Έντυπη Έκδοση

«Δεν θα κάνουμε πίσω επειδή μας το ζητάτε»

Νοτιοανατολικά της Λεμεσού βρισκόταν χθες βράδυ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, έχοντας διασχίσει από το προηγούμενο βράδυ για ακόμα μία φορά την περιοχή την οποία έχει δεσμεύσει παράνομα η Τουρκία, που εκτείνεται μέχρι τα νότια του Κάβο Γκρέκο (κοντά στην Αμμόχωστο).

Αν και η ταχύτητα του σκάφους παρέμενε σταθερή γύρω στους 4,5 ναυτικούς κόμβους την ώρα, παραμένει αβέβαιο κατά πόσο το Barbaros έχει ξεκινήσει την πόντιση καλωδίων για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών ή αν πραγματοποιεί προπαρασκευαστικές εργασίες. Το ερευνητικό σκάφος συνεχίζουν να συνοδεύουν τα υποστηρικτικά σκάφη Deep Supporter και Bravo Supporter, καθώς και η φρεγάτα «Γκελίμπολου», αν και αργότερα χθες τα συνοδευτικά σκάφη (τα οποία εκπέμπουν σήμα, σε αντίθεση με το στρατιωτικό) ακολουθούσαν από σχετικά μεγαλύτερη απόσταση.

«Περαστικά»

Να γίνει σύντομα καλά ευχήθηκε χθες σε δηλώσεις του στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, προσθέτοντας πως αναμένει από αυτόν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά την ανάρρωσή του.

Μετά την καθιερωμένη συνάντηση και ενημέρωση με εκπροσώπους των τουρκοκυπριακών «κοινοβουλευτικών» κομμάτων, ο κ. Ερογλου είπε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά έστειλε μήνυμα μέσω του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο, Εσπέν Μπαρθ Αϊντε, ζητώντας η Τουρκία «να αποσύρει τα πλοία της για τρεις μήνες». Προσθέτοντας πως η Τουρκία διεξάγει τις σεισμογραφικές έρευνες εκ μέρους της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», τόνισε πως η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω επειδή το ζητούν οι Ελληνοκύπριοι. «Αυτή η προϋπόθεση είναι απαράδεκτη», είπε.

Υποστήριξε επίσης πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την υποστήριξη που ανέμενε από τη διεθνή κοινότητα σε σχέση με την αναστολή των διαπραγματεύσεων και εκτίμησε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση, καθώς δεν είναι δυνατόν να εξευρεθεί συμφωνία μέσω της διπλωματίας του «πήγαιν'-έλα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Διπλωματία και διμερείς σχέσεις
Τουρκία
Εξωτερική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Μέχρι 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα
Εκπτώσεις, μήπως και σωθεί
Παρατείνεται και για το 2015 η εισφορά αλληλεγγύης
Πλειστηριασμοί
Πρωτοχρονιά χωρίς κεραμίδι
Κυβέρνηση
Η έξοδος θα είναι... προς την κανονικότητα
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Συνεχίζεται η κόντρα Κυρ. Μητσοτάκη - Αλ. Μητρόπουλου
Υπουργείο Οικονομικών
Αλλάζει πόστο ο Χρ. Στεφανάδης
Βουλή
Μέτρα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ζητούν Ρήγας και Τριαντάφυλλος
ΚΕΔΕ
Αυτοδυναμία Ν.Δ. στην ΚΕΔΕ
ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει τους τόνους για το ΔΝΤ
ΑΟΖ
«Δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά στην ΑΟΖ της»
Κύπρος
«Δεν θα κάνουμε πίσω επειδή μας το ζητάτε»
ΠΑΣΟΚ/Πρόσωπα
Ο αναχωρήσας υπερήφανος γέρων
ΑΝΕΛ
Ανοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των βουλευτών ζητεί ο Καμμένος
Αρθρα/Σχολιασμοί
Να τιμήσουμε έμπρακτα το Επος '40-'41
Άλλες ειδήσεις
ΣTHNOYN κάλπες σε 100 δόσεις