Έντυπη Έκδοση

Αλλάζει πόστο ο Χρ. Στεφανάδης

Βραχύβια ήταν η θητεία του καθηγητή Χρήστου Στεφανάδη στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Στεφανάδης σύντομα θα αλλάξει πόστο μέσα στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπεται η αντικατάστασή του από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Τάσο Αναστασάτο, ενώ ορίζεται πως τα καθήκοντα του προέδρου του ΣΟΕ μπορεί να ανατίθενται, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, στον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου.

Ο κ. Στεφανάδης διαδέχθηκε στην προεδρία του ΣΟΕ τον καθηγητή Πάνο Τσακλόγλου, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό και ήταν προσωπική επιλογή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Τους προηγούμενους τέσσερις μήνες είχε τον κρίσιμο ρόλο του εκπροσώπου της χώρας μας στο Euro Working Group, εκπροσωπώντας τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών στο όργανο που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις του Eurogroup, αξιολογεί την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων και αποφασίζει για τις εκταμιεύσεις των δόσεων προς την Ελλάδα.

Διαψεύσεις

Αν και τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονη φημολογία ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του αναφορικά με τις επιδόσεις του, οι πληροφορίες διαψεύδονται από το υπουργείο Οικονομικών. Κύκλοι της οδού Νίκης έλεγαν ότι κ. Στεφανάδης θα αξιοποιηθεί άμεσα σε άλλο πόστο και ότι η αντικατάστασή του από τον κ. Αναστασάτο είναι προσωρινή.

Να σημειώσουμε ότι πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στεφανάδης έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση, καθώς σε δύο άρθρα του στην εφημερίδα «Καθημερινή» τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 εμφανίζεται να υποστηρίζει την άποψη ότι μια συντεταγμένη επιστροφή στη δραχμή θα μπορούσε να αποτελέσει αντίδοτο στην ύφεση και την απώλεια των εισοδημάτων που έχει προκαλέσει η κρίση.

Εν τω μεταξύ στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η δημιουργία ξεχωριστής Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών ή άλλο μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μπορεί να εξουσιοδοτείται για τη διενέργεια των δικαιοπραξιών ή υλικών ενεργειών που είναι αναγκαίες για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης περιουσιακού στοιχείου του Δημοσίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Μέχρι 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα
Εκπτώσεις, μήπως και σωθεί
Παρατείνεται και για το 2015 η εισφορά αλληλεγγύης
Πλειστηριασμοί
Πρωτοχρονιά χωρίς κεραμίδι
Κυβέρνηση
Η έξοδος θα είναι... προς την κανονικότητα
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Συνεχίζεται η κόντρα Κυρ. Μητσοτάκη - Αλ. Μητρόπουλου
Υπουργείο Οικονομικών
Αλλάζει πόστο ο Χρ. Στεφανάδης
Βουλή
Μέτρα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ζητούν Ρήγας και Τριαντάφυλλος
ΚΕΔΕ
Αυτοδυναμία Ν.Δ. στην ΚΕΔΕ
ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει τους τόνους για το ΔΝΤ
ΑΟΖ
«Δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά στην ΑΟΖ της»
Κύπρος
«Δεν θα κάνουμε πίσω επειδή μας το ζητάτε»
ΠΑΣΟΚ/Πρόσωπα
Ο αναχωρήσας υπερήφανος γέρων
ΑΝΕΛ
Ανοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των βουλευτών ζητεί ο Καμμένος
Αρθρα/Σχολιασμοί
Να τιμήσουμε έμπρακτα το Επος '40-'41
Άλλες ειδήσεις
ΣTHNOYN κάλπες σε 100 δόσεις