Έντυπη Έκδοση

ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΙ 200 ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Γαλλία: Πανεργατική έκρηξη οργής για ασφαλιστικό-συντάξεις

Πάνω από δύο εκατ. εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους της χώρας, φωνάζοντας «αρνούμαστε να μας εκμεταλλεύονται επί χρόνια και στο τέλος να φάνε και τις συντάξεις μας» (φωτ. Reuters)
Μαζική ήταν η συμμετοχή των Γάλλων στη γενική απεργία και στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες κατά της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού. Δύο εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν σε 200 διαδηλώσεις, καταγγέλλοντας μαχητικά την «αδικία», τις «ανισότητες», την «οικονομική αναποτελεσματικότητα» των μέτρων.

Πλήρες θέμα...

 • Γερμανία

  • Χέλμουτ Σμιτ: «Η Μέρκελ έχει μια τάση αυτοκρατορικής μεγαλομανίας»
   «Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει κάποιος θεσμός να ελέγχει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία...» (φωτ. Reuters - ΑΠΕ) Σκληρή κριτική κατά της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ άσκησε ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Τσίτσερο». Ο Χέλμουτ Σμιτ υποστήριξε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει «μια τάση αυτοκρατορικής μεγαλομανίας» και όπως πρόσθεσε «ο τρόπος με τον οποίο η καγκελάριος τους τελευταίους μήνες συμπεριφέρεται απέναντι στους Γάλλους είναι ηλίθιος.
 • Βρετανία

  • Βρετανία: σύνταξη στα 66 και προσεχώς στα 68!
   Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ανδρών σε πρώτη φάση στα 66 χρόνια κι αργότερα στα 68 σχεδιάζει μεταξύ άλλων η βρετανική κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας σαρωτικής μεταρρύθμισης με στόχο τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος.
 • ΠΓΔΜ

  • Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ οραματίζεται για την Ευρώπη μια «Pax Europeana»...
   Αγνοώντας ότι, μόλις πριν από λίγες μέρες, η Επιτροπή κατά του Ρατσισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI) είχε επισημάνει πως τα Σκόπια διαχωρίζονται με εθνικές γραμμές, ότι η κατάσταση των Ρομά στο έδαφός τους είναι τραγική και ότι ακόμη και τα ΜΜΕ είναι διαχωρισμένα ανάλογα με την εθνο-γλωσσική καταγωγή τους, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του ΣτΕ, παρουσίασε τη χώρα του ως πρότυπο... συνύπαρξης διαφορετικών λαών και πολιτισμών.
 • Ευρωδικαστήριο

  • ΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΜΠΟΥΛΚΕΡΙΜ ΜΠΙΝΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Δικαίωση Κούρδου πολιτικού
   Κούρδοι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (DEHAP) σε παλαιότερη διαδήλωση (φωτ. ΑΠΕ) Την καταδίκη της Τουρκίας, για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και των διατάξεων της Σύμβασης για απαγόρευση των διακρίσεων, αποφάσισε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας την προσφυγή του Αμπουλκερίμ Μπινγκόλ, μέλους του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (DEHAP).
 • ΗΠΑ

  • ΚΟΛΠΟΣ ΜΕΞΙΚΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΒΡ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η κηλίδα «μαύρισε» τον Ομπάμα
   Ο Ομπάμα προσπαθεί να μαζέψει τα... χαμένα ποσοστά δημοτικότητάς του στον Κόλπο του Μεξικού (φωτ. Ass. Press) Στο ναδίρ έχει πέσει η δημοτικότητα του προέδρου Ομπάμα, καθώς η πετρελαιοκηλίδα εξαπλώνεται στον Κόλπο του Μεξικού, μετά το νέο ατύχημα που είχε η ΒΡ στην πετρελαιοπηγή με τη διαρροή και η κυβέρνηση αρχίζει τώρα νομικούς αγώνες για να υποστηρίξει τις αποφάσεις που έχει πάρει με αφορμή το δυστύχημα.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Μαγνήτες στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ
   Η εφαρμογή μαγνητών στον εγκέφαλο ασθενών που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ μπορεί να βελτιώσει τη δυνατότητά τους να κατανοούν τι τους λέει όποιος τους απευθύνεται, διαπιστώνει έρευνα Ιταλών επιστημόνων.
  • Παγκόσμιο τουρνουά videogames ετοιμάζουν μεγάλες εταιρείες
   Οι φανατικοί των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορεί σύντομα να έχουν άλλο ένα κίνητρο καλών επιδόσεων εκτός από το να καυχώνται στους φίλους τους για τα υψηλά σκορ που πετυχαίνουν.