Έντυπη Έκδοση

ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΙ ΤΖΑΒΑΡΑ ΚΑΤΑ ΛΙΑΠΗ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Ν.Δ.: Δένει στις ράγες τους πρώην υπουργούς

Ακάλυπτους αφήνει η Ν.Δ. τους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή που χειρίστηκαν τα θέματα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηρόδρομου. Ετσι τουλάχιστον ερμηνεύτηκε η χθεσινή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, Κ. Τζαβάρα, ο οποίος μίλησε «για διαχρονικές ευθύνες» σε σχέση με τη ζημία που υπέστη ο ΟΣΕ.

Τον Μ. Λιάπη (εδώ) «έδειξαν» τα περί «διαχρονικών ευθυνών» του Κ. Τζαβάρα, ενώ ο ΔΑΚίτης Εμ. Παναγιώτου έβαλε στο κάδρο και τον Κ. Χατζηδάκη Τον Μ. Λιάπη (εδώ) «έδειξαν» τα περί «διαχρονικών ευθυνών» του Κ. Τζαβάρα, ενώ ο ΔΑΚίτης Εμ. Παναγιώτου έβαλε στο κάδρο και τον Κ. Χατζηδάκη «Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν», σημείωσε με νόημα ο κ. Τζαβάρας. Και ο υπαινιγμός του μεταφράστηκε ως ευθεία βολή κατά του Μ. Λιάπη, ο οποίος χειρίστηκε τα θέματα προμήθειας τροχαίου υλικού και του προαστιακού.

Συμπληρωματικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι η «Δικαιοσύνη πρέπει να βρει τρόπο να επανέλθει στις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΣΕ που είχε συνάψει με τη γερμανική εταιρεία, από τις οποίες η ζημία του Δημοσίου ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ». Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του προαστιακού, είπε πως η Δικαιοσύνη πρέπει να εντείνει τις έρευνές της. Ζήτησε προς τούτο από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σ. Βαλυράκη να αποστείλει στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς τα πρακτικά της επιτροπής που σχετίζονται με τον ΟΣΕ.

Ευθύνες σε υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή και συγκεκριμένα κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη επέρριψε και το πρώην στέλεχος του οργανισμού και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Εμ. Παναγιώτου, ο οποίος κατέθεσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας αναφερόμενος στον προαστιακό είπε ότι ο κ. Χατζηδάκης, όπως και εκείνος, ήταν πλήρως ενημερωμένος για το τι συνέβαινε. «Επρεπε να διακόψει τη σύμβαση όταν εκδόθηκε η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωνε το έργο από το ύψος του Ρέντη και πάνω», υποστήριξε. Στο «κάδρο» έβαλε όμως τον πρώην υπουργό και για τα μνημόνια που υπέγραψε, εν είδει αντισταθμιστικών ωφελημάτων, με τους Δήμους Αθηναίων και Αγίων Αναργύρων τα οποία, κατά τη γνώμη του, ζημίωσαν περαιτέρω τον ΟΣΕ και το Δημόσιο.

Τέλος, ο κ. Βαλυράκης απέστειλε χθες επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στην οποία μέμφεται την Επιτροπή «για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος» ότι δεν «μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά για την αποκάλυψη της ροής του μαύρου χρήματος από τα ταμεία της Siemens.

Ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό να τη μετατρέψει σε ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος ελέγχου της διαφθοράς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Siemens
Για απάτη και υπεξαίρεση στελέχη ΕΑΒ και Siemens
Τσουγκράνης: Μόνο παράπτωμά μου η φιλία με Μαντέλη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Εργασιακό-Ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Τελευταίες πινελιές πριν την κατεδάφιση
Συνταγματικά κωλύματα στο Ασφαλιστικό εντοπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο!
Σκληρή γραμμή και προς τους βουλευτές επιβάλλει ο Γιώργος
ΣΥΡΙΖΑ
Για διαζύγιο πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ...
Ανανεωτική Πτέρυγα
Για νέο κόμμα, οι Ανανεωτικοί
ΚΚΕ
Ξεπούλημα κυριαρχικών δικαιωμάτων καταγγέλλει το ΚΚΕ και υπερασπίζεται τους ναυτεργάτες
ΠΑΣΟΚ
Νέες αντιδράσεις για το «εν λευκώ»
Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ: 30 χρόνια από τη «Βόλβη» στη «λαϊκή Δεξιά»
Η ανανέωση και η σύγκρουση με νεοφιλελεύθερους, το στοίχημα Σαμαρά
Σκάνδαλο ομολόγων
Εμπλέκει Κουτρουμάνη με τα ομόλογα η Ν.Δ.
Υπόθεση Siemens
Για απάτη και υπεξαίρεση στελέχη ΕΑΒ και Siemens
Ν.Δ.: Δένει στις ράγες τους πρώην υπουργούς
Τσουγκράνης: Μόνο παράπτωμά μου η φιλία με Μαντέλη
Ελλάδα-Γερμανία
Διμερής συνεργασία
Άλλες ειδήσεις
Νέος διοικητής ΕΛΔΥΚ
3ο Διεθνές Συμπόσιο Ευξείνου Πόντου