Έντυπη Έκδοση

Διαδικτυακός καβγάς των Νέων Αγροτών

Αγροτοσυνδικαλιστικός καβγάς για την Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) εξελίσσεται πλέον και διαδικτυακά, μέσω Facebook.

Η ιστορία ξεκίνησε εδώ και λίγους μήνες, όταν μετά την εκλογική αναμέτρηση ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΕΝΑ, Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε ρόλο και στις δημόσιες σχέσεις της οργάνωσης αλλά και στη διοργάνωση συνεδρίων κ.α., κατήγγειλε πως οι εκλογές δεν έγιναν όπως έπρεπε, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν καραμπινάτες παραβιάσεις του καταστατικού που επηρέασαν την εκλογική αναμέτρηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έμπαιναν μπροστά προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες.

Η ΠΕΝΑ, που εκπροσωπεί αγρότες έως 40 ετών, θεωρείται τα τελευταία χρόνια ότι έχει υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις παραδοσιακές ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ, που λόγω και του νόμου Σκανδαλίδη, αφού δεν συνενώθηκαν, όπως προέβλεπε ο νόμος, εξέλιπαν. Η νεολαιίστικη αγροτοσυνδικαλιστική οργάνωση εκλέγει προεδρεία ανά νομό (ΕΝΑ) με ένα κεντρικό συλλογικό όργανο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ισχυρή εκπαιδευτική παρουσία, με συνέδρια/σεμινάρια για νέες καλλιέργειες, εκπαιδευτικά ταξίδια κ.ά.

Θεωρείται φυτώριο νέων καταρτισμένων αγροτών και η στάση της μέχρι σήμερα ήταν αποστασιοποιημένη από τα κόμματα ή την πολιτική γενικά.

Το μπαράζ αγροτικών δημοσιευμάτων συνεχίστηκε, ώσπου ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΕΝΑ, Δημήτρης Σταματάκος, στις αρχές Αυγούστου παραιτήθηκε, ζητώντας να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι ώστε να μην αλωθεί το κύρος της οργάνωσης.

Στο δικτυακό τόπο «Agrocapital» του Γιώργου Μπακόλα δημοσιεύτηκε χθες άρθρο του προέδρου της ΠΕΝΑ, Θεόδωρου Βασιλόπουλου, ο οποίος αναφέρει ότι η νέα διοίκηση προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση της επαγγελματικής σχέσης με τον Δ. Μιχαηλίδη και, προφανώς, οι νέοι όροι συνεργασίας δεν ήταν της αρεσκείας του, με αποτέλεσμα να αλλάξει η θεώρησή του για την οργάνωση! (...)

Ο καβγάς μεταφέρθηκε στο Facebook και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης ανταπάντησε πως «όλοι γνωρίζουν πως στο αυτοαποκαλούμενο πενταμελές νέο Δ.Σ. ο Δημήτρης Σταματάκος παραιτήθηκε στις 5/8/2013, ο Στέλιος Βογιατζής δεν προέρχεται από εκλογές στην ΕΝΑ Θεσσαλονίκης (21/1/2013) και ο Λεωνίδας Αρνίδης δεν προέρχεται από εκλογές στην ΕΝΑ Κοζάνης (23/1/2013)».

Τα γεγονότα στην ΠΕΝΑ έρχονται σε μια στιγμή που η συλλογική οργάνωση έχει αρχίσει να αποκτά δυναμική στο νέο αγροτικό πληθυσμό κι ετοιμάζει το ετήσιο συνέδριό της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Νέοι Αγρότες
Social Media
Πληροφορική και διαδίκτυο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νοσοκομεία
Υποσχέθηκαν ράμματα στη γούνα του Μνημονίου
Αναλύσεις
Στοιχεία της φύσης, στοιχειά της πολιτικής
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δικαιώνονται άλλοι 35 σχολικοί φύλακες
Ρατσισμός
Δίωξη γιατί δεν επέτρεψαν ρατσιστική αιμοδοσία!
Διμερείς σχέσεις
«Προεκλογική» βίζα δίνει η Αυστραλία σε νεαρούς Ελληνες
Πυρκαγιές
Εσβησαν τις φωτιές σε Ρόδο, Ασπροβάλτα
Θεσσαλονίκη
Απανωτές εκρήξεις φιαλών υγραερίου με δύο τραυματίες
Κρήτη
Αλλάζουν όψη τα Σφακιά
Νέοι Αγρότες
Διαδικτυακός καβγάς των Νέων Αγροτών
Αεροδιακομιδή
Το πρωθυπουργικό Falcon στην υπηρεσία δύο άρρωστων παιδιών
ΥΠΕΚΑ
Ιδιώτες θηροφύλακες δημοσίου δικαίου!
Σχολές/Πανεπίστημια
«Πλήττονται το Κρήτης και το Αριστοτέλειο»
«Δεν διαθέτουν όραμα Παιδείας»