Έντυπη Έκδοση

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ ΤΗΣ

Υπέρ πίστεως και Ευρώπης επιπλέον 89,4 εκατ.

Μεγάλοι χαμένοι οι Βρετανοί (+2,1 δισ. κερδισμένοι οι Γερμανοί, που θα πληρώσουν 779,2 εκατ. λιγότερα

Την ώρα που αναζητείται όνομα για το νέο ελληνικό Μνημόνιο, η Ελλάδα καλείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση να πληρώσει επιπλέον 89,4 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της συνεισφοράς της στον κοινοτικό προϋπολογισμό, λόγω των αναθεωρημένων εκτιμήσεων για την οικονομική της ανάπτυξη.

Πλήρες θέμα...

 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Υπάρχει και το μοντέλο της «Συνεργατικής Καινοτομίας»
   Τα χρόνια των απίθανων διορισμών, στον απύθμενο δημόσιο τομέα κυρίως ή στην πλάνη του ιδιωτικού τομέα, έχουν οριστικά τελειώσει Αν η γνώση είναι δύναμη, και αν η γνώση δημιουργεί καινοτομία, τότε δύναμη είναι και η καινοτομία. Καινοτομία χωρίς γνώση δεν υπάρχει, όπως και δύναμη χωρίς καινοτομία. Για να υπάρχει όμως καινοτομία πρέπει να υπάρχει δημοκρατία έκφρασης, στην οποία βασίζεται η δημιουργία γνώσης με τη συμμετοχικότητα και όχι την ανταγωνιστικότητα όσων έχουν αληθινή γνώση.
 • Παρεμβάσεις

  • Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος
   Η κοινή λογική λέει ότι όταν στην αγορά δεν πέφτει χρήμα, η αγορά δεν κινείται. Για να πέσει, όμως, χρήμα στην αγορά, πρέπει αυτό να υπάρχει στις τσέπες των καταναλωτών. Τώρα, ό,τι χρήμα υπάρχει στους φορολογούμενους πολίτες, ξοδεύεται όχι τόσο για προσωπικές ανάγκες αλλά κυρίως για την πληρωμή οφειλών προς το κράτος. Από όσους αντέχουν ακόμη να πληρώνουν οφειλές. Γιατί πολλοί αδυνατούν - δεν έχουν για να δώσουν.
 • Υπουργείο Ανάπτυξης

  • ΕΠΑΛ 2014-2020 523,4 εκατ. για αλιεία
   Μετά τις αλλεπάλληλες ταλαιπωρίες αλιέων - καλλιεργητών τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται πως υπάρχει έντονη κινητικότητα και βελτιώνεται σταθερά η κατάσταση με διπλασιασμό των κονδυλίων.
 • ΕΝΦΙΑ

  • ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Δεν είδε, δεν άκουσε η κυβέρνηση
   Διόλου ενθαρρυντικά είναι τα τελευταία νέα από τις Βρυξέλλες όσον αφορά στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, διαψεύδοντας και τις τελευταίες φρούδες ελπίδες που μπορεί να έτρεφαν στο υπουργείο Ανάπτυξης. Η απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Γίρκι Καϊτάνεν, σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνείας.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ κλιμάκιο του ESA
   Κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, συνοδευόμενο από εκπροσώπους ευρωπαϊκών βιομηχανιών και εθνικών διαστημικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή δορυφόρων.