάφλεξη σε βιοτεχνία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Μυστηριώδης ανάφλεξη σε βιοτεχνία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Με εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης τα θύματα της έκρηξης, ένας 52χρονος κι ένας 44χρονος αλλοδαπός.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σημειώθηκαν τρεις αλλεπάλληλες εκρήξεις, μία σε δεξαμενή υγραερίου και δύο σε φιάλες που ήταν τοποθετημένες πάνω σε όχημα, προκαλώντας πανικό στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στη διάρκεια εργασιών αναγόμωσης φιαλών υγραερίου σε τοπική επιχείρηση, της οποίας ως ιδιοκτήτης φέρεται ο 52χρονος, ενώ ο 44χρονος αλλοδαπός εργαζόταν σ' αυτήν.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις, η οποία σβήστηκε από την Πυροσβεστική που έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Εξαιτίας του ωστικού κύματος προκλήθηκαν ζημιές στο διπλανό μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό πιθανώς να οφείλονται οι διακοπές ρεύματος που σημειώνονταν κατά διαστήματα στην περιοχή. Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έσπευσε επί τόπου κλιμάκιο της επιχείρησης. Εκεί έφτασαν επίσης και εμπειρογνώμονες για να ερευνήσουν τις συνθήκες και τα αίτια των εκρήξεων.

Από το νοσοκομείο έγινε γνωστό ότι ο 44χρονος αλλοδαπός εργάτης είναι σε σοβαρή κατάσταση, καθώς φέρει εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Ως εκ τούτου τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα. Ο 52χρονος φέρει εγκαύματα στα χέρια και την πλάτη και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θεσσαλονίκη
Πυρκαγιές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νοσοκομεία
Υποσχέθηκαν ράμματα στη γούνα του Μνημονίου
Αναλύσεις
Στοιχεία της φύσης, στοιχειά της πολιτικής
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δικαιώνονται άλλοι 35 σχολικοί φύλακες
Ρατσισμός
Δίωξη γιατί δεν επέτρεψαν ρατσιστική αιμοδοσία!
Διμερείς σχέσεις
«Προεκλογική» βίζα δίνει η Αυστραλία σε νεαρούς Ελληνες
Πυρκαγιές
Εσβησαν τις φωτιές σε Ρόδο, Ασπροβάλτα
Θεσσαλονίκη
Απανωτές εκρήξεις φιαλών υγραερίου με δύο τραυματίες
Κρήτη
Αλλάζουν όψη τα Σφακιά
Νέοι Αγρότες
Διαδικτυακός καβγάς των Νέων Αγροτών
Αεροδιακομιδή
Το πρωθυπουργικό Falcon στην υπηρεσία δύο άρρωστων παιδιών
ΥΠΕΚΑ
Ιδιώτες θηροφύλακες δημοσίου δικαίου!
Σχολές/Πανεπίστημια
«Πλήττονται το Κρήτης και το Αριστοτέλειο»
«Δεν διαθέτουν όραμα Παιδείας»