Έντυπη Έκδοση

ΗΠΑ ΜΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΝΕΣΗ «ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ» ΣΤΗΝ ΤΕΡΕΖΑ ΛΙΟΥΙΣ Η ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ

Μία ακαταλόγιστη εκτέλεση

Αν και αποδείχθηκε ότι η νοημοσύνη της Τερέζα Λιούις ήταν στα όρια του μειωμένου καταλογισμού, το δικαστήριο της Βιρτζίνια εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του (φωτ. Ass. Pres)
Ασυνήθιστα μεγάλη προσοχή συγκέντρωσε η εκτέλεση, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, της Τερέζας Λιούις, που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών επειδή συνωμότησε για τη δολοφονία του συζύγου και του θετού γιου της, προκειμένου να εισπράξει την ασφάλεια.

Πλήρες θέμα...

 • Γαλλία

  • ΓΑΛΛΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Δύο απεργίες στα τρία «όχι»
   Οι διαδηλωτες μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς τους δρόμους τραβούν... Θεωρώντας ότι είχε απόλυτη επιτυχία η απεργία της Τετάρτης, οι Γάλλοι συνδικαλιστές αποφάσισαν χθες συνέχεια των κινητοποιήσεων, για να αντιπαρατεθούν στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μεταρρύθμισης την οποία προωθεί ο Σαρκοζί. Η αδιάλλακτη στάση του Φιγιόν, που στην ουσία απέρριπτε τις κινητοποιήσεις τους, προφανώς δεν τους πτόησε.
 • Μέση Ανατολή

  • ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΝΩ ΤΟ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΛΗΓΕΙ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΤΙΣ... Μπουλντόζες εν αναμονή
   Ωρες απομένουν ώς τη λήξη του μορατόριουμ στην κατασκευή κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς, στο οποίο είχαν συμφωνήσει οι Ισραηλινοί, και μια ομάδα ιεράκων της Κνεσέτ είναι ήδη έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου τις εργασίες. Ομως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, έπειτα από διαρκή παρέμβαση και των Αμερικανών, φαίνεται ότι εξετάζει παράταση ή ειδική συμφωνία, που θα κρατήσει τους Παλαιστινίους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και οι Παλαιστίνιοι όμως φαίνεται ότι θα δείξουν «κάποια ευελιξία», όπως λένε πηγές.
  • Ο έξυπνος εμποράκος
   Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή, λένε οι περισσότεροι, θα πρέπει να γίνει με βάση τη διεθνώς αποδεκτή «λύση δύο κρατών».
 • Financial Times

  • Παγκόσμιο συναγερμό έχει προκαλέσει το πρώτο κατευθυνόμενο κυβερνο-όπλο
   Παγκόσμιο συναγερμό έχει σημάνει «ιός» των υπολογιστών, που είναι σε θέση να προκαλέσει όχι μόνο την παράλυση ενός πληροφορικού συστήματος αλλά και τη φυσική καταστροφή εγκαταστάσεων -όπως αγωγοί φυσικού αερίου ή πυρηνικοί σταθμοί- γράφουν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».
 • Ρωσία

  • Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Η μάχη της Αρκτικής
   Παγόβουνο το Κρεμλίνο και ο αδιαφιλονίκητος «ισχυρός ανήρ» και πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, που περιέγραψε τα ρωσικά συμφέροντα στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό χτίζοντας ένα σαφώς διεκδικητικό, αλλά ελαφρώς πιο συνεργάσιμο και οικολογικό προφίλ για τη Ρωσία.
 • Άλλες ειδήσεις

  • ΗΠΑ: η σκοτεινή καταδίκη της Πακιστανής επιστήμονα
   Ογκώδεις διαδηλώσεις γίνονται στο Πακιστάν για τα 86 χρόνια φυλακής που επέβαλε δικαστήριο των ΗΠΑ σε Πακιστανή, σπουδαγμένη στα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια. Η Ααφία Σιντίκι (αριστερά στο πλακάτ) καταδικάστηκε επειδή, λένε, αποπειράθηκε να πυροβολήσει Αμερικανούς στρατιώτες και πράκτορες που πήγαν να τη συλλάβουν στο Αφγανιστάν!
  • Ανάκληση αδείας στο φάρμακο Octagam
   Την ανάκληση της άδειας του φαρμάκου Octagam και την απόσυρση όλων των Octagam που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, συνέστησε χθες η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP).
  • Μάτια ερμητικά κλειστά
   Την Κυριακή η Βενεζουέλα πάει στις κάλπες για να εκλέξει νέα Βουλή και το κορίτσι στο Καράκας προσπερνάει βιαστικά το σύνθημα του τοίχου: «Η ψήφος σου είναι μυστική».