Έντυπη Έκδοση

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠ' ΤΟΝ ΟΓΚΩΔΗ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Εντεκάδα στο εδώλιο

Με βούλευμα θα δικαστούν για βαριές κακουργηματικές πράξεις

Το στοίχημα της... απαλλαγής έχασαν τελικά έντεκα παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο Μάκης Ψωμιάδης, ο γιος του Σταύρος, ο Γιάννης Παπακώστας, ο Θωμάς Μητρόπουλος και ο Περικλής Αμανατίδης, οι οποίοι θα δικαστούν τελικά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των «στημένων αγώνων».

Μάκης Ψωμιάδης, Μάκης Ψωμιάδης, Για την ίδια υπόθεση δηλαδή που τον Ιούνιο του 2011 η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, παρήγγειλε τον εντοπισμό και τη σύλληψη δεκάδων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς φέρονταν ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων, στην πλειονότητά τους της Β' Εθνικής, το χρονικό διάστημα 2008-2011.

Οι κατηγορούμενοι για βαριές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα θα καθίσουν στο εδώλιο, αν και ακόμα η κύρια ανάκριση για τα «στημένα παιχνίδια» δεν έχει περατωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί -για την οποία κατηγορούνται περισσότερα από 180 άτομα- διαχωρίστηκε το σκέλος που αφορά τον προφυλακισμένο Μάκη Ψωμιάδη. Η στιγμή που θα συμπληρωθεί η προσωρινή του κράτηση πλησιάζει (έχει συμπληρώσει 16 μήνες και το όριο είναι 18) κι έτσι ο εφέτης ειδικός ανακριτής Γιώργος Καλόφωνος, σε συνεργασία με τον επίκουρο ανακριτή Γ. Αυγέρη, ολοκλήρωσαν αρχικά το μέρος της έρευνας που αφορά το μεγαλοπαράγοντα, και στη συνέχεια θα συνεχίσουν με τα υπόλοιπα σκέλη.

Ο γιος του Σταύρος Ο γιος του Σταύρος Ετσι, το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας εξέδωσε το υπ' αριθμ. 1733/13 βούλευμα, με το οποίο παραπέμπει για κακουργηματικές πράξεις στο εδώλιο τους:

**Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη για συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

**Σταύρο Ψωμιάδη για συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο Θ. Μητρόπουλος Ο Θ. Μητρόπουλος **Ιωάννη Παπακώστα για συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα, δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

**Κωνσταντίνο Ριαβόγλου για δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομο στοίχημα.

**Θωμά Μητρόπουλο για δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομο στοίχημα.

**Γεώργιο Χριστοβασίλη για δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομο στοίχημα.

Ο Κ. Ριαβόγλου  είναι τέσσερις από τους έντεκα Ο Κ. Ριαβόγλου είναι τέσσερις από τους έντεκα **Ευάγγελο Αγγελή για δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομο στοίχημα.

**Διονύσιο Κωτούλα για δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομο στοίχημα.

** Περικλή Αμανατίδη για δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομο στοίχημα.

**Δημήτρη Δημητρίου για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

* Γιώργο Χαβενετίδη για απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και ιδιαιτέρας μεγάλης αξίας παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Μάλιστα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μη γίνει κατηγορία εις βάρος του Μάκη Ψωμιάδη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, αλλά και των Σταύρου Ψωμιάδη και Ιωάννη Παπακώστα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος την περίοδο 2008-2011.

Οσο για τους Κων. Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλο Γιώργο Χριστοβασίλη, Ευάγγ. Αγγελή και Περικλή Αμανατίδη φαίνεται πως δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία, προκειμένου να παραπεμφθούν για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, εντός του πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης από το 2008 έως το 2011 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Κι αυτό λόγω παραγραφής εις βάρος των Γ. Χαβενετίδη, Δημ. Δημητρίου και Ευαγγ. Δήμου για τη μερικότερη πράξη της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος που φέρονται πως τέλεσαν από την 1/1/08 έως τις 29/7/2008.

Παράλληλα, δεν παραπέμπονται για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης οι εξής: Διαμαντής Κωνσταντάρας, Σταύρος Μπαρκιτζής, Κωνσταντίνος Τσαλίκης, Χαρ. Χριστόγλου και Ευάγγελος Δήμου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Διαφθορά
Δικαιοσύνη
Αθλητική Δικαιοσύνη
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Εντεκάδα στο εδώλιο
Ποδόσφαιρο
Πιέζουν για Πράνιτς οι «πράσινοι»
Ζητείται δίδυμο
Επαφές για επιτελικό, χάνουν Λίνο στον ΠΑΟΚ
Σέντρα στην Ιταλία
Ξανά Ραούλ Μαδρίτης
Ο Αγρίτης στην Καλλονή
Στον Μπέιλ τα σκήπτρα του πιο ακριβοπληρωμένου