Έντυπη Έκδοση

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: 800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 13η ΚΑΙ 14η ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΤΗ 40ΕΤΙΑ ΠΛΗΡΗΣ, ΣΤΗΝ 35ΕΤΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ, ΑΠΟ ΤΟ 2011 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

Ασφαλιστικό: καταργούνται οριστικά 13η-14η σύνταξη, μένει μόνο το επίδομα

Πλήρης σύνταξη με 35ετία μόνον στα 65 * Ενστάσεις συνταγματικότητας για πολλές διατάξεις του νομοσχεδίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο Α. Λοβέρδος
Με οδυνηρά μέτρα εν σχέσει με τις συνταξιοδοτικές προσδοκίες των εργαζομένων κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, σε αυτό θα περιλαμβάνονται:

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Εργασιακό-Ασφαλιστικό νομοσχέδιο

 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ 5 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ Για διαζύγιο πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ...
   Αλ. Τσίπρας, Αλ. Αλαβάνος: όλο και πιο δύσκολη μοιάζει η συνύπαρξή τους εντός του ΣΥΡΙΖΑ Μπαρούτι μυρίζει από χθες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας μετά το συνέδριο του ΣΥΝ κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα. Πέντε μέλη της Γραμματείας, που στηρίζουν το λεγόμενο «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» του οποίου άτυπα ηγείται ο Αλέκος Αλαβάνος, παρουσίασαν κείμενο δέκα σημείων προτείνοντας μεταξύ άλλων συλλογική ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ.
 • Ανανεωτική Πτέρυγα

  • Για νέο κόμμα, οι Ανανεωτικοί
   Δεν διαφοροποιήθηκε από την προσφυγή στην «τρόικα» ο Φ. Κουβέλης, είπε όμως ότι θα επιδίωκε καλύτερη διαπραγμάτευση Μεθαύριο Κυριακή αναμένεται να ανακοινώσει η Ανανεωτική Πτέρυγα τον νέο πολιτικό σχηματισμό που πιθανόν θα ονομαστεί Δημοκρατική Αριστερά. Λιγότερο πιθανό είναι να ονομαστεί Ανανεωτική Αριστερά.
 • ΚΚΕ

 • ΠΑΣΟΚ

  • Νέες αντιδράσεις για το «εν λευκώ»
   Βάσω Παπανδρέου και Φ. Σαχινίδης είχαν νέα αντιπαράθεση για την εν λευκώ εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει κάθε συμφωνία με την τρόικα Νέα ενδοκυβερνητική σύγκρουση χθες στη Βουλή, με την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Β. Παπανδρέου να «επιστρέφει» στον Φ. Σαχινίδη προσθήκη του υπουργείου Οικονομικών για την εν λευκώ εξουσιοδότηση υπογραφής στον Γ. Παπακωνσταντίνου, όσον αφορά τις υποχρεώσεις της χώρας μας έναντι του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.
 • Νέα Δημοκρατία

  • ΤΟ 8ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ - «ΤΗ ΝΕΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ» ΚΑΤΑ Α. ΣΑΜΑΡΑ - ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ν.Δ: 30 χρόνια από τη «Βόλβη» στη «λαϊκή Δεξιά»
   Τριάντα ένα χρόνια μετά, ποιος θυμάται την «Κίνηση της Βόλβης». Ποιος θυμάται, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, την προτροπή «Ξυπνήστε» του Γεωργίου Ράλλη ή την «ειρηνική επανάσταση» του Μιλτιάδη Εβερτ; Ποιος θυμάται τον εμπνευστή της «τρίτης λύσης», η οποία άκουγε στο όνομα Κώστας Καραμανλής και μπήκε σφήνα ανάμεσα στις υποψηφιότητες Εβερτ και Σουφλιά για να πάρει τελικά την προεδρία; Κάθε συνέδριο και μια ιστορία.
  • Η ανανέωση και η σύγκρουση με νεοφιλελεύθερους, το στοίχημα Σαμαρά
   Με κεντρικό σύνθημα «Μπροστά για την Ελλάδα της ελπίδας» και με μουσική υπόκρουση το βιολί της Βανέσας Μέι, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εμφανιστεί στο βήμα του 8ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ. στις 7.30 το βράδυ.
 • Σκάνδαλο ομολόγων

  • Εμπλέκει Κουτρουμάνη με τα ομόλογα η Ν.Δ.
   Κουτρουμάνης: Ηταν κυμαινόμενου επιτοκίου και όχι δομημένο... Θέμα απομάκρυνσης του υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη από την κυβέρνηση θέτει η Ν.Δ. με αφορμή το σκάνδαλο των ομολόγων και την επικείμενη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση.
 • Υπόθεση Siemens

  • ΣΥΣΤΗΜΑ «ΕΡΜΗΣ» Για απάτη και υπεξαίρεση στελέχη ΕΑΒ και Siemens
   Για τρία κακουργήματα που αφορούν τη σύμβαση για την προμήθεια των στρατιωτικών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων «ΕΡΜΗΣ», από την οποία φέρεται να προκλήθηκε ζημιά εκατομμυρίων στο Ελληνικό Δημόσιο, θα κληθούν να λογοδοτήσουν σε ειδικό ανακριτή τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα.
  • ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΙ ΤΖΑΒΑΡΑ ΚΑΤΑ ΛΙΑΠΗ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ Ν.Δ.: Δένει στις ράγες τους πρώην υπουργούς
   Τον Μ. Λιάπη (εδώ) «έδειξαν» τα περί «διαχρονικών ευθυνών» του Κ. Τζαβάρα, ενώ ο ΔΑΚίτης Εμ. Παναγιώτου έβαλε στο κάδρο και τον Κ. Χατζηδάκη Ακάλυπτους αφήνει η Ν.Δ. τους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή που χειρίστηκαν τα θέματα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηρόδρομου. Ετσι τουλάχιστον ερμηνεύτηκε η χθεσινή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, Κ. Τζαβάρα, ο οποίος μίλησε «για διαχρονικές ευθύνες» σε σχέση με τη ζημία που υπέστη ο ΟΣΕ.
  • Τσουγκράνης: Μόνο παράπτωμά μου η φιλία με Μαντέλη
   Γ. Τσουγκράνης «Το μόνο «παράπτωμά» μου είναι η φιλία μου με τον Τάσο Μαντέλη, τον οποίο δέχτηκα να εξυπηρετήσω με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, χωρίς να έχω ιδέα για τυχόν αξιόποινες ενέργειες και μάλιστα για δωροδοκία του ιδίου ή άλλων προσώπων.
 • Ελλάδα-Γερμανία

  • Διμερής συνεργασία
   «Πρωτοφανή» χαρακτήρισε ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Μπορν τη νέα οικονομική ελληνογερμανική συνεργασία, η οποία εγκαινιάστηκε χθες στην Αθήνα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας επέμεινε ότι η διμερής αυτή συνεργασία έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα γιατί «είναι ένα δείγμα εμπιστοσύνης και ένδειξη αξιοπιστίας της χώρας μας».
 • Άλλες ειδήσεις