Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Στόχος ξανά οι Γεζίντι

Εφυγαν για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές και κατέφυγαν στα βουνά. Ομως, κι εκεί καταδιώκονται...
Τουλάχιστον 533 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νόσρα, στην πλειονότητά τους μη συριακής καταγωγής, έχουν χάσει τη ζωή τους στις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, που ξεκίνησαν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πλήρες θέμα...

 • Ισλαμικό Κράτος

  • ΣΥΝΟΡΑ ΣΥΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ Με τη ματιά και την ψυχή στο Κομπάνι
   Η απεσταλμένη μας, Γεωργία Δάμα, με Κούρδους πρόσφυγες στο Σουρούτς Δεκάδες Κούρδοι, μέσα στο σκοτάδι, στέκονται στο ύψωμα, απέναντι από το Κομπάνι. Μόλις περάσει η τουρκική περιπολία, ανεβαίνουν. Ο οργωμένος από τα στρατιωτικά οχήματα λόφος βρίσκεται μπροστά στην ουδέτερη ζώνη.
 • Καναδάς

  • Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΤΑΒΑ Θρηνεί για τα θύματα, όχι για το γιο της
   Ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν την περιοχή γύρω από το μνημείο, άλλοι αφήνουν λουλούδια για τα θύματα Την ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας του θα επισπεύσει ο Καναδάς εν μέσω του προβληματισμού που άφησαν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια σε δημόσιους χώρους, στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο Μνημείο των Πεσόντων και το Κοινοβούλιο στην Οτάβα.
 • Τουρκία

 • Ιταλία

  • Μπορεί να εκδικάζει υποθέσεις θυμάτων των ναζί η ιταλική Δικαιοσύνη
   Η ιταλική Δικαιοσύνη έχει τελικά την αρμοδιότητα να εκδικάσει προσφυγές θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και συγγενών τους με τις οποίες ζητούν χρηματική αποζημίωση, όπως απεφάνθη το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
 • Εμπολα

 • Ματιές στον κόσμο

  • Βόμβα σε μαζική συγκέντρωση ισλαμιστικού κόμματος του Πακιστάν
   Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε χθες εν μέσω μαζικής συγκέντρωσης του μεγαλύτερου ισλαμιστικού κόμματος του Πακιστάν, στην ασταθή επαρχία του Μπαλουχιστάν.
  • Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι εκλογές την Κυριακή στην Ουκρανία
   Πλήρη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας, με στόχο την αποτροπή «τρομοκρατικών πράξεων» διέταξε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα ενδέχεται να προσπαθήσει να διαταράξει τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Ουκρανία, ενώ φιλορώσοι αυτονομιστές δηλώνουν ότι θα κατακτήσουν πόλεις-κλειδιά -Μαριούπολη, Σλαβιάσκ, Κραματόρσκ- στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
  • 1% η πιθανότητα να σκοτωθεί όλος ο πληθυσμός της Ιαπωνίας από ηφαίστειο
   φωτ.του ηφαιστείου στο όρος Οντάκε της Ιαπωνίας (AFP) Μέχρι 120 εκατομμύρια νεκροί, σχεδόν ολόκληρος ο ιαπωνικός πληθυσμός, μπορεί να εξοντωθεί αν πραγματοποιηθεί μια μείζων ηφαιστειακή έκρηξη όπως αυτές που έχει γνωρίσει το αρχιπέλαγος στο μακρινό παρελθόν, αναφέρει ιαπωνική μελέτη που θα δημοσιοποιηθεί πλήρως το Νοέμβριο.
  • Ανακαλεί μοντέλα Α4 η Audi λόγω προβλημάτων στους αερόσακους
   Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi ανακαλεί 850.000 μοντέλα Α4 λόγω προβλημάτων στους αερόσακους προκειμένου να επιδιορθώσει το λειτουργικό τους σύστημα.
  • Μπορούν να ψηφίζουν, όχι όμως και να οδηγούν
   Εδώ ο κόσμος χάνεται, και οι φανατικοί τα βάζουν με τις γυναίκες οδηγούς... «Οι δρόμοι δεν είναι μόνο για τους άνδρες» υποστηρίζουν οι διοργανώτριες της καμπάνιας υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας στη Σαουδική Αραβία να οδηγεί, που προετοιμάζονται δυναμικά για την τρίτη εκστρατεία διαμαρτυρίας τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
 • Σερβία/Αλβανία

  • ΣΕΡΒΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Τους ενώνουν οι κοινοί στόχοι
   Αν θέλουν να προσθέσουν τις σημαίες τους στην Ε.Ε., Αλβανία και Σερβία πρέπει να συνεργαστούν... Σε μια νέα αρχή στις μεταξύ τους σχέσεις προσβλέπει η κυβέρνηση των Τιράνων με την αντίστοιχη του Βελιγραδίου εν όψει του κοινού οράματός τους για ένταξη των χωρών στην Ε.Ε., με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών να υποστηρίζει ότι η ιστορική συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών στο Βελιγράδι θα είναι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των δύο κρατών, αφήνοντας ωστόσο υπαινιγμούς για το ρόλο του Κοσόβου.