Έντυπη Έκδοση

«Η σεζόν 2009-2010» για τα ΜΜΕ

Οταν φτωχαίνει η Ελλάδα, φτωχαίνει και η τηλεόραση, επισήμανε ο Ντένης Αντύπας στη χθεσινή παρουσίαση του 15ου τηλεοπτικού αλμανάκ «Η σεζόν 2009-10» που φέτος έγραψε μαζί με τη Ρένα Καπιτσαλά και είναι αφιερωμένο στην οικονομική κρίση η οποία ανέτρεψε το τηλεοπτικό τοπίο με απολύσεις, μειώσεις αποδοχών και εθελουσίες εξόδους.

Ο Ντένης Αντύπας υπογράμμισε ότι θέτει υπό αμφισβήτηση την κάλυψη, εκ μέρους όλων των καναλιών, της οικονομικής πορείας της χώρας. «Μόνον σε βάθος χρόνου, είπε, θα έχουμε σαφή εικόνα αν οι τηλεοπτικές ειδήσεις, τα τοκ σόου και οι ενημερωτικές εκπομπές βοηθούν στο ξεπέρασμα της κρίσης ή πετούν τη χώρα πιο βαθιά στο βάραθρο της πτώχευσης».

Η Ρένα Καπιτσαλά παρουσίασε τη φθίνουσα πορεία της ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής σημειώνοντας ότι φέτος γυρίστηκαν μόνον 14 νέα σίριαλ, ενώ πρόπερσι ο αριθμός τους ήταν υπερτριπλάσιος.

Εάν κάποιος επέστρεφε έπειτα από χρόνια στην Ελλάδα, το αλμανάκ του Αντύπα θα ήταν ιδανικό για να τον βοηθήσει να ενταχθεί στην πραγματικότητα, σχολίασε ο δημοσιογράφος Ηλίας Σιακαντάρης. Από τη μεριά του ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε πως την εξουσία δεν την έχουν πλέον ούτε οι εφημερίδες ούτε τα κανάλια αλλά οι τηλεθεατές οι οποίοι θα πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν πώς να χειρίζονται το τηλεκοντρόλ για να φτιάξουν επιτέλους τα πράγματα στην τηλεόραση.

«Η σεζόν 2009-10» στις 190 σελίδες της περιλαμβάνει ημερολόγιο των σημαντικότερων γεγονότων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ από τον Σεπτέμβριο 2009 έως και τον Μάιο 2010, στατιστικά στοιχεία για θεαματικότητα και διαφήμιση και 4.000 ονόματα των δημιουργών όλων των εκπομπών των καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
«Η γυμνή αλήθεια» του Λένον
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Κλεφτές ματιές σε κλειστές αίθουσες
"Η Ελλάδα στη δεκαετία του '80"
Τα έιτις είναι... κόλλημα, δικέ μου
Συνέντευξη: Κώστας Βουτσάς
Εκαναν την Ελλάδα σκαλοπάτι για κονόμα
Αρχιτεκτονική
Ο Πειραιάς θ' αποκτήσει Πύργο των Ανέμων
Μουσική
Πέταξαν τα μπουφάν τους στο κοινό
Εθνική Λυρική Σκηνή
«Ο Πάκορ ανέβασε το έλλειμμα από 900.000 σε 13 εκατ. ευρώ»
Φρ. Ροντρίγκες Αντράντος
Τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα
Τηλεόραση
«Η γυμνή αλήθεια» του Λένον
«Η σεζόν 2009-2010» για τα ΜΜΕ