Έντυπη Έκδοση

Παραμένει κλειστό εδώ και πέντε χρόνια

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες διαμαρτυρήθηκαν σιωπηλά την Παρασκευή το βράδυ έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και περίπου πέντε χρόνια, χωρίς να υπάρχει ένα συγκροτημένο χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του στο προσεχές μέλλον.

Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του Ηρακλείου ζήτησαν να ανοίξει επιτέλους το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του Ηρακλείου ζήτησαν να ανοίξει επιτέλους το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο όσον αφορά τα εκθέματα της μινωικής περιόδου και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως μαζί με την Κνωσό, αφού λειτουργούν σχεδόν συμπληρωματικά ως προς την εικόνα και την ιστορική γνώση της αρχαιοελληνικής μινωικής εποχής. Ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να υπάρξει μία ολοκληρωμένη μελέτη με χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των εργασιών.

Οι διαδηλωτές και οι φορείς που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση απαιτούν από την πολιτεία να λύσει άμεσα το μείζον αυτό πολιτισμικό θέμα για την Κρήτη και τον ελληνικό πολιτισμό.

Στη σιωπηρή διαμαρτυρία συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ των άλλων:

«Είναι η κορυφή του παγόβουνου για τα προβλήματα του πολιτισμού και των αρχαιολογικών χώρων το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που είναι τώρα κοντά πέντε χρόνια κλειστό.

»Πώς μπορούν να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι η Κνωσός δεν είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο των Μνημείων της Ανθρωπότητας της UNESCO όταν -και καλώς- είναι εγγεγραμμένα μνημεία πολύ μικρότερης σημασίας;».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
5η Διεθνής Εκθεση Φωτοβολταϊκών
Εγνοια λόγω τσέπης για τα φωτοβολταϊκά
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Παραμένει κλειστό εδώ και πέντε χρόνια
Εισαγγελία Πύργου
Κατάχρηση από καταδίκες
Εκδήλωση για τους συμβασιούχους
«Το πραξικόπημα Σανιδά άφησε ξεκρέμαστους τους συμβασιούχους»
Εκπαίδευση
Πρυτάνεις: θέτουν θέμα συνταγματικότητας
Εργαζόμενοι ΟΣΕ
Διαδήλωση σιδηροδρομικών στον Γοργοπόταμο
Ηλεκτροκίνητα
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα made in Μυτιλήνη!
Παράνομη μεταναστευτική ροή
Ενα... χωριό έρχεται κάθε μέρα στην Ελλάδα μέσω Εβρου
Πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Αθήνας
Σχέδια επί Ιπποκράτους
Προεκλογική κατεδάφιση
Με την... τέταρτη το 'ριξε ο δήμαρχος
Άλλες ειδήσεις
«Υπεύθυνος ο οδηγός του ΚΤΕΛ για το θάνατο του κουταβιού»
Μια νταλίκα γεμάτη τοξικά