Έντυπη Έκδοση

Οι Κοζάκοι χορεύουν την Kalinka

Επέζησαν ξεπερνώντας μεγάλες αλλαγές της Ιστορίας. Αγαπήθηκαν όσο λίγες αυθεντικές παραδόσεις. Αν οι Κοζάκοι θεωρούνται ένα σημαντικό κεφάλαιο της Ιστορίας της Ρωσίας, μια και ήταν φρουροί των συνόρων της από τον 14ο αιώνα, τότε οι χοροί τους είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής παράδοσης της ιδιαίτερης αυτής χώρας.

Οι παραστάσεις τους αποτελούν ένα χορευτικό υπερθέαμα γεμάτο φαντασία και δυναμισμό. Αντικατοπτρίζοντας την ανεξαρτησία, την περηφάνια και τη γενναιότητά τους δίνουν μια νέα διάσταση στην ψυχοσύνθεση αυτού του λαού και σε όλη τη διαδρομή του μέσα στον χρόνο.

Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων, που έρχεται στις 9 και 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής, συγκαταλέγεται στα κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα της χώρας και η φήμη του έχει ξεπεράσει εδώ και πολλές δεκαετίες τα σύνορά της.

Μετά από πολλές παραστάσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα, οι «Κοζάκοι της Ρωσίας» απολαμβάνουν την αναγνώριση ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του χορού.

Το πρόγραμμα του θιάσου είναι μια αποτύπωση της ζωής των Κοζάκων -μια πολιτιστική κληρονομιά πολλών περιοχών Κοζάκων της Ρωσίας, από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Σιβηρία και την Απω Ανατολή.

Ενα πρόγραμμα με περισσότερους από 20 χορούς, 50 τραγούδια και 10 σόλο μουσικές συνθέσεις, που καθηλώνει με την επιδεξιότητα και την ομορφιά του. Οι περισσότεροι χοροί είναι διάσημοι ρωσικοί παραδοσιακοί, όπως οι «Lipetskaya Matanya», «Dancing Rivalry» και φυσικά η διάσημη «Kalinka».

info Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333) και στην Ομήρου 8.

On line αγορά: www.megaron.gr. Τιμές εισιτηρίων: 25, 40, 60 και 80 ευρώ, φοιτητικό 25 ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Χορός
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Θέατρο
«Παραμύθι χωρίς όνομα» στην εποχή του Μνημονίου
Συνέντευξη: Μαίρη-Ελεν Νέζη
Η δική μου Κάρμεν χορεύει φλαμένκο
Χορός
Οι Κοζάκοι χορεύουν την Kalinka
Λογοτεχνία
Ο κριτικός που υπερασπίστηκε τον μοντερνισμό
Κριτική θεάτρου
Μολιέρος χωρίς νεύρο και ενθουσιασμό
Συνέντευξη: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Η χαζομάρα κάνει καλό, ιδίως όταν δεν μας κοιτάζει κανείς
Σπιναλόγκα
Μετά το Mega ήρθε και το κράτος
Κομικςοδρόμιο
Μαύρο χιούμορ με πετρέλαιο αντί για μελάνι!
Ενα παιδί με δύο πρωτιές