Έντυπη Έκδοση

Στη σκιά των συναντήσεων Βενιζέλου-Λαγκάρντ και Παπανδρέου-Μέρκελ

Κρυφτούλι με τη χρεοκοπία

Βενιζέλος, Λαγκάρντ, Τόμσεν
ΤΟ παλιό γερμανικό σχέδιο περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους κατά 50% (συντεταγμένη χρεοκοπία), με την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, επανήλθε μόλις λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση που θα έχει αύριο στην Ουάσιγκτον με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος και τη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με την Ανγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Βενιζέλος χθες επιχείρησε να διαψεύσει αυτό το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας ως δικές του δηλώσεις. Ωστόσο, στην Ευρώπη παραμένει «δημοφιλές» θέμα συζήτησης η αναδιάρθρωση και χθες έγιναν νέες δηλώσεις από τραπεζικούς και πολιτικούς παράγοντες.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Βουλή

  • ΚΟΥΒΕΛΗΣ Να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη
   «Οι Ελληνες βουλευτές είναι βουλευτές μιας χώρας που η κοινωνία της δεινοπαθεί», σχολίασε ο Φώτης Κουβέλης.
  • Προτάσεις από Κακλαμάνη
   Εν όψει της κατάθεσης και της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας κατά την τελευταία δεκαετία, ο Απ. Κακλαμάνης κατέθεσε πρόταση Κανονισμού της Βουλής με στόχο την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας του Κοινοβουλίου.
  • ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΝΤΟΥΛΗ (ΛΑΟΣ) ΓΙΑ ΤΑ «ΓΟΜΑΡΙΑ» Νέο επεισόδιο στο καφενείο της Βουλής
   Λ. Κανέλλη, Φ. Πετσάλνικος, Α. Ροντούλης Νέο επεισόδιο μεταξύ βουλευτών σημειώθηκε χθες στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου που τείνει να μετατραπεί σε παλαίστρα.
  • ΚΚΕ για γάλα και προεδρείο
   «Οι συστάσεις του προέδρου της Βουλής σε ό,τι αφορά τη βουλευτή του ΚΚΕ (σ.σ. Λιάνα Κανέλλη) επιβεβαιώνουν τον στίχο του Μπρεχτ: Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ», σχολίασε το ΚΚΕ με αφορμή τις συστάσεις του προέδρου της Βουλής σχετικά με τη βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Εκοψαν από τα πολλά τους, λένε οι βουλευτές...
   Κατά 40% έχουν μειωθεί οι συνολικές απολαβές των 300 της Βουλής!
 • Ευρωπαϊκή Ένωση

  • ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ Θέλει απολύσεις αλλά και πληρωμή των Γερμανών προμηθευτών!
   Υπέρ της μείωσης των θέσεων εργασίας αλλά και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις τάσσεται ο Γερμανός επικεφαλής της «task force», της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχει αναλάβει την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, Χορστ Ράιχενμπαχ.
  • ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ Σενάριο η πτώχευση λέει ο Ολλανδός της ΕΚΤ
   Τρισέ - ΕΚΤ Από το πολύ πες πες τελικά κινδυνεύει να γίνει πραγματικότητα... Με δηλώσεις του ο Ολλανδός τραπεζίτης, μέλος της ΕΚΤ, Κλάας Κνοτ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ελληνικής πτώχευσης.
 • Κυπριακό χρέος

  • Ρωσικό δάνειο στην Κύπρο
   Πολύ κοντά σε συμφωνία λήψης δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία βρίσκεται η Κύπρος, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξυπηρέτηση του χρέους της και να εκπληρώσει τους οικονομικούς της στόχους.
 • Τουρκία

  • Αμοιβαίες υποχωρήσεις ζητεί τώρα ο Ερντογάν
   Το πλοίο που λίγο έλειψε να γίνει αφορμή για ελληνοτουρκικό πόλεμο στο Αιγαίο κατά τη γνωστή «κρίση του Μαρτίου» το 1987, απέπλευσε χθες για την Ανατολική Μεσόγειο όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες, τις οποίες όμως δηλώνει η Αγκυρα ότι μπορεί να σταματήσει, αν σταματήσουν και οι αντίστοιχες κυπριακές.
 • Ένοπλες Δυνάμεις

  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ Ηθικόν ακμαιότατον και ταμείον άδειο...
   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρόσφατη επιθεώρηση του κέντρου εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων Κλίμα πτώχευσης επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους κύκλους των Ενόπλων Δυνάμεων, επιβαρυνόμενο καθημερινά όχι μόνο από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και από το γεγονός ότι έρχονται στην επιφάνεια τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις γενικότερα.
 • ΕΛΣΤΑΤ

  • ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ EUROSTAT, ΔΝΤ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Η ΕΛΣΤΑΤ, ο πρόεδρος και η διόγκωση του ελλείμματος
   Ο συνταξιούχος του ΔΝΤ και πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου Με την είδηση της εντολής για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνήσει τις καταγγελίες περί σκόπιμης διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος με τη συνέργεια Eurostat, ΔΝΤ και ΕΛΣΤΑΤ (χωρίς τα μέλη του Δ.Σ., αλλά μόνο με τον πρόεδρο Α. Γεωργίου), αλλά και τις καταθέσεις των μελών στην Επιτροπή της Βουλής, κλείνει η πρώτη εβδομάδα των αποκαλύψεων για την τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση.