Έντυπη Έκδοση

Η πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Ειρηνικές διαδηλώσεις οργανώνουν για το απόγευμα στις 18.00, στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, ομάδες πολιτών.

Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που επιβάλλονται από το Μνημόνιο, γίνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το FaceBook και το Twitter.

Οι Ελληνες «Indignados» διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός και «ο καθένας καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

Οι διαχειριστές της σελίδας για τη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες». Και διευκρινίζουν:

«Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Το "Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο" το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών Μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados. Η λέξη "αγανακτισμένοι" δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας».

Και καταλήγουν: «Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.

Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα. Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) έγιναν περισσότεροι. Οπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας».

Μέχρι αργά το απόγευμα είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν 11.000 πολίτες στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης και 3.000 στη συγκέντρωση της Αθήνας, όπου όμως υπήρξε «τεχνικό» πρόβλημα στην ιστοσελίδα του καλέσματος στη διαδήλωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ισπανία
Πληροφορική και διαδίκτυο
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
Γέμισαν αγανάκτηση οι πλατείες πόλεων σ' όλη την Ελλάδα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
Οι λεκτικοί εποικισμοί Ομπάμα
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέβαλε στην Καλιφόρνια μείωση των κρατουμένων στις «απάνθρωπες φυλακές»
Ισπανία
Το σύνθημα που άκουσαν μόνο τα ελληνικά ΜΜΕ
Γαλλία
Γαλλία - γκάλοπ για προεδρικές εκλογές: ψήφος τιμωρίας του Νικολά Σαρκοζί
Η «επανάσταση» έφτασε στη Βαστίλη
Ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Η πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη
Ιαπωνία
Αποκάλυψη, τώρα
Λιβύη
Λιβύη: πληθαίνουν οι αναγνωρίσεις των αντικαθεστωτικών
Σαουδική Αραβία
Στο πλευρό της σοφερίνας που φυλάκισαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας
Σερβία
Σερβία: δημόσια συγγνώμη
Ισλανδία
Κόντρες αέρος-εδάφους για την τέφρα
Τουρκία
Τουρκία: σύμβουλος σχέσεων προτείνει τη νομιμοποίηση της πολυγαμίας
Προβληματίζει η ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού
Άλλες ειδήσεις
Για μια Ευρώπη-φρούριο
Ημέρα Κρίσης, η 21η Οκτωβρίου