Έντυπη Έκδοση

89.000 ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ

Πάρε κόσμε καταπατημένα

Το κτήμα Βεΐκου φιγουράρει μεταξύ των εκτάσεων-φιλέτων των περίπου 89.000 καταπατημένων που εξετάζεται να δοθούν έναντι τιμήματος στους καταπατητές
ΕΚΤΑΣΕΙΣ-φιλέτα, όπως είναι το Ελληνικό, το Τατόι, του Βεΐκου, του Νάστου, και σημαντικό κομμάτι από τα 89.000 καταπατημένα κτήματα, συνολικής έκτασης 3,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων, προγραμματίζει να μοιράσει το ελληνικό Δημόσιο έναντι τιμήματος, για να εισπράξει περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Οικονομικών

  • Τρέχουν τώρα για να εισπράξουν το ΕΤΑΚ 2008
   Πυρετός εκκαθάρισης των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων του έτους 2008 επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς εκκρεμεί η είσπραξη εσόδων 900 εκατ. ευρώ από τα ακίνητα.
  • ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ελλειμμα κάτω από το 8% φέτος
   Ελλειμμα ακόμα και κάτω του στόχου 8,1% προβλέπει για φέτος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκτιμά πως και του χρόνου θα κινηθεί σε επίπεδα χαμηλότερα του 7,6% που προβλέπει το Μνημόνιο.
  • ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Βουλευτές ΠΑΣΟΚ κατά της περαίωσης
   Μια πρώτη γεύση για τις αντιδράσεις από την περαίωση εντός ΠΑΣΟΚ, έλαβε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίνου Ομαδικά πυρά (Φλωρίδης, Γείτονας, Καρτάλης, Κουτμερίδης κ.ά.) δέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών χθες στη Βουλή, για τη ρύθμιση της περαίωσης παλαιών φορολογικών υποθέσεων. «Πίσω από την περαίωση βρίσκεται η μη επίτευξη στόχων που έβαλε η κυβέρνηση», είπε ο Γ. Φλωρίδης, που άσκησε την πιο σκληρή κριτική. Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιωτικών αλλαγών.
  • «Επιβράβευση φοροδιαφυγής»
   «Η περαίωση είναι σκάνδαλο. Επιβραβεύει τη φοροδιαφυγή και μεγαλώνει την αδικία σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των συνετών φορολογούμενων», απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όταν ρωτήθηκε σχετικά με όσα έχει κάνει γνωστά η κυβέρνηση για την περαίωση.
 • Επιχειρήσεις

  • ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΔΙΣ. Αναγκαστικός δανεισμός η παρακράτηση ΦΠΑ
   Οταν οι Κινέζοι της Cosco ήρθαν στον ΟΛΠ δεν φαντάζονταν πως οι παρακρατήσεις ΦΠΑ από το ελληνικό Δημόσιο θα έφταναν τα 21 εκατ. ―. Στη φωτογραφία ο κάπτεν Γουέι Τζιάνσου με τη Λούκα Κατσέλη Περίπου 2 δισ. ευρώ θα πρέπει να επιστρέψει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του έτους από τον ΦΠΑ που παρακρατά.
 • Κατασκευαστές

  • Δίλημμα κατασκευαστών: μείωση τιμών ή ΦΠΑ από 2011
   Στα χέρια των κατασκευαστών κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες χιλιάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα αν οι ίδιοι οι κατασκευαστές δεν προχωρήσουν σε γενναίες μειώσεις τιμών τους επόμενους μήνες ή αν το κράτος δεν κάνει αποδεκτό το αίτημά τους για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του χρόνου για τον οποίο υπόκεινται σε ΦΠΑ αυτοπαράδοσης.
 • Επιδοτήσεις

  • ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ, ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ Ανοίγουν σε περισσότερους τη χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ
   Η παράταση υποβολής έως τον Δεκέμβριο των δύο μεγάλων προγραμμάτων επιδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων με 215 εκατ. ευρώ, που έληγαν στο τέλος Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε χθες.
  • ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Σωσίβιο σωτηρίας 950 εκατ. από ξεχασμένα κονδύλια ΚΠΣ
   Αγώνα με τον χρόνο για να δημιουργηθεί «σωσίβιο σωτηρίας» του προϋπολογισμού, της τάξης των 950 εκατ. ευρώ, από ξεχασμένα κονδύλια του ΚΠΣ, διεξάγουν εδώ και καιρό οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αν τα καταφέρουν, αυξάνονται τα έσοδα από την Ε.Ε. σε 5,3 δισ. ευρώ περίπου, από 4,45 δισ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί στον φετινό προϋπολογισμό.
 • ΕΛΣΤΑΤ

  • 47,6% συρρικνώθηκε το εμπορικό ισοζύγιο τον Ιούλιο
   Μείωση 47,6% εμφάνισε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά τον περασμένο Ιούλιο και διαμορφώθηκε στα 1.515,2 εκατ. ευρώ έναντι 2.890,2 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή διαπιστώνεται μείωση 866,9 εκατ. ευρώ ή 37,2%.
 • Βραζιλία

  • ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ενισχύεται η κρατική συμμετοχή στην Petrobras
   Αλλού υποβαθμίζεται και αλλού αναβαθμίζεται ο κρατικός τομέας, με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας Petrobras να προχωρά στη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά μετοχών στον κόσμο, συγκεντρώνοντας 70 δισ. δολάρια.
 • Τεχνοοικονομικά

  • ΣΤΟΧΟΣ, ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η Κομισιόν γκαζώνει ασύρματα
   «Ψηφιακό» βλέπει κάθε Ευρωπαίο πολίτη, η επίτροπος Νέλι Κρους Υπηρεσίες γρήγορου Internet και εφαρμογές νέας γενιάς θέλει να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκεί όπου σήμερα «εδρεύουν» ριάλιτι-σόου και τηλεπαράθυρα.
  • Facebook, το σκέφτεται για κινητή
   Facebook στους υπολογιστές, facebook στα κινητά, σε λίγο θα το βρίσκουμε και στα γαριδάκια... Μαδώντας τη μαργαρίτα πέρασαν τις τελευταίες ημέρες οι επαΐοντες του Διαδικτύου, διερωτώμενοι αν το Facebook θα δημιουργήσει ή όχι ένα δικό του κινητό τηλέφωνο και αν αυτό συνιστά ή όχι απειλή για τους μεγάλους, γνωστούς κατασκευαστές.
 • Άλλες ειδήσεις

  • ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Ξεπαγώνουν μετά 5 έτη το αιολικό πάρκο της Γυάρου
   Τα «παγωμένα» εδώ και 5 χρόνια επενδυτικά σχέδια μεγάλων επιχειρηματιών για εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον νησί της Γυάρου, που έχει ανακηρυχθεί ιστορικό μνημείο, «ξεθάβει» η κυβέρνηση με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου Θόδωρου Πάγκαλου.
  • ΘΑΜΠΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΛΑΜΠΡΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ * 156.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙ 203.000 ΠΕΡΥΣΙ (-20%) Η 75η ΔΕΘ στον στενό κορσέ της κρίσης
   Ηχηρά ονόματα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απουσίασαν φέτος από τη ΔΕΘ Τα φώτα της ράμπας έπεσαν. Αλλη μια Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε: ήταν η 75η ΔΕΘ. Μόνο που αυτή η διοργάνωση θα διατηρήσει μια ξεχωριστή θέση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του θεσμού.
  • ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Πορεία ελαιοπαραγωγών
   Τον κίνδυνο να... σαπίσουν πάνω στα δέντρα διατρέχουν περίπου 60.000 τόνοι ελιάς της φετινής παραγωγής στη Χαλκιδική, αφού οι καλλιεργητές δεν προχωρούν στη συγκομιδή τους, κρίνοντας ασύμφορες τις «εξευτελιστικές», όπως λένε, τιμές που τους δίνουν οι έμποροι.