Έντυπη Έκδοση

Ξεπούλημα κυριαρχικών δικαιωμάτων καταγγέλλει το ΚΚΕ και υπερασπίζεται τους ναυτεργάτες

Οξυνση των στρατιωτικών αναμετρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές προέβλεψε από τον Βόλο η γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.

«Τρομοκρατική συκοφαντική επίθεση κατά των ναυτεργατών» κατήγγειλε η Αλέκα Παπαρήγα «Τρομοκρατική συκοφαντική επίθεση κατά των ναυτεργατών» κατήγγειλε η Αλέκα Παπαρήγα Κατήγγειλε διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις που ξεπουλούν σε περιόδους κρίσης κυριαρχικά δικαιώματα και κομμάτια της οικονομίας, και δήλωσε ότι η πολιτεία πρέπει να σκεφτεί γενικότερα την οικονομία σε σχέση με τους παραγωγούς και δήλωσε ότι οι εξελίξεις σε γενικότερο επίπεδο προμηνύονται εξαιρετικά δυσάρεστες για όλους, ενώ σε πολλούς τομείς της παραγωγής οι επιπτώσεις της κρίσης είναι μη αναστρέψιμες.

«Η καπιταλιστική κρίση θα κρατήσει γιατί όσοι τη δημιούργησαν είναι ενωμένοι κατά των εργαζομένων. Η κρίση εκδηλώνεται και στα προϊόντα όπου η διακίνηση και η πώληση γίνεται με κανόνες ζούγκλας. Το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, γι' αυτό πρέπει να σκέφτεστε παγκόσμια και ευρωπαϊκά και να μην περιχαρακώνεστε στο χώρο σας», είπε απευθυνόμενη στους εργαζόμενους.

Για την Ελλάδα είπε ότι όπως όλα δείχνουν «η κρίση θα κρατήσει, η ανάκαμψη θα είναι στην καλύτερη περίπτωση πολύ αναιμική, το κρατικό χρέος θα μεγαλώσει, επομένως θα υπάρξει αλυσίδα αντεργατικών μέτρων. Ενώ πιο γρήγορα ίσως από κάθε άλλη φορά θα ξεσπάσει νέος κύκλος οικονομικής κρίσης».

Και πρόσθεσε: «Ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα. Πρέπει να οργανωθούμε και να παλέψουμε. Για μας η οικονομία είναι η λαϊκή εξουσία. Περιμένουμε και άλλα μέτρα με την ελεγχόμενη υποτίμηση. Λένε ότι το ΚΚΕ θέλει να κλείσουν οι επιχειρήσεις. Εμείς θέλουμε την παραγωγή και όχι τους καπιταλιστές».

Για τους ναυτεργάτες και την απεργία τους είπε ότι «οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να πάρουν θέση για την τρομοκρατική συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσαν η κυβέρνηση, οι εφοπλιστές, τα ΜΜΕ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας Ν.Δ. και ΛΑΟΣ».

«Βρώμικη επίθεση»

Για το ίδιο θέμα, το γραφείο Τύπου του κόμματος, με σκληρή ανακοίνωσή του επιτίθεται στην κυβέρνηση, στον ΛΑΟΣ, στη Ν.Δ. και «στα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας» που «θέλουν να έχει ο λαός το κεφάλι κάτω. Να σέρνεται υπακούοντας στις στημένες αποφάσεις των δικαστηρίων, που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, κάθε αγώνα που τους βάζει εμπόδιο στην επιδίωξη να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα δεινά της κρίσης».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Τη ζωή του λαού διαλύουν τα αλλεπάλληλα κύματα της αντιλαϊκής επίθεσης και όχι οι απεργίες των εργαζομένων, ούτε το ΚΚΕ, όπως ισχυρίζονται προκλητικά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας στα ΜΜΕ, που βάλθηκαν να τσακίσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει απεργία και κινητοποίηση κατά του κεφαλαίου που να μην επιφέρει και κάποιες συνέπειες και σε κάποια τμήματα του λαού, όμως αυτές είναι προσωρινές. Μόνιμες θα είναι όμως οι μαύρες μέρες αν ο λαός σκύψει το κεφάλι».

Και καταλήγει: «Η βρώμικη επίθεση δεν θα περάσει. Οποιο μέσο και αν χρησιμοποιήσουν δεν πρόκειται να κάμψουν το κόμμα μας, δεν πρόκειται να κάμψουν τις χιλιάδες των εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι μηνύσεις εναντίον συνδικαλιστικών στελεχών των ναυτεργατών μόνο δύναμη μας προσθέτουν, μόνο αγανάκτηση προσθέτουν στους εργαζόμενους που υποφέρουν».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Εργασιακό-Ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Τελευταίες πινελιές πριν την κατεδάφιση
Συνταγματικά κωλύματα στο Ασφαλιστικό εντοπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο!
Σκληρή γραμμή και προς τους βουλευτές επιβάλλει ο Γιώργος
ΣΥΡΙΖΑ
Για διαζύγιο πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ...
Ανανεωτική Πτέρυγα
Για νέο κόμμα, οι Ανανεωτικοί
ΚΚΕ
Ξεπούλημα κυριαρχικών δικαιωμάτων καταγγέλλει το ΚΚΕ και υπερασπίζεται τους ναυτεργάτες
ΠΑΣΟΚ
Νέες αντιδράσεις για το «εν λευκώ»
Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ: 30 χρόνια από τη «Βόλβη» στη «λαϊκή Δεξιά»
Η ανανέωση και η σύγκρουση με νεοφιλελεύθερους, το στοίχημα Σαμαρά
Σκάνδαλο ομολόγων
Εμπλέκει Κουτρουμάνη με τα ομόλογα η Ν.Δ.
Υπόθεση Siemens
Για απάτη και υπεξαίρεση στελέχη ΕΑΒ και Siemens
Ν.Δ.: Δένει στις ράγες τους πρώην υπουργούς
Τσουγκράνης: Μόνο παράπτωμά μου η φιλία με Μαντέλη
Ελλάδα-Γερμανία
Διμερής συνεργασία
Άλλες ειδήσεις
Νέος διοικητής ΕΛΔΥΚ
3ο Διεθνές Συμπόσιο Ευξείνου Πόντου