Έντυπη Έκδοση

Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει τους τόνους για το ΔΝΤ

Ρίχνει τους τόνους ως προς το ΔΝΤ το ΠΑΣΟΚ και μιλάει πλέον για συμφωνημένη και με το Ταμείο υπαγωγή της Ελλάδας στην εποπτεία και την «προληπτική στήριξη» των «υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης», όπου προβλέπεται η συμμετοχή του ΔΝΤ ως «τεχνικού συμβούλου» της Ε.Ε.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη πάντως κάνουν κάθε προσπάθεια να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του γαλλόφωνου forum επιχειρήσεων, αναπροσάρμοσε τη ρητορική της μετα-Μνημονίου εποχής σημειώνοντας ότι η Ελλάδα περνάει «σε μια νέα φάση μετά το πρόγραμμα».

«Θα εξετάσουμε -πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- και τη συμφωνημένη ολοκλήρωση του σκέλους του προγράμματος που αφορά το ΔΝΤ, σε συνεργασία τόσο με αυτό όσο και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Τονίσαμε ότι αρκούν οι υφιστάμενοι ευρωπαϊκοί υποστηρικτικοί μηχανισμοί που μπορούν να ενεργοποιηθούν».

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ θα εντείνει τις πιέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί την κυβερνητική στρατηγική προσδοκώντας ωστόσο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα κυρίως μεταξύ των βουλευτών εν όψει και της προεδρικής εκλογής. Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου παραπέμπουν με νόημα στις προχτεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεργασία του με τον Αντώνη Σαμαρά και τονίζουν ότι «αν δεν υπάρξει συναίνεση και αραγές εσωτερικό μέτωπο, τότε θα υπάρξει ένα δίλημμα που θα κληθεί να απαντήσει ο πολίτης».

Οι ληξιπρόθεσμες

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Χαριλάου Τρικούπη γίνονται εξαντλητικές και απέλπιδες προσπάθειες να συγκρατηθεί η δημοσκοπική κατηφόρα του ΠΑΣΟΚ που καταγράφουν όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης. Είναι ενδεικτική η κίνηση του επιτελείου του Ευάγγελου Βενιζέλου να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία οικειοποιείται επικοινωνιακά τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως «πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ» και καλεί όλα τα κόμματα και τους βουλευτές να δώσουν θετική ψήφο.

Στο μεταξύ, έπειτα από πολύ καιρό η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σύσσωμη, με την υπογραφή μάλιστα και του Γιώργου Παπανδρέου, κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή που σχετίζεται με τις επιδοτήσεις των αγροτών. Πάντως τόσο από τη Χαριλάου Τρικούπη όσο και από την πλευρά Παπανδρέου αλλά και βουλευτών που υπογράφουν την τροπολογία υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει κάτι προς ερμηνεία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Μέχρι 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα
Εκπτώσεις, μήπως και σωθεί
Παρατείνεται και για το 2015 η εισφορά αλληλεγγύης
Πλειστηριασμοί
Πρωτοχρονιά χωρίς κεραμίδι
Κυβέρνηση
Η έξοδος θα είναι... προς την κανονικότητα
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Συνεχίζεται η κόντρα Κυρ. Μητσοτάκη - Αλ. Μητρόπουλου
Υπουργείο Οικονομικών
Αλλάζει πόστο ο Χρ. Στεφανάδης
Βουλή
Μέτρα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ζητούν Ρήγας και Τριαντάφυλλος
ΚΕΔΕ
Αυτοδυναμία Ν.Δ. στην ΚΕΔΕ
ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει τους τόνους για το ΔΝΤ
ΑΟΖ
«Δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά στην ΑΟΖ της»
Κύπρος
«Δεν θα κάνουμε πίσω επειδή μας το ζητάτε»
ΠΑΣΟΚ/Πρόσωπα
Ο αναχωρήσας υπερήφανος γέρων
ΑΝΕΛ
Ανοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των βουλευτών ζητεί ο Καμμένος
Αρθρα/Σχολιασμοί
Να τιμήσουμε έμπρακτα το Επος '40-'41
Άλλες ειδήσεις
ΣTHNOYN κάλπες σε 100 δόσεις