Έντυπη Έκδοση

Σοκ και αποτροπιασμός για τη φονική διακοπή ρεύματος

ΚΟΙΤΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ πεθαίνουν άνθρωποι

Επανασύνδεσαν το ρεύμα... μετά το θάνατο της 56άχρονης! ** Η γραφειοκρατία οχυρώνεται πίσω από ανακοινώσεις «λύπης» και «άγνοιας»

Η ΔΕΗ, που έσπευσε χθες μετά την τραγωδία να επανασυνδέσει το ρεύμα, υποστήριξε ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος (φωτ. αρχείου)
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ το πανελλήνιο από τη φονική, για την 56άχρονη τετραπληγική Χανιώτισσα, διακοπή ηλεκτροδότησης. Μια διακοπή που έγινε για οφειλές ρεύματος και «χαρατσιού» ύψους 800 ευρώ. Τώρα βέβαια όλοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και δηλώνουν άγνοια του ζητήματος. Στην πραγματικότητα οι ανευθυνοϋπεύθυνοι προσπαθούν, όπως και οι κυβερνώντες, να κρύψουν ότι οι ζωές όλων των ανθρώπων αυτής της χώρας είναι αναλώσιμες, οι πάντες -σύμφωνα με τις αντιλήψεις των κυβερνώντων- μπορούν να θυσιαστούν για να συνεχίσει να εφαρμόζεται το δολοφονικό για τη χώρα οικονομικό «πρόγραμμα των δανειστών».

Πλήρες θέμα...

 • Μουσική

  • ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 51 «χρυσές» παιδικές φωνές με παγκόσμια αναγνώριση
   Τα μέλη της Rosarte και οι συνοδοί τους κατόρθωσαν να ταξιδέψουν στη Ρίγα έπειτα από δημόσια έκκληση για κάλυψη των εξόδων Παιδιά από όλη την Αττική έρχονται στις ακροάσεις της Rosarte κάθε Σεπτέμβριο, προκειμένου να αναδειχθούν οι φωνητικές τους ικανότητες Τον Απρίλιο τα μέλη της Rosarte απηύθυναν έκκληση για βοήθεια για να ταξιδέψει η παιδική χορωδία στη Ρίγα της Λετονίας και να διαγωνιστεί στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών. Το 2008, η Rosarte ήταν η πρώτη ελληνική παιδική χορωδία που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα Χορωδιών στο Graz της Αυστρίας.
 • ΔΕΗ

  • Αντιδράσεις από πολιτικούς και αίτημα διερεύνησης από εισαγγελέα
   O Γ. Σταθάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ... Σε ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε ο Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ρωτά τον υπουργό «εάν προτίθεται να δώσει εντολές για: α) ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, επιβολή πειθαρχικών ποινών και παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, σε περίπτωση που ανακύψουν ευθύνες, β) ανθρώπινη αντιμετώπιση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθή άτομα και οικογένειες».
 • Αρχαιοκαπηλία

  • ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Εβαλαν το λύκο να φυλάει τα αρχαία
   Μεγαλεπήβολα σχέδια είχε η σπείρα για άγαλμα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ «Εβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Μ' αυτήν τη φράση μοιάζει η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και για την οποία μεταξύ άλλων κατηγορείται κι αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής.
 • ΔΕΘ

  • Σοκολατένια εμπειρία 2.500 τ.μ. στη ΔΕΘ
   Ενα γευστικό ταξίδι στην ιστορία της σοκολάτας ξεκινάει, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στους χώρους Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης όπου θα λειτουργήσει «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας».
 • ΑΕΙ/ΤΕΙ

  • «Αθηνά» και με τη βούλα του ΣτΕ για συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ
   Με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει ακόμη μία πόρτα για την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» σχετικά με τη συγχώνευση και αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).
 • Αγροτικά θέματα

  • ΝΕΑ ΚΑΠ 2014-20 Κερδισμένοι νέοι αγρότες- κτηνοτρόφοι
   Τέρμα στους αγρότες του καναπέ. Οποιος αφήνει πάνω από τη μισή γη του ακαλλιέργητη, δεν παίρνει ενίσχυση Νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ωφελούνται από τη νέα ΚΑΠ 2014-20, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή. Οσπρια, σκληρό στάρι, βοοειδή, αιγοπρόβατα, ρύζι, βιομηχανική τομάτα, κτηνοτροφικά φυτά, ζαχαρότευτλα, σπόροι, σπαράγγια, χυμοποιήσιμα πορτοκάλια και βαμβάκι θα παίρνουν συνδεδεμένη ενίσχυση. Λεπτομέρειες για τη νέα ΚΑΠ
 • Ανθρώπινα

  • Μεταπτυχιακό «Δημιουργικής γραφής» στη Φλώρινα
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΩΤΟΠΟΥΛΟ «Ολο το γράψιμο αρχίζει με το να είσαι αναγνώστης». HEINRICH BOLL Γερμανός συγγραφέας
  • «Απ' έξω κι ανακατωτά»
   Κυκλοφόρησε τελευταίως, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το βιβλίο του Μάκη Τσίτα «Απ' έξω κι ανακατωτά». Η όμορφη και χαρούμενη εικονογράφηση οφείλεται στη Ναταλία Καπατσούλια. Το βιβλίο απευθύνεται στα παιδιά που δεν έχουν εξοικειωθεί με τα πολυσέλιδα αναγνώσματα, δηλαδή θα διαβαστεί ευχερώς από παιδιά προσχολικής ή πρώτης σχολικής ηλικίας.