Έντυπη Έκδοση

Η αγία τριάδα του λαϊκού τραγουδιού

Ενα αφιέρωμα στους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη και Απόστολο Καλδάρα είναι εκ των πραγμάτων μια πολύ ωραία ιδέα. Οταν όμως την υλοποίησή της αναλαμβάνει ο γιος του Καλδάρα, γνωστός μουσικός και ο ίδιος, Κώστας Καλδάρας, το γεγονός αποκτά ακόμη μεγαλύτερη, συμβολική σημασία.

Βασίλης Τσιτσάνης Βασίλης Τσιτσάνης Η συναυλία-αφιέρωμα στο ρεπερτόριο των τριών σπουδαίων του λαϊκού τραγουδιού θα γίνει τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου (στις 9.15 μ.μ.), στο «Αμαλιείο» (λ. Κηφισίας 219, τηλ. 210-8056314), ενταγμένη στις Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού, δημοτικού θεσμού, ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, επισημαίνει ιδιαίτερα την καλλιτεχνική συμβολή στο πρόγραμμα του «άξιου συνεχιστή τού πατέρα του», Κώστα Καλδάρα.

Τα μεγάλα, κλασικά πια, τραγούδια του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη και του Καλδάρα θα ερμηνεύσουν οι Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου και Ανδρέας Καρακότας, καθώς και το συγκρότημα του Σωτήρη Παπατραγιάννη, με τον ίδιο, την Κατερίνα Τσιρίδου, τον Δημήτρη Κρανίδα και 6μελή λαϊκή ορχήστρα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με πολύτιμα τραγούδια από το ρεπερτόριο του Βαμβακάρη («Νόστιμο τρελό», «Στο Φάληρο που πλένεσαι», «Φραγκοσυριανή» κ.ά.) και θα συνεχίσει με άλλα δέκα, εξίσου πολύτιμα, τραγούδια του Τσιτσάνη («Οταν συμβεί στα πέριξ», «Νύχτες μαγικές», «Αχάριστη» κ.λπ.) και του Καλδάρα («Μάγκας βγήκε για σεργιάνι», «Ας πάν' στην ευχή τα παλιά», «Μες στου Βοσπόρου τα στενά» κ.ά.), προτού να κορυφωθεί σ' ένα κοινό φινάλε. Εμβόλιμα στα τραγούδια, ο Αντώνης Αντωνάκος θα διαβάζει αποσπάσματα από κείμενα του Κώστα Καλδάρα, με τις αναμνήσεις του από την εποχή που γράφονταν αυτά τα αριστουργήματα της λαϊκής μας παρακαταθήκης.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη για τους δημότες Αμαρουσίου με την επίδειξη της δημοτικής κάρτας (Artemiscard). Για όλους τους υπόλοιπους το εισιτήριο στοιχίζει 5 ευρώ. Ν.ΧΑΤΖ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Η Τήνος έκανε θαύμα και στην τζαζ
Βασίλης Βαρβαρέσος: πιανίστας των άκρων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μετρό Χολαργού
Αρχαίος δρόμος στον νέο «υπόγειο»
Αυγουστιάτικη πανσέληνος
Βούλιαξε το Μουσείο, άντεξε η Ακρόπολη
Μουσική
Η Τήνος έκανε θαύμα και στην τζαζ
Βασίλης Βαρβαρέσος: πιανίστας των άκρων
Η αγία τριάδα του λαϊκού τραγουδιού
Νομισματικό Μουσείο
Τετράδραχμο της Αίτνας στην Αθήνα
Συνέντευξη: Κρίστοφερ Νόλαν
Μετά την ταινία μου θα βλέπετε περισσότερα όνειρα
Εικαστικά
Στα ίχνη των Ελευσίνιων μυστών με φως και ήχους
Τηλεόραση
Αρχίζουν οι «κόντρες» των πρωινών
Προσπερνούν τις διαφημίσεις όταν έχουν τη δυνατότητα
Αμοιβές εκτός «γραμμής» για διευθύνοντα σύμβουλο και γενικούς της ΕΡΤ