Έντυπη Έκδοση

Εκδοτικός οίκος καταγγέλλει το Μουσείο Ακρόπολης

Το «Μεταίχμιο» γιατί δεν υπάρχει στο πωλητήριο το βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο. «Ζητήσαμε κάποιες μικροδιορθώσεις», απαντά το μουσείο

Τον «αυθαίρετο αποκλεισμό» του οδηγού για παιδιά και νέους «Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης» της Μαρίζας Ντεκάστρο από το πωλητήριο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, καταγγέλλουν οι εκδόσεις «Μεταίχμιο».

Αλλά το Μουσείο έχει ακριβώς αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με το «Μεταίχμιο», το βιβλίο, αμέσως μετά την κυκλοφορία του, τον Ιούνιο, προτάθηκε στους υπεύθυνους του ΝΜΑ, οι οποίοι αμέσως παράγγειλαν διακόσια αντίτυπα, εν όψει των επισήμων εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης (20 Ιουνίου). Οπως, όμως, διαπίστωσαν οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου, το βιβλίο δεν υπήρχε στο πωλητήριο. Τηλεφωνικά αναζήτησαν κάποια επίσημα χείλη για να πάρουν απάντηση. Η αρχιτέκτων Αικατερίνη Παράσχη, μέλος του Δ.Σ του ΝΜΑ, τους διαβεβαίωσε ότι θα επανατοποθετηθεί αν γίνουν κάποιες μικροδιορθώσεις. Οπερ και εγένετο από το «Μεταίχμιο».

Παρ' όλα αυτά, όπως υποστηρίζει ο εκδοτικός οίκος, «το βιβλίο παρέμεινε αποκλεισμένο από τα πωλητήρια». Στις 30 Ιουλίου εστάλη από την υπεύθυνη του πωλητηρίου του ΝΜΑ, Σοφία Σταυροπούλου, ένα ανυπόγραφο κείμενο στο «Μεταίχμιο», στο οποίο υποδείκνυε νέες διορθώσεις -φραστικές κυρίως- προκειμένου να πωλείται εκ νέου. Η συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο, με τη σύμφωνη γνώμη του εκδοτικού οίκου, δεν δέχθηκε να μπει σ' αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν γνώριζε -όπως υποστηρίζει- «καν από ποιον προέρχονται οι εντολές και σε ποια θεσμοθετημένη διαδικασία βασίζονται». Τέλος, οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» καταγγέλλουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία γραπτή απάντηση από τη διοίκηση του ΝΜΑ, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις τους.

Από την πλευρά του, όμως, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης διευκρινίζει ότι μέσα στο καλοκαίρι συστάθηκε τριμελής επιστημονική επιτροπή από τις αρχαιολόγους Χριστίνα Βλασσοπούλου και Σταματία Ελευθεράτου, καθώς και την αρχιτέκτονα Αικατερίνη Παράσχη, με σκοπό να ελέγξουν όλα τα προτεινόμενα προς πώληση βιβλία. Τελικώς, το «Νέο Μουσείο της Ακρόπολης» της Μαρίζας Ντεκάστρο εγκρίθηκε από το δ.σ. του ΝΜΑ τη 14η αυτού του μήνα, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν επιστημονικές και πληροφοριακές διορθώσεις σε ορισμένα σημεία του βιβλίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Λογοτεχνία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Ο Μπόνο θα στροβιλιστεί και στο ΟΑΚΑ
Αγόρια με φωνές από ασήμι
Νταν Μπράουν
Κώδικας Τζορτζ Ουάσινγκτον - η απόκρυφη ιστορία της Αμερικής
Από τους Ερμητικούς στη CIA και το Google!
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου
Τα θεάματα δρόμου σηκώνουν κεφάλι
Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Το πειραματικό σινεμά θα βλέπει τα τρένα να περνούν
Υπάρχουν και οι μικρού μήκους
«Ο Νταλί και τα βιβλία»
Διάβαζε, σημείωνε, σχεδίαζε
Η προετοιμασία των εκλογών
Εκλογικές μπίζνες
Μουσείο Ακρόπολης
Εκδοτικός οίκος καταγγέλλει το Μουσείο Ακρόπολης
Εθνική Λυρική Σκηνή
Ευθύνη για τη Λυρική έχουν πολλοί
Τηλεόραση
Λιτότητα με... ποιότητα
Ξένες σειρές στη NOVA
Μήνυση Νικολαΐδου κατά Παναγόπουλου