Έντυπη Έκδοση

Η Συρία σε χημικό παροξυσμό

Αναπάντητα ερωτήματα για το εάν και από ποιους χρησιμοποιήθηκαν τοξικά αέρια. Η διεθνής κοινότητα σε ρόλο παρατηρητή, ενώ ο εμφύλιος συνεχίζεται και εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς

Ερευνα για τις καταγγελίες των ανταρτών

Πλήρες θέμα...

 • Γερμανία

  • Πουλάει αίσθημα η καγκελάριος
   Η προεκλογική συνταγή της επιτυχίας της κ. Μέρκελ είναι απλή: δεν δεσμεύεται για τίποτα, υπόσχεται στους πλούσιους Γερμανούς ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο, ενώ εκβιάζει τους φτωχούς δείχνοντας προς τον ευρωπαϊκό Νότο, προς γνώση και συμμόρφωση... Βρίσκεται ήδη στην εξουσία οκτώ χρόνια, κατά τα οποία το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και όλων των υπολοίπων μεγαλώνει σταθερά. Σχεδόν το ένα τρίτο των πολιτών ζει κάτω ή πολύ κοντά στο όριο της φτώχειας.
 • Αίγυπτος

  • Ο γρίφος της αιγυπτιακής σφίγγας
   Η κατάσταση στην Αίγυπτο αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά εμφύλιας διαμάχης. Η ανυποχώρητη στάση των δύο κυριότερων παικτών (στρατού και Μουσουλμανικής Αδελφότητας) επιτείνει τις αντιθέσεις, δυσχεραίνοντας τις όποιες προσπάθεις εξομάλυνσης. Οσο το χάσμα διευρύνεται, ο κίνδυνος είναι, ακόμη και αν τα αντιμαχόμενα μέρη συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της κρίσης σε μεταγενέστερο στάδιο, να μην υπάρχει πλέον πεδίο συνεννόησης.
  • Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και ο κούφιος «Δούρειος Ιππος»
   Στρατός και αστυνομία της Αιγύπτου κρατούν «το πεπόνι και το μαχαίρι»... Οι υποστηρικτές του Μόρσι, φίλοι των ΗΠΑ και της Ε.Ε., μεταξύ αλλεπάλληλων λαθών, υποτίμησαν και την οργή των πολιτών, δίνοντας πάσα στο στρατό να κάνει και πάλι κουμάντο. Το μικρό τζαμί και η μεγάλη σύγκρουση.
 • ΗΠΑ

  • Υπόθεση Μιράντα Νο 2
   Ο δημοσιογράφος του «Γκάρντιαν» Γκλεν Γκρίνγουολντ (δεξιά) με το σύντροφό του, τον 28χρονο Βραζιλιάνο Ντέιβιντ Μιράντα Η παράνομη κράτηση και ανάκριση στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο του συντρόφου του δημοσιογράφου του «Γκάρντιαν», Γκλεν Γκρίνγουολντ, που δημοσίευσε τις αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν, αναζωπυρώνει τη συζήτηση για την αντιτρομοκρατική νομοθεσία στη Μ. Βρετανία
 • Άλλες ειδήσεις

  • Η τελευταία ευκαιρία του «μαλθακού» Ολάντ
   Ανεργία, οικονομική κρίση και φόροι περιμένουν το φθινόπωρο το Γάλλο πρόεδρο, που γαντζώνεται από την αναιμική ανάπτυξη, για να ανατρέψει τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας «Το μέλλον δεν είναι το τι θα συμβεί, αλλά το τι εμείς κάνουμε». Με τα λόγια αυτά ο Φρανσουά Ολάντ υποδέχθηκε στην αρχή της εβδομάδας τα 37 μέλη της κυβέρνησής του, ύστερα από διακοπές δύο εβδομάδων.