Έντυπη Έκδοση

Μην «τσιμπάτε» σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, λέει το ΚΚΕ

Ως ψευδοδίλημμα αντιμετωπίζει το ΚΚΕ το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους ή ενός νέου δάνειου από τους Γερμανούς και εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, χωρίς να εξαιρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στα κόμματα αυτά πως συντηρούν τη συζήτηση για να αποπροσανατολίσουν το λαό.

Παίζοντας το παιχνίδι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Εκτιμά παράλληλα ότι ο λαός θα κληθεί να πληρώσει πανάκριβα το νέο γερμανικό δάνειο με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν τη «γερμανική βοήθεια». Σε αυτό το θέμα το ΚΚΕ υπενθυμίζει την πάγια θέση ότι η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στη μονομερή διαγραφή του χρέους, με αποδέσμευση από την Ε.Ε., κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και εργατική-λαϊκή εξουσία. Και πως «κάθε άλλη επιλογή που θα έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου θα εγκλωβίζει το λαό στο ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης της βαρβαρότητας».

Οι πλειστηριασμοί

Σχετικά με το άλλο μεγάλο ζήτημα των ημερών, τους πλειστηριασμούς και τις σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες αλλά και την παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου, εκτιμάται ότι οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, ότι θα προστατευθούν οι φτωχοί και οι αδύναμοι, είναι στάχτη στα μάτια του λαού για να αποκρυβεί ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για να βγουν στο σφυρί τα σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν, εξαιτίας της ανεργίας και της ανέχειας, να αποπληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι οι διαβεβαιώσεις τους έχουν τόση αξία όση είχαν και αντίστοιχες προηγούμενες που έγιναν για το χαράτσι στη ΔΕΗ και προτάσσεται η ανάγκη να σημάνει συναγερμός ώστε να αποτραπούν οι κατασχέσεις. Το ΚΚΕ, όπως έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλώνει ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για να προστατευθούν τα λαϊκά σπίτια, εξηγώντας πως μόνον η οργανωμένη λαϊκή δράση μέσα από τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές μπορεί να εμποδίσει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς και να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Να σημειωθεί ότι για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις κατοικιών το ΚΚΕ είχε πρόσφατα καταθέσει τη δική του πρόταση νόμου στη Βουλή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ρωσία
Από το Ροστόφ με (καθόλου) αγάπη
Είχε προειδοποιήσει η Μόσχα
Τη σιωπή επέλεξε το Μαξίμου
Ευθύ μήνυμα δυσαρέσκειας
Κύπρος
«Ανάποδα από την Ε.Ε. πήγαινε ο Χριστόφιας»
ΠΑΣΟΚ
Σε ομόλογο με εγγύηση ΕΚΤ το 2014 στοχεύει η κυβέρνηση
Ασάφεια για τους πλειστηριασμούς
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
«Επιμήκυνση» ο Ιταλός, «διαγραφή» ο Φινλανδός
ΣΥΡΙΖΑ
Να 'ρθουν όλα τούμπα
ΚΚΕ
Μην «τσιμπάτε» σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, λέει το ΚΚΕ
Γερμανία
Σρέντερ: Λέει ψέματα η Μέρκελ για την Ελλάδα
«Ατύχημα» φοβάται ο Σαμαράς
Επενδυτικά κεφάλαια
Με τη θηλιά των δανείων για άλλο μισό αιώνα
Άλλες ειδήσεις
Το πρωτοσέλιδο 24 Αυγούστου