Έντυπη Έκδοση

Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει

Ποιος μπορεί να ελευθερώσει τα ψάρια και να σταματήσει την καταστροφή του βυθού από τον Αρη, ο οποίος έχει σχέδιο να δημιουργήσει ένα Υποβρύχιο Τσίρκο Αξιών με θέμα τις περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη;

Μόνο ο ίδιος ο Τριγωνοψαρούλης. Μα αυτός λείπει χρόνια κι ας τον αναζητά η Μπέτυ, η οποία είναι σύμμαχος των ψαριών και θέλει να ματαιώσει τα σχέδια του Αρη.

Κι εκεί που όλοι απελπίζονται, ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει τραγουδώντας: «Δεν είμαι ήρωας - Είμαι αντιήρωας - Δεν είμαι εγώ ο σταρ των καναλιών»...

«Ο τριγωνοψαρούλης επιστρέφει», εκδόσεις Πατάκη, του εκπαιδευτικού - συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Ενα πρωτότυπο βιβλίο με σελίδες δημιουργικής δράσης γεμάτο ιδέες, που μαθητές και δάσκαλοι μπορούν να τις εφαρμόσουν στην τάξη.

«Το βιβλίο αφήνει τον αναγνώστη να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό αντίτυπο. Ο κάθε αναγνώστης θα βρει όμως και το χώρο να κάνει τις δικές του ζωγραφιές με όποιον τρόπο και τεχνική θέλει» σημειώνει ο συγγραφέας: «Προσπαθήσαμε, δηλαδή, ένα παραδοσιακό μέσο όπως το βιβλίο να το κάνουμε όσο μπορούμε διαδραστικό. Να δώσουμε την ευκαιρία στον αναγνώστη, μέσα από τη διάδρασή του, να ζωντανέψει ο ίδιος τους ήρωές του, να τους δώσει ψυχή, να λειτουργήσει το βιβλίο ως αντικείμενο πραγμάτευσης της σχέσης του παιδιού με τους πραγματικούς άλλους».

Η Μπετίνα Ντάβου, καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τονίζει: «Η Μπέτυ μάς διδάσκει την πίστη και την ελπίδα, ο Τριγωνοψαρούλης το όραμα, και η παρέα τους στο βυθό τη δύναμη της συλλογικότητας. Ολοι μαζί μάς θυμίζουν πως η αληθινή ζωή είναι αυτή που ζούμε, με τις χαρές και τις λύπες της, με τις συγκρούσεις και τις αγάπες της, με τους φόβους και τις αγωνίες της και πως, ευτυχώς, κανείς δεν έχει τη δύναμη ούτε να την ελέγξει ούτε να τη σκηνοθετήσει. Ενα έργο για όσους νιώθουν ή είναι παιδιά, αλλά και για όσους μεγάλους ξέχασαν ότι υπήρξαν παιδιά...».

Μνημείο Εβραίων

Η Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος καθιερώθηκε στη χώρα μας το 2004, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.

Ως ημέρα μνήμης ορίστηκε η 27η Ιανουαρίου, ημέρα που απελευθερώθηκε από τα σοβιετικά στρατεύματα το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης Auschwitz - Birkenau. Αύριο και μεθαύριο η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών συνδιοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων μνήμης στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (Νίκης 39, Αθήνα) όπου εγκαινιάζεται η έκθεση «Το μνημείο: 16 καλλιτέχνες προτείνουν Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα». Την Πέμπτη, στις 12.00, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων (Ερμού και Ευβούλου, Θησείο, τηλ. 210-3252823). Στις 19.00, στην Ιερά Συναγωγή Αθηνών (Μελιδόνη 5, Θησείο) θα μιλήσει ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ.

*

«Η ασθένεια της υγείας», του καρδιολόγου και μουσικού Θανάση Δρίτσα, εκδόσεις «Παπαζήση», παρουσιάζεται τη Δευτέρα, ώρα 19.00, στο Live Stage στο Μετρόπολις, Πανεπιστημίου και Εμ. Μπενάκη, στην Ομόνοια.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Γιάννης Υφαντόπουλος, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Κυριάκος Σουλιώτης, λέκτορας Πολιτικής και Οικονομίας της Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρόεδρος ΟΠΑΔ, Ρίτσα Μασούρα, δημοσιογράφος, και ο συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας, καρδιολόγος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνθέτης.

Ο αθάνατος Ψαρονίκος

Στις 8 Φεβρουαρίου, πριν από τριάντα ένα χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ξυλούρης, μία από τις πιο οικείες φυσιογνωμίες στην ελληνική μουσική.

Είχε το πλεονέκτημα οτιδήποτε και να τραγουδούσε να το κάνει κτήμα όλων, γεγονός που χαρακτηρίζει μόνο τους πολύ μεγάλους ερμηνευτές. Πέρυσι στο πλαίσιο του έτους Νίκου Ξυλούρη το περιοδικό «Μετρονόμος», τηλ. 210-9703932, παρουσίασε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Αρχάγγελο της Κρήτης, το οποίο σε νέα, επεξεργασμένη μορφή και με αρκετές προσθήκες περιλαμβάνεται στο νεόκοπο βιβλίο «Νίκος Ξυλούρης - ...τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο». Στις σελίδες του συναντούμε αφηγήσεις της γυναίκας του Ουρανίας, του γιου του Γιώργου, του αδελφού του Γιάννη, του Χρήστου Λεοντή και του Χριστόδουλου Χάλαρη. Γράφουν επίσης ο Λίνος Κόκκοτος, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Γιώργος Μονεμβασίτης κ.ά. Την έκδοση επιμελήθηκε ο Θανάσης Συλιβός.

Αντιθέσεις

Σάρον Στόουν ηθοποιός
«Αν δεν έπαιζα στο "Βασικό ένστικτο",  δεν θα υπήρχα σήμερα  ως σταρ».
«Νέα»
Ελλη Στάη δημοσιογράφος
«Εχουμε αποδείξει ότι δεν θέλουμε απλώς ωραίες ομιλούσες κεφαλές στην ενημέρωση, αλλά ανθρώπους με πειθώ».
«Νέα»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Ανθρώπινα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μετανάστες
Σόλωνος και ασυλίας
ΔΑΠ, ΠΑΣΠ: Αλληλεγγύη μεν, άμεση μεταφορά δε
Απεργία πείνας στο ΕΚΘ
Ψηφίδες βοήθειας σε πρόσφυγες
Φαρμακεία
Μετωπική οι φαρμακοποιοί, αντιπερισπασμός από το ΕΣΥ
«Ο Λοβέρδος ψεύδεται»
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Συγκοινωνίες κατά το ήμισυ
Αρειος Πάγος
Ανοιξε ο αερόσακος των ευθυνών
Δίκτυο γεωχωρικών πληροφοριών
Ιστότοπος καταγγελιών για αυθαίρετα και καταπατήσεις
Τοπική αυτοδιοίκηση
300.000 ευρώ για καθαριότητα
Ξενοδοχεία εστίες, θέλει ο Καμίνης
Βουλιάζει στα χρέη ο Πειραιάς
ΑμεΑ
Επιντροπή
Εκπαίδευση
Καταγγέλλει πελατειακές σχέσεις και αύξηση αποσπάσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία του εξωτερικού
Δικαστικό ρεπορτάζ
Δίκη στο κενό
Ενταση μέσα στην αίθουσα, μπούκαρε ολόκληρη διμοιρία
Ηλεκτρονικό έγκλημα
Το τρίο της απάτης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τον σκότωσε ο αδελφός
ΟΣΕ
Πυρ για το πλιάτσικο
Βαγόνια του Orient Express εγκαταλειμμένα
ΕΜΥ
Παγετός στα βόρεια, χαλάζι στην Κρήτη
Φάρμακα
Χάπι για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Άλλες ειδήσεις
Εξι νεκροί από τον ιό Η1Ν1, 37 τα κρούσματα