Έντυπη Έκδοση

Για νέο κόμμα, οι Ανανεωτικοί

Μεθαύριο Κυριακή αναμένεται να ανακοινώσει η Ανανεωτική Πτέρυγα τον νέο πολιτικό σχηματισμό που πιθανόν θα ονομαστεί Δημοκρατική Αριστερά. Λιγότερο πιθανό είναι να ονομαστεί Ανανεωτική Αριστερά.

Δεν διαφοροποιήθηκε από την προσφυγή στην «τρόικα» ο Φ. Κουβέλης, είπε όμως ότι θα επιδίωκε καλύτερη διαπραγμάτευση Δεν διαφοροποιήθηκε από την προσφυγή στην «τρόικα» ο Φ. Κουβέλης, είπε όμως ότι θα επιδίωκε καλύτερη διαπραγμάτευση Η ονομασία του νέου κόμματος θα αποφασιστεί έπειτα από ψηφοφορία που θα γίνει την ίδια ημέρα στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνδιάσκεψης. Εκεί θα ξεκαθαρίσει και το θέμα της απόσχισης από τον ΣΥΝ, καθώς τα μέλη της είναι μέχρι και σήμερα μέλη του κόμματος. Στην πανελλαδική συνδιάσκεψη θα εγκριθεί η διακήρυξη στόχων και θα ανακηρυχθεί Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή.

Την επόμενη εβδομάδα ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να ξεκινήσει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής για να τους ενημερώσει για το νέο πολιτικό κόμμα. Η πρώτη συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει ήδη προγραμματιστεί την επόμενη Τετάρτη στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Χθες ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι» προανήγγειλε την ίδρυση του κόμματος.

Χαρακτήρισε υπαρκτές τις διαφορές εντός της Αριστεράς, ενώ έκανε λόγο για ανέξοδο αριστερισμό. Οπως είπε «είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος». Ο ίδιος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας ότι ο ίδιος θα επιδίωκε να διαπραγματευτεί όσο καλύτερα γινόταν τους όρους του δανείου και να διαχειριστεί δίκαια τα βάρη. Και όλα αυτά χωρίς να καθυστερήσει.

Χθες, στο μεταξύ, ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στην Ανανεωτική Πτέρυγα τα μέλη της «Αριστερής Αναγέννησης» που είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΝ το 2008, μετά το 5ο Συνέδριο. Οπως αναφέρουν σε γραπτή δήλωσή τους, θα εργαστούν «όλοι μαζί για μια ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική κοινωνική Αριστερά, μακριά από σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς και αντιδημοκρατικά στεγανά, απομεινάρια ενός εφιαλτικού και οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Εργασιακό-Ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Τελευταίες πινελιές πριν την κατεδάφιση
Συνταγματικά κωλύματα στο Ασφαλιστικό εντοπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο!
Σκληρή γραμμή και προς τους βουλευτές επιβάλλει ο Γιώργος
ΣΥΡΙΖΑ
Για διαζύγιο πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ...
Ανανεωτική Πτέρυγα
Για νέο κόμμα, οι Ανανεωτικοί
ΚΚΕ
Ξεπούλημα κυριαρχικών δικαιωμάτων καταγγέλλει το ΚΚΕ και υπερασπίζεται τους ναυτεργάτες
ΠΑΣΟΚ
Νέες αντιδράσεις για το «εν λευκώ»
Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ: 30 χρόνια από τη «Βόλβη» στη «λαϊκή Δεξιά»
Η ανανέωση και η σύγκρουση με νεοφιλελεύθερους, το στοίχημα Σαμαρά
Σκάνδαλο ομολόγων
Εμπλέκει Κουτρουμάνη με τα ομόλογα η Ν.Δ.
Υπόθεση Siemens
Για απάτη και υπεξαίρεση στελέχη ΕΑΒ και Siemens
Ν.Δ.: Δένει στις ράγες τους πρώην υπουργούς
Τσουγκράνης: Μόνο παράπτωμά μου η φιλία με Μαντέλη
Ελλάδα-Γερμανία
Διμερής συνεργασία
Άλλες ειδήσεις
Νέος διοικητής ΕΛΔΥΚ
3ο Διεθνές Συμπόσιο Ευξείνου Πόντου