Έντυπη Έκδοση

16.646 φίλοι του πάρκου

Το πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον την Κυριακή το επισκέφθηκαν 16.646 (!) άνθρωποι - όχι μόνο από τους όμορους δήμους αλλά από όλο το Λεκανοπέδιο. Για πικνίκ δίπλα στις λίμνες, για να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο στις χωμάτινες διαδρομές του και βέβαια να χαρούν τη φύση και τον καθαρό αέρα!

Πολίτες από όλο το Λεκανοπέδιο επισκέφθηκαν το Ιλιον για να χαρούν τη φύση Πολίτες από όλο το Λεκανοπέδιο επισκέφθηκαν το Ιλιον για να χαρούν τη φύση Δεκάδες μέλη του Δικτύου Εθελοντών του πάρκου, από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ, βρίσκονταν και στις 17 εισόδους του για να καταγράψουν τους επισκέπτες.

Η συγκεκριμένη δράση έγινε με αφορμή τη χθεσινή (24/5) Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων.

«Είχε πάρα πολλούς επισκέπτες, από παιδιά και εφήβους μέχρι φοιτητές και γονείς με τα παιδιά τους», λέει στην «Ε» η τραπεζική υπάλληλος Χαριτίνα Βλάχου. Αν και η κ. Βλάχου είναι ενεργό μέλος της γνωστής ομάδας Atenistas, σε δράση του Δικτύου συμμετείχε για πρώτη φορά, αλλά, όπως μας λέει: «Σκοπεύω να γίνω μέλος και να συμμετέχω από εδώ και πέρα σε όλες τις δράσεις. Πριν από κάποια χρόνια που είχα επισκεφθεί τον χώρο ήταν εγκαταλειμμένος, τώρα έχει αναβαθμιστεί χάρη στις δράσεις του Δικτύου, γιατί δεν φτάνει να δημιουργείται ένας χώρος πρασίνου, αλλά πρέπει και να συντηρείται».

Τη δράση του Δικτύου συντονίζει το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διοίκησης & Διαχείρισης του Πάρκου και συμμετέχουν ο σύλλογος κατοίκων της περιοχής «Φίλοι του Πάρκου», η περιβαλλοντική οργάνωση «Γη» και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

«Ο αριθμός των επισκεπτών που ξεπέρασε τις 16.000 αποδεικνύει την ανάγκη των πολιτών που ζουν στο επιβαρημένο περιβάλλον της Αττικής να αναπνεύσουν καθαρό αέρα που μόνο ένας χώρος πρασίνου μπορεί να προσφέρει. Είναι επιτακτική η ανάγκη να διατηρήσουμε τον χώρο, είναι ένας πραγματικός βιότοπος, με πλούσια πανίδα και χλωρίδα, μοναδικός στην Αττική. Στο πάρκο ζουν χελώνες, πάπιες, χήνες, ενώ έχουν καταγραφεί 177 είδη πουλιών», λέει στην «Ε» ο Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του Οργανισμού Διοίκησης & Διαχείρισης του Πάρκου.

«Η συνολική του έκταση είναι 1.150 στρέμμ., όταν η έκταση του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης είναι 3.500 στρέμματα, 7 φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο και είναι το μοναδικό ελληνικό πάρκο που έγινε δεκτό στο ευρωπαϊκό δίκτυο πάρκων (http://www.fedenatur.org)», σημειώνει η αρχιτέκτων τοπίου - δασολόγος και διευθύντρια του Οργανισμού Διοίκησης & Διαχείρισης, Τζούλια Τζώρτζη.

Το Δίκτυο Εθελοντών, με περισσότερα από 100 ενεργά μέλη, πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα δράσεις στο πάρκο: καθαρισμούς, δενδροφυτεύσεις, συντήρηση των εγκαταστάσεών του, αλλά και σεμινάρια δασοπροστασίας και πρώτων βοηθειών.

* Για περισσότερες πληροφορίες και για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη δράση του Δικτύου Εθελοντών: www. parkotritsi.gr/ ethelodismos.htm ή στο τηλ.: 210-2692880. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πάρκα/Πλατείες/Ελεύθεροι χώροι
Περιβάλλον & οικολογία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαιοσύνη
Χτύπησε καμπάνα για τις εταιρείες είσπραξης
Καταδίκη από Δ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Περιβάλλον
16.646 φίλοι του πάρκου
Δήμος Αθηναίων
Ο Καμίνης τάζει, ο Πάγκαλος φοβίζει
Απασχόληση
Υδραυλικοί νέας γενιάς
Υγεία
Νέο νταηλίκι της ΕΛ.ΑΣ. σε νοσοκομείο
Διαχείριση απορριμμάτων
Μυστικά, σκουπίδια του Αιγίου στο δάσος των Θινών
Θέματα καταναλωτή
Προσοχή σε όσους δανείζουν μετρητά
Δίκτυο Ποδηλατόδρομων
Υπόσχονται πλήρες δίκτυο ποδηλατόδρομων ώς το 2014
Υπουργείο Περιβάλλοντος
«Πράσινες» παρεμβάσεις 50 εκατ. ευρώ σε νησιά και χωριά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ψάχνουν τα λύτρα και τους απαγωγείς
Πτώμα σε πηγάδι στον Γέρακα
Συνελήφθη για φονικό ραντεβού που είχε κλείσει μέσω του Facebook
Σινεκαταδίωξη Αλβανού δραπέτη
Δικαστικό ρεπορτάζ
Κορτέσης: Με θέλουν φυλακή
Επενδύσεις
Κωλυσιεργούν ένα χρόνο στην οριοθέτηση αιγιαλού
Συγκοινωνίες
Κλείνει τμήμα του ΗΣΑΠ από τις 28 Μαΐου
Μετρό: επέκταση το 2012, αν δεν υπάρχουν ενστάσεις
Ανθρώπινα δικαιώματα
Καταγγέλλει καψώνι μέσα στην τάξη
Άλλες ειδήσεις
Πήρε έγκριση ο «Καλλικράτης»
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας και άλλων 6 για συμβολαιογράφους
Ηθελε παστό ψάρι στη Βιστονίδα