Έντυπη Έκδοση

ΟΛΙ ΡΕΝ

Η Ελλάδα διέψευσε τους επικριτές της

Για αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας κάνει λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος σε άρθρο του στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

«Εσταζε μέλι» ο Ρεν αλλά οι αγορές... φαρμάκι
Ραντεβού κάθε μήνα, από τον Σεπτέμβριο, θα δίνει με τις αγορές το υπουργείο Οικονομικών ξεκινώντας ένα νέο κύκλο δανεισμού με έντοκα γραμμάτια, ενώ σήμερα θα συναντηθεί ο Γ. Προβόπουλος με τους επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών.

Πλήρες θέμα...

 • Τιμή του ψωμιού

  • ΨΩΜΙ: ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΙΕΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Εξυγίανση κατά ανατίμησης
   Δέκα παρεμβάσεις στην αγορά για να αποφευχθούν ανατιμήσεις στο ψωμί προωθεί η κυβέρνηση. Εντείνονται οι πιέσεις προς τους αλευροβιομήχανους, ενώ στο στόχαστρο νέων κοστολογικών ελέγχων μπαίνουν αρτοποιοί, εισαγωγείς και αγροτικοί συνεταιρισμοί.
 • Αναπτυξιακός νόμος

  • ΣΕΒ προς Κατσέλη: Ακόμη λιγότερο κράτος
   Επιστολή στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Λούκα Κατσέλη, απέστειλε ο ΣΕΒ, στην οποία εμπεριέχονται οι κυριότερες παρατηρήσεις για τη βελτίωση του νέου αναπτυξιακού νόμου μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.
 • Τράπεζες

  • * ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δυστυχώς, οι κλαδικές δεν θα υπερισχύουν
   Υπέρ ενός «ισχυρού δημόσιου πυλώνα στις τράπεζες» τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως δήλωσε στο προεδρείο της ΟΤΟΕ με το οποίο είχε συνάντηση χθες το απόγευμα.
 • Φορολογία

  • Φοροσαφάρι για 25 δισ.
   Ευρεία σύσκεψη για να καλυφθεί η «τρύπα» στα έσοδα έχει προγραμματιστεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών. Απομένουν να εισπραχθούν 25 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και οι αποκλίσεις θα ισοδυναμούν με περικοπή επενδύσεων.
 • Άλλες ειδήσεις

  • «Φτου κι απ' την αρχή» για συνεδριακό τουρισμό
   Το... φάντασμα του συνεδριακού τουρισμού της χώρας -που ολοένα πάει να αναπτυχθεί και, αλίμονο, όλο στα χαρτιά μένει- εμφανίστηκε και πάλι σε χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης και στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι του Συνδέσμου των Επιχειρηματιών Τουρισμού (ΣΕΤΕ) του HAPCO, του Athens Convention Buraeu, που έχει δημιουργηθεί για τη διεθνή προβολή συνεδριακών εκδηλώσεων, καθώς και ξενοδόχοι από διάφορες περιοχές της χώρας που διαθέτουν στις μονάδες τους συνεδριακά κέντρα.
  • Σιδηροδρομικοί κατά «ραγιάδικης κυβέρνησης» και ΓΣΕΕ
   Εντονη γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιεί σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), προειδοποιώντας για σκληρό αγώνα κατά των αλλαγών που προωθούνται στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Ο ραγιαδισμός και η υποτέλεια μπορεί να είναι προνόμιο της κυβέρνησης, όμως οι Ελληνες εργαζόμενοι ούτε «ραγιάδες» είναι ούτε «υποτελείς» του συστήματος», σημειώνει η Ομοσπονδία, κατηγορώντας και τη ΓΣΕΕ για αποσπασματική αντιμετώπιση του θέματος.