Έντυπη Έκδοση

Γιώργος: Θα αντικατασταθούν μόνον όσοι επιλεγούν για δήμους, περιφέρειες

Αναδόμηση ο ανασχηματισμός

«Οι αλλαγές θα απαντούν στο άρρωστο σύστημα και στα ερμητικά κλειστά υπουργεία -φέουδα»

Ο Γ. Παπανδρέου, κατά το χθεσινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου, κάλεσε τους υπουργούς να σταματήσουν να μιλούν για τον ανασχηματισμό, αφού -όπως είπε- οι αλλαγές αφορούν περισσότερο το ζήτημα του εσωτερικού συντονισμού
Εκοψε τη συζήτηση περί ανασχηματισμού χθες ο πρωθυπουργός, άνοιξε όμως εκείνη για την αναδόμηση της κυβέρνησης. Είπε ότι θα αντικατασταθούν μόνο όσοι επιλεγούν ως υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αλλά θα εφαρμοστούν οι δομικές αλλαγές για καλύτερο συντονισμό και αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Πλήρες θέμα...

 • ΠΑΣΟΚ

 • Νέα Δημοκρατία

  • Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Ανοιγμα Σαμαρά προς «ντορικούς»
   Ο Δ. Αβραμόπουλος έχει αναλάβει να κατευνάσει τις αντιδράσεις των προσκείμενων στην Ντόρα Μπακογιάννη Τη στρατηγική του μαστίγιου και του καρότου ακολουθεί η Ν.Δ. απέναντι στους δυσαρεστημένους «ντορικούς», για τους οποίους κυκλοφορούν σενάρια ότι θα είναι οι επόμενοι μετά τον Κιλτίδη και τον Μαρκογιαννάκη που θα επιδιώξουν είτε την ανεξαρτητοποίηση είτε την ηρωική έξοδό τους (διαγραφή).
 • Σκάνδαλο Ομολόγων

  • ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ Αντιφάσεις μεταξύ Ζορμπά και Σανιδά
   Εντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Χρ. Πρωτόπαπα και Γ. Σανιδά Αντιφάσεις προκύπτουν από τις καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, μεταξύ των καταθέσεων χθες του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και την προ μηνός κατάθεση του πρώην προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Γ. Ζορμπά.
 • Υπόθεση Siemens

  • Διώξεις σε Siemens ζητά η εξεταστική
   Την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης κατά των διοικήσεων της μητρικής, αλλά και της ελληνικής Siemens, προκειμένου να πιέσουν για την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου και διά της οδού της δικαστικής συνδρομής, ζήτησε χθες με αναφορά της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που το διερευνά.
 • Σύσκεψη Ταμείων

  • Μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε ΙΚΑ και ΟΓΑ
   Οι πρόεδροι του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, του ΟΑΕΕ Γ. Βουδούρης, του ΟΓΑ Π. Πέτρουλας, του ΟΠΑΔ Κ. Σουλιώτης και οι υποδιοικητές του ΙΚΑ συζήτησαν το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων Σε αναζήτηση 300 εκατ. ευρώ βρίσκεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για να καλύψει τις ανάγκες του μέχρι το τέλος του έτους. Για τις ανάγκες του ΟΑΕΕ ενημέρωσε ο νέος διοικητής του Ταμείου Γ. Βουδούρης τους διοικητές των τριών άλλων μεγάλων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ) σε σύσκεψη που είχαν χθες, στο ΙΚΑ, για να συντονίσουν τη δράση τους στη μείωση των φαρμακευτικών και ευρύτερα των δαπανών στον τομέα της υγείας.
 • Πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες

  • ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΝΤ Ραγκούση στις δαπάνες των υποψηφίων
   Δραστική μείωση στις δαπάνες υποψηφίων στις τοπικές εκλογές προβλέπει απόφαση του υπ. Εσωτερικών. Με δραματικά περιορισμένο πλαφόν στις δαπάνες για τις προσωπικές τους «εκστρατείες» καλούνται να ριχτούν στον προεκλογικό στίβο οι υποψήφιοι σε δήμους και περιφέρειες. Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών για τα ανώτατα όρια, κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δικαιούται να ξοδέψει από 1.500 έως 3.500 ευρώ ανάλογα με την περιοχή, ενώ κάθε περιφερειακός από 2.500 έως 13.500.
  • Λίγοι οι μετανάστες που θα ψηφίσουν
   Δεν θα υπερβούν τελικά τους 15.000 οι αλλοδαποί μετανάστες που θα ψηφίσουν στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
 • ΣΥΝ

  • Μ-Λ ΚΚΕ Βίαιη σύνθλιψη του εισοδήματος
   «Η νέα ευρωπαϊκή στρατηγική «Ευρώπη 2020», που περιλαμβάνει στο μενού της ως πρόγευμα την αυστηροποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας και την «οικονομική διακυβέρνηση» πριμοδοτεί τη νέα κυβερνητική επίθεση στη χώρα μας», σύμφωνα με το Μ-Λ ΚΚΕ.
 • Μ-Λ ΚΚΕ

  • ΣΥΝ Χαριστική βολή η αύξηση ΦΠΑ
   «Χαριστική βολή στα εισοδήματα των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων και στη «χειμαζόμενη αγορά»» θα είναι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΝ, Πάνο Σκουρλέτη, τυχόν νέα αύξηση του ΦΠΑ ή αύξηση του συντελεστή για κάποια προϊόντα.