Έντυπη Έκδοση

Αρχαίος δρόμος στον νέο «υπόγειο»

Θαυμάζοντας την αφίσα με την αρχαία οδό της λεωφ. Μοσογείων στον σταθμό «Χολαργός». Κάτω από τα σανδάλια της κυρίας εκτίθεται τμήμα του αρχαίου δρόμου
Ενα ακόμη μίνι μουσείο απέκτησε το Μετρό στον καινούργιο σταθμό του Χολαργού. Ενας αρχαίος δρόμος σε μήκος 30 μέτρων και ένα παρόδιο νεκροταφείο με επιζωγραφισμένες ληκύθους, αγγεία και όστρακα που στολίζουν μεγαλοπρεπώς μια επιτοίχια αφίσα, σου δείχνουν ότι κι αυτός ο δρόμος, η σημερινή λεωφόρος Μεσογείων, που «τρέχει» πάνω από τον σταθμό, έχει την ίδια όδευση από την αρχαιότητα.

Πλήρες θέμα...

 • Αυγουστιάτικη πανσέληνος

  • ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΕΤΡΕΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ Χάρτινο το φεγγαράκι...
   Ο Ναός του Ολυμπίου Διός φωτισμένος απ' την Πανσέληνο χθες βράδυ Χιλιάδες κόσμου έσπευσαν χθες βράδυ για να απολαύσουν το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι από την Ακρόπολη, το νέο Μουσείο της, αλλά και από κάθε γωνιά της χώρας. 10.000 άνθρωποι κατάφεραν να μπουν στο Μουσείο της Ακρόπολης και άλλοι τόσοι ήταν απ' έξω - η θέα ήταν εκπληκτική.
 • Μουσική

  • 2ο TINOS JAZZ FESTIVAL: ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ Η Τήνος έκανε θαύμα και στην τζαζ
   Οι Cubana Bop θα παίξουν αφροκουβανέζικη μουσική Δεν ξέρω πόσοι από εσάς συνδυάζετε τις διακοπές σας με συναυλίες, για να μην πω το ακόμα πιο προχωρημένο να προγραμματίζετε τις διακοπές σας σύμφωνα με το συναυλιακό πρόγραμμα. Το κάνουν αρκετοί πάντως, οπότε μη νιώθετε άσχημα αν ανήκετε κι εσείς στην ίδια κατηγορία.
  • Βασίλης Βαρβαρέσος: πιανίστας των άκρων
   Ηχοι ζωντανοί Στην αίθουσα του «Παρνασσού», όπου έδωσε το μοναδικό ρεσιτάλ του στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών (φωτ.: Μπίλιος) Οπως πέρυσι, έτσι κι εφέτος το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξένησε εκδηλώσεις μουσικής δωματίου στην όμορφη νεοκλασική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Μεταξύ άλλων δόθηκαν εκεί δύο ρεσιτάλ πιάνου από την Ντόρα Μπακοπούλου (1/7/2010) και τον Βασίλη Βαρβαρέσο (1/7/2010), εστιασμένα στη φετινή επέτειο 200 χρόνων από τη γέννηση του Σοπέν.
  • Η αγία τριάδα του λαϊκού τραγουδιού
   Βασίλης Τσιτσάνης Ενα αφιέρωμα στους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη και Απόστολο Καλδάρα είναι εκ των πραγμάτων μια πολύ ωραία ιδέα. Οταν όμως την υλοποίησή της αναλαμβάνει ο γιος του Καλδάρα, γνωστός μουσικός και ο ίδιος, Κώστας Καλδάρας, το γεγονός αποκτά ακόμη μεγαλύτερη, συμβολική σημασία.
 • Νομισματικό Μουσείο

  • Τετράδραχμο της Αίτνας στην Αθήνα
   Σιληνός στη μία όψη του νομίσματος... Οι Βέλγοι φέρνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα αρχαία ελληνικά νομίσματα από τη συλλογή της Βασιλικής Βιβλιοθήκης του Βελγίου, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη χώρα τους κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010.
 • Συνέντευξη: Κρίστοφερ Νόλαν

  • ΤΟ «INCEPTION», ΠΡΩΤΟ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΒΟΧ OFFICE, ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Μετά την ταινία μου θα βλέπετε περισσότερα όνειρα
   Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κρίστοφερ Νόλαν Ο δημιουργικός 40χρονος Αγγλος σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν έγινε παγκόσμια γνωστός με τη δεύτερη ταινία του «Memento» (2000), η οποία χαρακτηριζόταν από την αντίστροφη χρονική δομή της.
 • Εικαστικά

  • ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ «ΑΙΣΧΥΛΕΙΩΝ» - ΜΕΧΡΙ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Στα ίχνη των Ελευσίνιων μυστών με φως και ήχους
   Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Ελευσίνας, τα «Αισχύλεια», έχουν συνδεθεί τα τελευταία χρόνια και μ' έναν νέο εικαστικό θεσμό.
 • Τηλεόραση