Έντυπη Έκδοση

ΦΛΟΡΕΝ ΚΑΜΠΕΓΙΟ (εκπρόσωπος του Κόμματος «Χ», καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγα)

Το νέο κόμμα

Χ στα υπόλοιπα

Ενα πείραμα στην Ισπανία, που ξεκίνησε από το Διαδίκτυο και φιλοδοξεί να αλλάξει τη λειτουργία της δημοκρατίας. «Δεν βιώνουμε κρίση, αλλά εξαπάτηση. Από το 2008 είμαστε κοινωνοί μιας απάτης που δημιούργησαν οικονομικά συμφέροντα με τη στήριξη διεφθαρμένων κυβερνήσεων»

Πλήρες θέμα...

 • Χιλή

  • Μία χώρα, δύο γυναίκες, δύο κόσμοι αντίπαλοι
   Πέρα από τα εκλογικά αποτελέσματα, η αναμέτρηση στη Χιλή είναι μια καθαρά... γυναικεία υπόθεση Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Χιλής στις 15 Δεκεμβρίου θα βρεθούν αντιμέτωπες οι κόρες δύο στρατηγών, που από φίλοι έγιναν εχθροί υποστηρίζοντας ο μεν τον Αλιέντε, ο δε τον Πινοσέτ
  • ΜΙΣΕΛ ΜΠΑΣΕΛΕ Η γιατρός που θέλει να «γιατρέψει» την οικονομία
   Η Μισέλ Μπασελέ, πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Χιλής (2006-2010), που βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, σύμφωνα με τις διάσημες λίστες του περιοδικού «Forbes», έχει επιστρέψει δυναμικά διεκδικώντας και πάλι την είσοδο στο ιστορικό προεδρικό μέγαρο της Λα Μονέδα.
  • ΕΒΕΛΙΝ ΡΟΟΥΖ ΜΑΤΕΪ Στράφηκε στην πολιτική γιατί απέτυχε στο πιάνο
   Οικονομολόγος και διακεκριμένη πιανίστρια η Εβελίν Ρόουζ Ματέι, εκπρόσωπος του δεξιού συνασπισμού Alianza (Συμμαχία) και πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Πινιέρα, «εκλογικά» βρίσκεται απέναντι από τη Μισέλ Μπασελέ γιατί «προσωπικά» οι δύο γυναίκες συνδέονται με δεσμούς παιδικής φιλίας.
 • Λιβύη

  • Οι... «Φρανκενστάιν» της Λιβύης
   Οι ομάδες ανταρτών που έθρεψε το ΝΑΤΟ για να ανατρέψουν τον Καντάφι, τώρα, ανεξέλεγκτες, αιματοκυλούν και διαλύουν τη χώρα Η ένταση και οι αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Λιβύη ανέδειξαν απλώς, επικαιροποιώντας το, το πρόβλημα μιας πολυδιασπασμένης χώρας, που δεν έχει καταφέρει να βρει το βηματισμό της, δύο χρόνια μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι.
 • ΗΠΑ

  • Οι Occupy Wall Street ξαναχτυπούν ως Strike Debt
   Ακτιβιστές εξαγοράζουν τα χρέη οικογενειών. 2.693 οι ωφελημένοι μέσα σε λίγους μήνες Κι όμως, είναι ακόμα εδώ... Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών 2.693 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν ένα απροσδόκητο γράμμα που τους ενημέρωνε ότι απαλλάσσονται από τα χρέη τους.
 • Ιταλία

  • Το «Φόρτσα Ιτάλια» μαμή της «Νέας Κεντροδεξιάς»
   Τόσο ο καβαλιέρε όσο και ο «δελφίνος» του, πάντως, απέφυγαν την ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ τους Η επανίδρυση του «Φόρτσα Ιτάλια», όσο πομπώδης κι αν ήταν η προετοιμασία της, δεν στάθηκε ικανή να απορροφήσει τους διασπαστικούς κραδασμούς που ταλάνιζαν εδώ και καιρό την ιταλική Κεντροδεξιά και το σχίσμα ήλθε σχεδόν νομοτελειακά, με την ανάδυση μιας καινούργιας πολιτικής δύναμης, που ονομάστηκε «Νέα Κεντροδεξιά».
 • Ματιές στον κόσμο