Έντυπη Έκδοση

Αμοιβές εκτός «γραμμής» για διευθύνοντα σύμβουλο και γενικούς της ΕΡΤ

Διαχωρισμός θέσεων προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και αμοιβές κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται συγκεκριμένα ότι οι αμοιβές του διευθύνοντος συμβούλου αλλά και των γενικών διευθυντών θα ορίζονται πλέον με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού (αντί μόνον του εποπτεύοντος υπουργού), αλλά και «κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη». Με αυτό τον τρόπο θα ξεπεραστεί η σφιχτή δημοσιονομική πολιτική τουλάχιστον ως προς τις αμοιβές διευθύνοντος συμβούλου και γενικών διευθυντών της ΕΡΤ. Με ΚΥΑ επίσης θα ορίζονται και οι αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το οποίο θα συνεχίσει να απαρτίζεται από 11 μέλη, δύο εκ των οποίων θα είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Με εξαίρεση τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν μπορούν να είναι υπάλληλοι της ΕΡΤ, προμηθευτές ή αντισυμβαλλόμενοι (με σύμβαση έργου ή άλλη σύμβαση) της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας που αναπτύσσει δραστηριότητα στο χώρο της ραδιοφωνίας ή τηλεόρασης.

Οι μέχρι σήμερα προβλεπόμενες αρμοδιότητες προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ασκούνται εφεξής από το Δ.Σ. της ΕΡΤ και μπορούν να ανατίθενται με απόφασή του στο διευθύνοντα σύμβουλο. Αν αυτός παραιτηθεί ή εκλείψει και μέχρι να οριστεί νέος, το Δ.Σ. της ΕΡΤ μπορεί να αναθέτει τις αρμοδιότητές του σε κάποιο μέλος του, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος μπορεί να μεταβιβάσει αρμοδιότητές του σε γενικούς διευθυντές ή διευθυντές ενημερώνοντας το Δ.Σ.

Διευθύνων σύμβουλος και γενικοί διευθυντές είναι ελευθέρως ανακλητοί και, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αναστέλλεται η άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητάς τους. Οι γενικοί διευθυντές μπορεί να απασχοληθούν παράλληλα και σε θυγατρικές της ΕΡΤ χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού, που εκδίδεται μέσα σε δύο μήνες από την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου νόμου, διορίζονται με θητεία μέχρι 30/6/2012 τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ χωρίς να απαιτείται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

* Από τις 10.00 το πρωί σήμερα η ΝΕΤ μεταδίδει μέσα από ειδική έκτακτη εκπομπή τα αποτελέσματα των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων κάνουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και η Μάχη Νικολάρα. Η αρχισυνταξία της εκπομπής είναι του Γιώργου Φουρναράκη. Το πρόγραμμα θα επανέλθει στην κανονική του ροή αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Αρχίζουν οι «κόντρες» των πρωινών
Προσπερνούν τις διαφημίσεις όταν έχουν τη δυνατότητα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μετρό Χολαργού
Αρχαίος δρόμος στον νέο «υπόγειο»
Αυγουστιάτικη πανσέληνος
Βούλιαξε το Μουσείο, άντεξε η Ακρόπολη
Μουσική
Η Τήνος έκανε θαύμα και στην τζαζ
Βασίλης Βαρβαρέσος: πιανίστας των άκρων
Η αγία τριάδα του λαϊκού τραγουδιού
Νομισματικό Μουσείο
Τετράδραχμο της Αίτνας στην Αθήνα
Συνέντευξη: Κρίστοφερ Νόλαν
Μετά την ταινία μου θα βλέπετε περισσότερα όνειρα
Εικαστικά
Στα ίχνη των Ελευσίνιων μυστών με φως και ήχους
Τηλεόραση
Αρχίζουν οι «κόντρες» των πρωινών
Προσπερνούν τις διαφημίσεις όταν έχουν τη δυνατότητα
Αμοιβές εκτός «γραμμής» για διευθύνοντα σύμβουλο και γενικούς της ΕΡΤ