Έντυπη Έκδοση

ΕΥΑΘ

«Ελεγαν «όχι» στο 23% και βγάζουν 40% στο σφυρί»

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, κατά των ιδιωτικοποιήσεων της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ, υπενθυμίζουν οι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση, που τώρα θέλει να ιδιωτικοποιήσει τις δύο εταιρείες, κι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Η φωτογραφία του 2008, από το διαδικτυακό τόπο του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Η φωτογραφία του 2008, από το διαδικτυακό τόπο του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ ανάρτησε στον διαδικτυακό του τόπο φωτογραφία του 2008, κάτω από τον τίτλο «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...», η οποία δείχνει τον Γιώργο Παπανδρέου να κρατάει στα χέρια του ένα μπλουζάκι που έγραφε «ΕΥΑΘ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ», κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του ΕΚΘ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ θυμούνται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης επί Ν.Δ. συμμετείχαν ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη Χρύσα Αράπογλου και άλλους συναδέλφους τους, σε κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.

«Είναι αστείο οι άνθρωποι που έλεγαν "ξεπούλημα" το 23% της ΕΥΑΘ, το οποίο θα πουλούσε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, να έρχονται σήμερα και να πουλάνε το 40%. Η ΕΥΑΘ την τελευταία πενταετία είχε κέρδη πάνω από 70.000.000 ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Κώστας Μαριόγλου. Την Παρασκευή θα γίνει γενική συνέλευση του σωματείου, προκειμένου να αποφασιστούν κινητοποιήσεις και καλούνται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ έχει ταχθεί με συνεντεύξεις του πριν από λίγο καιρό και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος επισήμανε ότι δεν νοείται απελευθέρωση του νερού και η Ελλάδα δεν είναι στη θέση της Αργεντινής. Σε ερώτηση τι θα κάνει, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, είχε απαντήσει πως δεν είναι «αντάρτης του γλυκού νερού».

Πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών, δήλωσε η Φανή Γουργούρη, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ) και επισήμανε ότι η κυβέρηση βρίσκεται σε πανικό. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε αναβρασμό και κάνουν συνελεύσεις για να προγραμματίσουν κινητοποιήσεις.

Αναποτελεσματικές χαρακτηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Θα πουλήσουν «κοψοχρονιά» και θα πάρουν μόνο όσα είναι τα κέρδη μιας πενταετίας, τόνισε και ειδικότερα για την ΕΥΑΘ και τον ΟΛΘ είπε ότι έχουν κι έναν συμβολισμό για τη Θεσσαλονίκη.

Η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη έχει εναντιωθεί στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ, στη διάρκεια κομματικών συσκέψεων, και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Ν.Ε. του Κινήματος.

«Κάτω τα χέρια από τα δημόσια αγαθά», ήταν η αντίδραση του ΣΥΝ στην ανακοίνωση ότι θα ιδιωτικοποιηθούν η ΕΥΑΘ και ο ΟΛΘ. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΥΑΘ
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Αποκρατικοποιήσεις
Κυβέρνηση
Σχετικά θέματα: Αποκρατικοποιήσεις
«Τυχοδιώκτες που πριν κατήγγελλαν την COSCO»
Κατάληψη με το «καλημέρα»
«Το νερό δεν πωλείται»
Συλλαλητήρια και ετοιμάζουν απεργία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
48ωρη και συλλαλητήριο
Για το ίδιο θέμα
Τετραπλό ψαλίδι ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Εστειλε σήμα με δέκα σημεία συμφωνίας ο Παπανδρέου
Πού λέει ότι συμφωνούν
Αποκρατικοποιήσεις
«Τυχοδιώκτες που πριν κατήγγελλαν την COSCO»
Κατάληψη με το «καλημέρα»
«Το νερό δεν πωλείται»
Συλλαλητήρια και ετοιμάζουν απεργία
«Ελεγαν «όχι» στο 23% και βγάζουν 40% στο σφυρί»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
48ωρη και συλλαλητήριο
Νέα Δημοκρατία
«Συναίνεση σε ό,τι είναι ωφέλιμο»
Φορολογία
Μειώνουν το αφορολόγητο, αυξάνουν τους φόρους
Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών
Η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών
ΣΕΒ
Δημοψήφισμα για δραχμή, το μέτρο του ΣΕΒ!
Περίεργη σύμπτωση με τον Παπανδρέου
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Τώρα τους ενοχλούν οι εκδηλώσεις των Ποντίων!
Επιμένουν για Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι
Υπόθεση Βατοπεδίου
Ολα νόμιμα τα βλέπει
Υπόθεση των υποβρυχίων
Επιβεβαίωσε τις μίζες για τα υποβρύχια
Υπόθεση Siemens
Θέλει συμβιβασμό η Siemens
Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η Τουρκία αποζημιώνει για την κατοχή της β. Κύπρου
Υπουργείο Εξωτερικών
Ελληνοϊταλικές γέφυρες για την ενέργεια
Άλλες ειδήσεις
«Οχι» και από ΕΒΕΑ
«Η Καπιταλιστική κρίση στην Ε.Ε. και την Ελλάδα»
Απόρρητα τα ονόματα των βουλευτών!