Έντυπη Έκδοση

Μυστικά, σκουπίδια του Αιγίου στο δάσος των Θινών

Σκουπίδια από το Αίγιο μεταφέρονται... μυστικά στο δάσος των Θινών του Βαρθολομιού Ηλείας, από ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων, προκαλώντας σοβαρή οικολογική καταστροφή και επιβάρυνση στον τοπικό παράνομο σκουπιδότοπο.

Φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας πιάστηκε επ' αυτοφώρω επί το έργον Φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας πιάστηκε επ' αυτοφώρω επί το έργον Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και Ηλείοι δημοσιογράφοι, που βρέθηκαν προχθές τυχαία στην περιοχή, κατήγγειλαν ότι «συνέλαβαν» επ' αυτοφώρω φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας να αδειάζει απορρίμματα μέσα στο δάσος.

Κατάφεραν, μάλιστα, να βγάλουν μια σειρά από αποκαλυπτικές φωτογραφίες, που δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο: http://ionionfm.gr/galleries.php?resultpage=1&Mid=&Sid=&sub1=&sub2=&fCat=&gid=29&ahead=

Οι φωτογραφίες -όπως λένε- αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο του οικολογικού εγκλήματος αλλά και του τρόπου δράσης της «μαφίας των σκουπιδιών», που στο όνομα του οικονομικού κέρδους δεν διστάζουν να μεταφέρουν τα απορρίμματα από άλλες περιοχές και να τα αποθέτουν σε παράνομες χωματερές της Ηλείας.

Ο δήμαρχος του Δήμου Πηνειού, όπου ανήκει διοικητικά η περιοχή, ανέφερε -χωρίς, όπως είπε, να υιοθετεί την εξήγηση- ότι, όπως τον ενημέρωσαν, το φορτηγό βρέθηκε εκεί για να παραλάβει νάιλον που είχαν χρησιμοποιηθεί σε καλλιέργειες καρπουζιού, με σκοπό την ανακύκλωση!

Ομως, τόσο οι Τσιγγάνοι ρακοσυλλέκτες, που βρίσκονται εκεί, όσο και οι πολίτες, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, καταγγέλλουν ότι το φορτηγό ξεφόρτωσε σκουπίδια, στα οποία, μάλιστα, υπάρχουν ετικέτες που φέρουν τις ονομασίες επιχειρήσεων και φορέων του Αιγίου.

«Καταδικάζω αυτή την ενέργεια, αν έγινε από την ιδιωτική εταιρεία που συγκεντρώνει τα απορρίμματα του δήμου μας και φυσικά σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε εμείς δώσαμε τέτοια εντολή», δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος Αιγίου Στάθης Θεοδωρακόπουλος και τόνισε ότι:

«Τα τελευταία 15 χρόνια ο Δήμος μας πληρώνει 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο σε ιδιωτικές εταιρείες για τη μεταφορά των απορριμμάτων, καθώς εμείς δεν είμαστε σε θέση να λύσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης. Μας λένε ότι τα σκουπίδια τα πηγαίνουν σε νόμιμους ΧΥΤΑ, χωρίς να γνωρίζουμε αν λένε την αλήθεια».

«Οι περί άλλα τυρβάζοντες και κομπορρημονούντες δήμαρχοι του κάμπου της Ηλείας καλώς να δεχθούν και τα σκουπίδια του Αιγίου, που ξεφορτώνουν ανενόχλητοι μέρα μεσημέρι στις άθλιες χωματερές τους οι εργολάβοι των σκουπιδιών της Αχαΐας», αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Πολιτών για το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαχείριση απορριμμάτων
Περιβάλλον & οικολογία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαιοσύνη
Χτύπησε καμπάνα για τις εταιρείες είσπραξης
Καταδίκη από Δ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Περιβάλλον
16.646 φίλοι του πάρκου
Δήμος Αθηναίων
Ο Καμίνης τάζει, ο Πάγκαλος φοβίζει
Απασχόληση
Υδραυλικοί νέας γενιάς
Υγεία
Νέο νταηλίκι της ΕΛ.ΑΣ. σε νοσοκομείο
Διαχείριση απορριμμάτων
Μυστικά, σκουπίδια του Αιγίου στο δάσος των Θινών
Θέματα καταναλωτή
Προσοχή σε όσους δανείζουν μετρητά
Δίκτυο Ποδηλατόδρομων
Υπόσχονται πλήρες δίκτυο ποδηλατόδρομων ώς το 2014
Υπουργείο Περιβάλλοντος
«Πράσινες» παρεμβάσεις 50 εκατ. ευρώ σε νησιά και χωριά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ψάχνουν τα λύτρα και τους απαγωγείς
Πτώμα σε πηγάδι στον Γέρακα
Συνελήφθη για φονικό ραντεβού που είχε κλείσει μέσω του Facebook
Σινεκαταδίωξη Αλβανού δραπέτη
Δικαστικό ρεπορτάζ
Κορτέσης: Με θέλουν φυλακή
Επενδύσεις
Κωλυσιεργούν ένα χρόνο στην οριοθέτηση αιγιαλού
Συγκοινωνίες
Κλείνει τμήμα του ΗΣΑΠ από τις 28 Μαΐου
Μετρό: επέκταση το 2012, αν δεν υπάρχουν ενστάσεις
Ανθρώπινα δικαιώματα
Καταγγέλλει καψώνι μέσα στην τάξη
Άλλες ειδήσεις
Πήρε έγκριση ο «Καλλικράτης»
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας και άλλων 6 για συμβολαιογράφους
Ηθελε παστό ψάρι στη Βιστονίδα