Έντυπη Έκδοση

Χρυσή Αυγή: ακόμη τρεις βουλευτές στη Δικαιοσύνη

Απολογούνται αύριο στις ανακρίτριες οι «Καιάδας», Μπούκουρας, Ηλιόπουλος, που κατηγορούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Επειτα από μια ενδελεχή έρευνα και έχοντας καλέσει πλήθος μαρτύρων, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες προχώρησαν στο στάδιο των απολογιών, οι οποίες συνεχίζονται τη Δευτέρα με τους κατηγορούμενους βουλευτές της οργάνωσης.

Οι κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, μετά την προφυλάκιση του 25χρονου Νίκου Αποστόλου την Παρασκευή, ο οποίος εμφανίζεται ως «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης στον Πειραιά, έχουν «κλείσει» αύριο ραντεβού με τους Γ. Γερμενή, Στ. Μπούκουρα και Π. Ηλιόπουλο. Το πιθανότερο σενάριο για τους τρεις κατηγορουμένους για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι, μέσω των συνηγόρων τους, να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Την ίδια ώρα, η έρευνα για τις δικαστικές λειτουργούς που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας αυτή τη σημαντική και δύσκολη υπόθεση δεν σταματά. Δεκάδες είναι οι μάρτυρες που έχουν περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, ενώ ακόμα δεν έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών για τα κατασχεθέντα όπλα, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ανάμεσα στους 40 και πλέον μάρτυρες που έχουν καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών είναι δήμαρχοι εντός και εκτός Αττικής, αλλά και εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει η Φωτεινή Πιπιλή, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Αναφέρονται αναλυτικά σε διάφορα περιστατικά στα οποία υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες εντός και εκτός Βουλής, με υποστηρικτές ή και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, επισημαίνουν πως η συμπεριφορά αλλά και το παρουσιαστικό των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της οργάνωσης ήταν τελείως διαφορετικά από των υπολοίπων συναδέλφων τους.

Καταθέτουν δε, ότι ακόμη και αν υπήρχαν βουλευτές της οργάνωσης που δεν γνώριζαν για τη δράση της Χ. Α. σε βάρος αλλοδαπών, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες αποκαλύψεις όφειλαν να είχαν διαχωρίσει τη θέση τους.

Οι χαρακτηρισμοί «τάγμα», «άρβυλα», «στρατιωτική πειθαρχία» εμφανίζονται τακτικά στις καταθέσεις των μαρτύρων βουλευτών, οι οποίοι μιλούν για «παραστρατιωτικά χαρακτηριστικά», που δεν θυμίζουν δομή πολιτικού κόμματος. Παράλληλα, φέρεται να γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις τοποθετήσεις τους, οι οποίες, σύμφωνα με τους μάρτυρες, διήγειραν το φυλετικό μίσος και τα πάθη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Λευτέρης έγραψε: (πριν 7 έτη)
Αλήθεια, οι ΠΑΣΟΚτζήδες πότε θα κληθούν να καταθέσουν για τα εκατομμύρια ευρώ που έκαναν φτερά από τα ταμεία του κόμματος, για τις μαύρες σακούλες με τα 500ευρα κλπ;
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Καταθέσεις & Μαρτυρίες
Δικαστικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τρόικα
Δέσμιοι της τρόικας μέχρι το 2047!
Κρυφτούλι με την τρόικα
Συνεντεύξεις
Ούτε επανάσταση ούτε εναλλαγή. Κράτος θα γίνουμε
«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί απέτυχαν παταγωδώς»
Αναλύσεις
Οι εκλεκτικές συγγένειες Σαμαρά- Μέρκελ
Αντιμνημονιακό μέτωπο σε όλη την Ελλάδα
Το Κυπριακό μπορεί να περιμένει;
Κυβέρνηση
Τον έστειλε στον... Μάιο
Κρατικός προϋπολογισμός
Συν 1.600 ευρώ η λυπητερή για κάθε οικογένεια
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ονόματα και συμμαχίες που παίζουν για δήμους - περιφέρειες
Στις κάλπες χωρίς αλλαγές στο νόμο
ΣΥΡΙΖΑ
Ο ευρωπαϊκός Δεκέμβρης του Τσίπρα
Ανεξάρτητοι Έλληνες
«Αυτοί που με απειλούν δεν είναι ανώνυμοι»
ΔΗΜΑΡ
ΔΗΜΑΡ: αναζητώντας πυξίδα και στρατηγική
Κύπρος
Σπάει ο πάγος στη νεκρή ζώνη
Δικαστικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή: ακόμη τρεις βουλευτές στη Δικαιοσύνη