Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ

Συμπλήρωμα διατροφής και για αυτοκίνητα

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα πρόσφατων ερευνών και βιομηχανικών πρωτοβουλιών που ενθαρρύνουν την παραγωγή βιοκαυσίμων από κυανοβακτήρια και φύκη

Η σπιρουλίνα, εκτός από υπερτροφή, θεωρείται πλέον και ιδανική πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοκαυσίμων

Πλήρες θέμα...

 • Συνεντεύξεις

  • ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΡΟΓΚΑΣ (ομότιμος καθηγητής ΑΣΚΤ, ζωγράφος) «Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο αριστερός»
   «Στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων η αγάπη τους στην πατρίδα είναι εδραία, παρά τη συνεχή, μεθοδευμένη και πολύχρονη υπονόμευσή της σε ό,τι τη συνιστά» «Παρά το δυσοίωνο αίσθημα όλων μας, πιστεύω ότι υπάρχει διέξοδος. Σήμερα η απουσία νοήματος ή αποϊέρωση των πάντων, ο εθισμός στην απάτη, η άθλια διακυβέρνηση για πολλά χρόνια, η μη απόδοση ευθυνών, η απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας, οι τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις, η ακινησία της παραγωγής και βέβαια η μετέωρη Παιδεία μας στοιχειοθετούν τα τεράστια και ζωτικής σημασίας προβλήματα, εμπρός στα οποία νιώθουμε αδύναμοι και αμήχανοι. Συνεπώς, το μεγάλο ερώτημα λιμνάζει στο πώς θα τα αντιμετωπίσουμε.
 • Τεχνολογία / Εφαρμογές

  • ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ iPHONE, ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ GOOGLE ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ-ΠΑΡΟΧΩΝ Οι μεσάζοντες ροκανίζουν τα κέρδη του Android
   Κατασκευαστές και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κατέστρεψαν τη δυναμικότητα των συσκευών, με περιττές εφαρμογές και χαρακτηριστικά που μειώνουν κατά πολύ τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, παραγεμίζουν την κεντρική οθόνη και δυσκολεύουν -σε βαθμό ενόχλησης- οποιαδήποτε κίνηση του χρήστη Πριν από έξι χρόνια, η Google εγκαινίασε μία αντισυμβατική -θα λέγαμε- προσπάθεια, να κερδίσει μία θέση στον ολοένα αναπτυσσόμενο τομέα των smartphones. Αντί να κατασκευάσει όμως το δικό της κινητό τηλέφωνο, όπως ξεκίνησε να κάνει η Apple, η Google αποφάσισε να φτιάξει... μισό τηλέφωνο: μόνο το λογισμικό, με το οποίο θα «τρέχει» η συσκευή και όχι ολόκληρη τη συσκευή.
 • Διαχείριση απορριμμάτων

  • Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ζωή από τα σκουπίδια
   Αντί να ψάχνει το κράτος ρυπογόνους και δαπανηρούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, η κομποστοποίηση εξελίσσεται σε ιδιωτική υπόθεση, που αξιοποιεί μέρος αυτών και μειώνει το ρυθμό παραγωγής τους Είσαι για μια... κομποστοποίηση; Τη χρυσή τομή φαίνεται ότι βρήκαν στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, που αποτελεί βαθιά πληγή για κάθε γωνιά της Ελλάδας και φέρνει συχνά σε εμπόλεμη κατάσταση πολίτες και κράτος.