Έντυπη Έκδοση

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Νέα συμφωνία, παλιές δεσμεύσεις

«Πράσινο φως» για συμφωνία από την τρόικα μόνο αν λυθούν οι εκκρεμότητες

Πήρε το μήνυμα από το Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου ο Γκ. Χαρδούβελης
ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ επαναφέρουν Ασφαλιστικό, εργασιακά, αλλαγές στο ΦΠΑ, στο Δημόσιο και νέα μέτρα για το 2015 και το μέγαρο Μαξίμου δεσμεύεται ότι θα τηρήσει μέχρι κεραίας το υφιστάμενο Μνημόνιο. Συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το πλαίσιο της νέας συμφωνίας, για την οποία ο Α. Σαμαράς ζήτησε χθες από τις Βρυξέλλες τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλήρες θέμα...

 • ΕΛΣΤΑΤ

  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Κόλαφος η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για το α' εξάμηνο του 2014 ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 2,7 ΔΙΣ. για πλεόνασμα 900 εκατ.
   Βαρύς ο λογαριασμός για το κυβερνητικό success story, που θρυμματίζεται Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία το πρώτο εξάμηνο του 2014 πλήρωσε 1,6 δισ. πρόσθετους φόρους και στερήθηκε 1,1 δισ. μέσω περικοπών σε μισθούς και κοινωνικές παροχές, με συνέπεια να χάσει εξ αιτίας της δημοσιονονικής λιτότητας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, 2,7 δισ., αλλά η κυβέρνηση να εμφανίσει σε εθνικολογιστική βάση πρωτογενές πλεόνασμα 900 εκατ. Την ίδια ώρα το κρατικό χρέος δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε οριακά, ενώ σχεδόν διπλασιάστηκε το βραχυχρόνιο χρέος. Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • ...και με σωσίβιο τον «κουμπαρά» των 10 δισ. του ΤΧΣ
   Να λειάνουν τις γωνίες της νέας συμφωνίας με την τρόικα προσπαθούν στην κυβέρνηση, καθώς πλέον θεωρείται δεδομένο ότι οι δύο πλευρές μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν καταλήξει στο νέο πλαίσιο δεσμεύσεων που θα ισχύει για την Ελλάδα.
 • Κυβέρνηση

  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ Συναίνεση Τσίπρα για την επόμενη μέρα ζήτησε ο Σαμαράς
   Τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα ζήτησε μετά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι την ώρα των τελικών αποφάσεων θα κληθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν θα βάλει ή όχι την υπογραφή του στη συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΣΥΡΙΖΑ: Εμμένουμε στις απόψεις μας, παρά το «παρών»
   «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή σχετικά με τη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΔΟΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία, αποτιμώντας ως -έστω μερικώς- ευνοϊκή για οφειλέτες τη σχετική τροπολογία, διατηρώντας, βεβαίως, τις δικές του προτάσεις επί του θέματος.
 • ΠΑΣΟΚ

  • Για το θεαθήναι διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με τον Κυρ. Μητσοτάκη
   «Διαφωνίες τακτικής περισσότερο και όχι ουσίας» παραδέχονται οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι έχουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα του Δημοσίου και ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις μειώσεις μισθών των υπαλλήλων.
 • ΚΕΔΕ

  • Fast track προεδρείο στην ΚΕΔΕ από τον Γ. Πατούλη
   Εχοντας αποσπάσει την απόλυτη αυτοδυναμία των 16 εδρών στις προχθεσινές εκλογές της ΚΕΔΕ και με τον «αέρα» του νικητή η πλειοψηφούσα παράταξη «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη έσπευσε να συγκαλέσει για σήμερα το πρωί, ούτε 48 ώρες δηλαδή μετά τη γνωστοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων, συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα αναδείξει προεδρείο και εκτελεστική επιτροπή.
 • Αφιέρωμα/Περιοδικά/ΚΚΕ

  • 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Η αριστερή αντιπολίτευση σε ΕΔΑ και ΚΚΕ
   Η Αριστερά στη χώρα μας μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής. Υπάρχει όμως ένα κομμάτι της που διαφοροποιήθηκε τα τελευταία πενήντα χρόνια, μην κερδίζοντας ποσοστά και δημοσιότητα, παίρνοντας όμως πόντους από τη συμμετοχή στους αγώνες. Είναι αυτό που κάποιοι το αποκαλούν, με σαφή προσπάθεια υποβιβασμού, «κινεζόφιλο». Αντεξε αντίξοες συνθήκες, πέρασε από διασπάσεις επί διασπάσεων, όμως διεκδικεί το μερίδιό της, όχι μόνο στην ιστορία της Αριστεράς, αλλά και της Ελλάδας Από την εκδήλωση στο «Ακροπόλ» Αυτές τις μέρες κλείνουν 50 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, τον Οκτώβρη του 1964, το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Αναγέννηση». Οι διάδοχοι και συνεχιστές της, αυτοχαρακτηριζόμενοι ως «συνεπής Αριστερά», αποφάσισαν να τιμήσουν αυτή την επέτειο.
 • ΚΚΕ

  • Για τη «νέα γραμμή» του ΚΚΕ
   (από την ομιλία του Ισαάκ Ιορδανίδη, συνεκδότη της «Αναγέννησης» και στελέχους του Μ-Λ ΚΚΕ) Δύο από τα πρώτα τεύχη της «Αναγέννησης» Δύο είναι τα χαρακτηριστικά της νέας γραμμής του ΚΚΕ. Πρώτο, η καθοδήγηση του ΚΚΕ θεωρεί την Ελλάδα δύναμη ιμπεριαλιστική και απορρίπτει κάθε ιδέα πάλης για εθνική ανεξαρτησία.
  • «Γιατί υποστηρίζουμε τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση»
   [απόσπασμα από την ομιλία του Βασίλη Σαμαρά, στελέχους του ΚΚΕ (μ-λ)] Κομβικό σημείο στην πορεία του κινήματος αποτέλεσε η έκρηξη της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης (ΜΠΠΕ) στην Κίνα, που επανέφερε στο προσκήνιο βασικά ζητήματα της μαρξιστικής-λενινιστικής αντίληψης:
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Η μετανάστευση ως «ευρωπαϊκό όνειρο»
   Τώρα πλέον το μεταναστευτικό ρεύμα δεν είναι θέμα ευρωπαϊκού ονείρου αλλά ζήτημα ζωής ή θανάτου για ανθρώπους που δικαιολογημένα έχουν πανικοβληθεί Ως γνωστόν, το λεγόμενο «αμερικανικό όνειρο» έχει απομαγευθεί, ως προϊόν εξωτερικής κυρίως κατανάλωσης made in USA, οπότε ο αισιόδοξος καθηγητής Τζέρεμι Ρίφκιν κατασκεύασε ως εναλλακτική λύση το «ευρωπαϊκό όνειρο», όπου η Ευρώπη εμφανίζεται ως η νέα γη της επαγγελίας και των μεγάλων ευκαιριών.
 • ΑΟΖ

  • ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Μήνυμα της Ε.Ε. στην Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο
   Φρένο στο Barbaros φαίνεται ότι βάζει η Ε.Ε. «Ούτε στα καλύτερά μας όνειρα δεν αναμέναμε τέτοια τοποθέτηση». Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο αρμόδιας κυβερνητικής πηγής στη Λευκωσία για τις αναφορές που περιελήφθησαν στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Κύπρο.
 • Βουλή

  • ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ -ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ- ΠΕΡΑΣΕ Η ΡΥΘΜΙΣΗ Ποια ληξιπρόθεσμα; Ερχεται τριήμερο
   Δεν ήταν έτσι ακριβώς η Βουλή χθες, αλλά κάπως έτσι... Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αποδείχθηκε τελικά πιο ισχυρό για τους βουλευτές, από τη διάταξη για τα διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά και την επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης ακόμα δύο χρόνια. Ετσι η συζήτηση στη Βουλή διεξήχθη ενώπιον μικρού ακροατηρίου, καθώς οι περισσότεροι από τους 300 είχαν ήδη αναχωρήσει για τις εκλογικές τους περιφέρειες.
 • Γνώμες/Απόψεις

  • ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ «Μην φοβάστε τις αγορές»
   Μήνυμα προς την Ελλάδα, με αποδέκτες τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει ο Κώστας Λαπαβίτσας την πρόσφατη έκρηξη χρηματοπιστωτικής αστάθειας.
 • ΔΗΜΑΡ

  • Φ. Κουβέλης: Πρέπει να συμφωνήσουμε στη μη βιωσιμότητα του χρέους
   «Είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση, τουλάχιστον για το τεράστιο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο», επιμένει ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος προτείνει σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 • Άλλες ειδήσεις

  • AΠOKAΛYΨH Kόλαφος η έκθεση της EΛΣTAT για το α' εξάμηνο του 2014 ΠΛHPΩΣAME 2,7 ΔIΣ. για πλεόνασμα 900 εκατ.
   Bαρύς ο λογαριασμός για το κυβερνητικό success story, που θρυμματίζεται H EΛΛHNIKH κοινωνία το πρώτο εξάμηνο του 2014 πλήρωσε 1,6 δισ. πρόσθετους φόρους και στερήθηκε 1,1 δισ. μέσω περικοπών σε μισθούς και κοινωνικές παροχές, με συνέπεια να χάσει εξ αιτίας της δημοσιονονικής λιτότητας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, 2,7 δισ., αλλά η κυβέρνηση να εμφανίσει σε εθνικολογιστική βάση πρωτογενές πλεόνασμα 900 εκατ. Tην ίδια ώρα το κρατικό χρέος δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε οριακά, ενώ σχεδόν διπλασιάστηκε το βραχυχρόνιο χρέος. Tου KΩΣTA KAΛΛΩNIATH