Έντυπη Έκδοση

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ (βουλευτής Κοζάνης ΑΝΕΛ)

«Αυτοί που με απειλούν δεν είναι ανώνυμοι»

Καταγγέλλει τα κυκλώματα λαθρεμπορίας στα καύσιμα και μιλά για ομάδες ανάλγητων οικονομικών δολοφόνων, που πλιατσικολογούν τη δημόσια περιουσία

Δεν είναι μόνο οι φοβερές καταγγελίες των πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων για λαθρεμπόριο και διαπλοκές με κάλυψη από κρατικές υπηρεσίες. Δεν είναι τα «λουκέτα» στα πρατήρια το ένα μετά το άλλο. Είναι και οι καταγγελίες ότι το διευθυντή του 5ου Τελωνείου Πειραιά τον πυροβόλησαν στα πόδια όταν δεν δέχτηκε να σιωπήσει για υπόθεση λαθρεμπορίου, ενώ οι λαθρέμποροι βγήκαν λάδι διότι -τυχαίο;- παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη μόλις η υπόθεση είχε παραγραφεί. Είναι ακόμη οι καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, που είπε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της όταν τόλμησε να κάνει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με κυκλώματα λαθρεμπόρων.

Και είναι κυρίως ένας ολόκληρος λαός που ξεπάγιασε πέρυσι και το ίδιο θα πάθει και φέτος εξαιτίας του ακριβού πετρελαίου. Είναι πάνω απ' όλα τα αδελφάκια που κάηκαν στην προσπάθεια της πολύτεκνης οικογένειας να ζεσταθεί με ξυλόσομπα και η τραγωδία των φοιτητών των ΤΕΙ με το αυτοσχέδιο μαγκάλι. Η Ραχήλ Μακρή μάς επιβεβαιώνει ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της από κυκλώματα λαθρεμπόρων:

«Τα τελευταία χρόνια, δηλώνει στην "Κ.Ε.", η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή επίθεση σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Κοινωνικά καταρρέουν οι δομές που αποτελούσαν τη θεμέλιο λίθο της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών και οικονομικά η ύφεση και η ανεργία γεννούν αβεβαιότητα και επιτρέπουν την επίθεση στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία».

* Ποιοι κάνουν όσα καταγγέλλετε;

- Οι επιτιθέμενοι δεν είναι ούτε ανώνυμοι ούτε αόρατοι. Συγκεκριμένα άτομα και ομάδες ανάλγητων οικονομικών δολοφόνων, ημεδαπών και αλλοδαπών, πλιατσικολογούν τη δημόσια περιουσία με την ανοχή των κυβερνήσεων των κομμάτων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Για να επιτύχουν τους σκοπούς τους χρησιμοποιούν ως Δούρειο Ιππο ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφους, που δείχνουν να αγνοούν τους κανόνες δεοντολογίας και ηθικής.

Από την πρώτη στιγμή που ορκίστηκα να υπηρετώ τον ελληνικό λαό προσπαθώ να πολεμήσω τα συγκεκριμένα συμφέροντα.

* Είστε αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρετε;

- Η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς, αφού όλο και περισσότεροι πολίτες και θεσμικοί παράγοντες γίνονται κοινωνοί της απαλλαγμένης από τη διαπλοκή Ελλάδας, βλέποντας το θετικό ισοζύγιο του κοινοβουλευτικού μου ελέγχου. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, το καταστημένο αντιδρά με προσωπικές και ανήθικες επιθέσεις, με απειλές κατά της ζωής μου, σεξιστικά και υποτιμητικά υπονοούμενα, αποκλεισμό από τηλεοπτικές εκπομπές και έντυπα, προσπάθειες ευτελισμού, ακόμη και με διαρρήξεις στο σπίτι του στενού μου συνεργάτη.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες είναι ότι οι πράξεις τους τούς εκθέτουν στα μάτια του ελληνικού λαού. Ολες οι έντιμες συνταγματικές και θεσμικές δυνάμεις της χώρας θα συνεχίσουμε και θα επιτύχουμε τη θεσμική ανατροπή του σάπιου παλαιοκομματικού συστήματος προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Οπως έγραψε ο μεγάλος ηγέτης του ελληνικού έθνους Ιωάννης Καποδίστριας: «...Θα με λυπούσε πολύ αν ο εγωισμός και η φιλοχρηματία των οικονομικά ισχυρών, των ανθρώπων με υπόληψη και των γαιοκτημόνων με ανάγκαζε να καταφύγω στη βία. Ομως, αν πρέπει να το κάνω δεν θα διστάσω, γιατί μου είναι αδύνατον να σταματήσω ή να κάνω πίσω...» (29/02/1828). Είναι καιρός να αναγνωριστεί η προτεραιότητα των δικαιωμάτων των πολλών έναντι των απαιτήσεων των ισχυρών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεντεύξεις
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)
Εκπαίδευση
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Λαθρεμπόριο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τρόικα
Δέσμιοι της τρόικας μέχρι το 2047!
Κρυφτούλι με την τρόικα
Συνεντεύξεις
Ούτε επανάσταση ούτε εναλλαγή. Κράτος θα γίνουμε
«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί απέτυχαν παταγωδώς»
Αναλύσεις
Οι εκλεκτικές συγγένειες Σαμαρά- Μέρκελ
Αντιμνημονιακό μέτωπο σε όλη την Ελλάδα
Το Κυπριακό μπορεί να περιμένει;
Κυβέρνηση
Τον έστειλε στον... Μάιο
Κρατικός προϋπολογισμός
Συν 1.600 ευρώ η λυπητερή για κάθε οικογένεια
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ονόματα και συμμαχίες που παίζουν για δήμους - περιφέρειες
Στις κάλπες χωρίς αλλαγές στο νόμο
ΣΥΡΙΖΑ
Ο ευρωπαϊκός Δεκέμβρης του Τσίπρα
Ανεξάρτητοι Έλληνες
«Αυτοί που με απειλούν δεν είναι ανώνυμοι»
ΔΗΜΑΡ
ΔΗΜΑΡ: αναζητώντας πυξίδα και στρατηγική
Κύπρος
Σπάει ο πάγος στη νεκρή ζώνη
Δικαστικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή: ακόμη τρεις βουλευτές στη Δικαιοσύνη