Έντυπη Έκδοση

Εμπλέκει Κουτρουμάνη με τα ομόλογα η Ν.Δ.

Θέμα απομάκρυνσης του υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη από την κυβέρνηση θέτει η Ν.Δ. με αφορμή το σκάνδαλο των ομολόγων και την επικείμενη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση.

Κουτρουμάνης: Ηταν κυμαινόμενου επιτοκίου και όχι δομημένο... Κουτρουμάνης: Ηταν κυμαινόμενου επιτοκίου και όχι δομημένο... Η αξιωματική αντιπολίτευση διά του γραμματέα της Κ.Ο. Κ. Τασούλα και του βουλευτή του κόμματος Ν. Νικολόπουλου καταλόγισε στον υφυπουργό πως επί της ουσίας ψεύδεται όταν δηλώνει ότι ως μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ) δεν παρείχε θετική ψήφο για αγορά δομημένων ομολόγων.

Ο κ. Κουτρουμάνης ερωτώμενος σχετικά από τον κ. Νικολόπουλο κατά τη συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είχε διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για «ομόλογο το οποίο ήταν κυμαινόμενου επιτοκίου».

Ωστόσο ο κ. Νικολόπουλος επέμεινε χθες ότι το ομόλογο το οποίο ενέκρινε και ο κ. Κουτρουμάνης ήταν «ο ορισμός του δομημένου». Διένειμε μάλιστα τα σχετικά πρακτικά τής τότε συνεδρίασης (21.5.2006) του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ στα οποία υπάρχει και η υπογραφή του νυν υφυπουργού Εργασίας.

«Δεν μπορεί ένα ομόλογο να είναι κακό για τη Ν.Δ. και καλό για το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε και ο κ. Τασούλας σημειώνοντας ότι κατόπιν τούτων «η θέση του κ. Κουτρουμάνη είναι επισφαλής στην κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επετέθη και στον υπουργό Εργασίας Αν. Λοβέρδο, ο οποίος κατά την ίδια συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος είχε δηλώσει ότι από τους απολογισμούς που έχουν γίνει προκύπτει ζημία 250 εκατομμυρίων ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία από την αγορά των προϊόντων αυτών.

Ο κ. Τασούλας παρουσίασε ομόλογο, ονομαστικής αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αγοράστηκε από το ΤΕΑΠΟΚΑ στις 26/2/2007 και στις 28/2/2010 απέφερε στο Ταμείο εκτός από το αρχικό κεφάλαιο και κέρδη 5.670.000 ευρώ.

«Η κυβέρνηση θέλει να ρίξει άπλετο φως στα ομόλογα, αλλά εδώ πρόκειται περί άπλετης υποκρισίας» σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Υπόθεση των ομολόγων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Εργασιακό-Ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Τελευταίες πινελιές πριν την κατεδάφιση
Συνταγματικά κωλύματα στο Ασφαλιστικό εντοπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο!
Σκληρή γραμμή και προς τους βουλευτές επιβάλλει ο Γιώργος
ΣΥΡΙΖΑ
Για διαζύγιο πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ...
Ανανεωτική Πτέρυγα
Για νέο κόμμα, οι Ανανεωτικοί
ΚΚΕ
Ξεπούλημα κυριαρχικών δικαιωμάτων καταγγέλλει το ΚΚΕ και υπερασπίζεται τους ναυτεργάτες
ΠΑΣΟΚ
Νέες αντιδράσεις για το «εν λευκώ»
Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ: 30 χρόνια από τη «Βόλβη» στη «λαϊκή Δεξιά»
Η ανανέωση και η σύγκρουση με νεοφιλελεύθερους, το στοίχημα Σαμαρά
Σκάνδαλο ομολόγων
Εμπλέκει Κουτρουμάνη με τα ομόλογα η Ν.Δ.
Υπόθεση Siemens
Για απάτη και υπεξαίρεση στελέχη ΕΑΒ και Siemens
Ν.Δ.: Δένει στις ράγες τους πρώην υπουργούς
Τσουγκράνης: Μόνο παράπτωμά μου η φιλία με Μαντέλη
Ελλάδα-Γερμανία
Διμερής συνεργασία
Άλλες ειδήσεις
Νέος διοικητής ΕΛΔΥΚ
3ο Διεθνές Συμπόσιο Ευξείνου Πόντου