Έντυπη Έκδοση

Siemens: Αιχμή Μανώλη για μέλη της Ν.Δ. και Καρατζαφέρη για τα ψηφιακά του '90

«Οταν ένας άνθρωπος εκπληρώνει με το παραπάνω τις κοινωνικές του υποχρεώσεις χρειάζεται και μια ευχαριστήρια επιστολή», επανέλαβε (Κανάλι 1) ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Σχολιάζοντας την επιστολή Καραμανλή προς Χριστοφοράκο, την οποία αποκάλυψε η «Κ.Ε.», ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Siemens παρεμβαίνει δίνοντας χρήματα. Ανέφερε την περίπτωση των ψηφιακών τού 1990, όπου ενώ η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μην πάρει τηλεφωνικά κέντρα από τη Siemens, υπογείως οι πολιτικοί αρχηγοί που στήριζαν την τότε κυβέρνηση έδωσαν απ' ευθείας εντολή στον διοικητή του ΟΤΕ να τα πάρουν».

«Η Siemens δεν σταμάτησε να κάνει αυτό το παιχνίδι, και στο ένα κόμμα και στο άλλο», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, επικαλούμενος την απόφαση του Μονάχου, που καταδίκασε τον κ. Χριστοφοράκο, τον κ. Γείτονα και τον Βαρθολομαίο, χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα δυο μεγάλα κόμματα να ασκήσουν έφεση.

Είπε ακόμη ότι ο Σαμαράς «ποιεί τη νήσσαν» για την επιστολή, επειδή έχει άλλα πράγματα στην πλάτη του, αλλά «οι Καραμανλήδες δεν χαίρονται με αυτό». Συμπλήρωσε, μάλιστα, με αβρότητα ότι «λυπάται τον κ. Σαμαρά, που αν και έχουν περάσει 4-5 μήνες δεν έχει τη δυνατότητα να επιβληθεί στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και να εκλέξει γραμματέα...»

Ο Μανώλης

Το σκάνδαλο της Siemens μπορεί να αφορά και στελέχη ή μέλη της Ν.Δ., όχι όμως τη Ν.Δ. ως κόμμα, που δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, τόνισε ο γραμματέας Συνδικαλιστικού Γ. Μανώλης.

«Η περίπτωση της Siemens περισσότερο αφορά το ΠΑΣΟΚ παρά τη Ν.Δ., διότι πρέπει να αποδείξει το ΠΑΣΟΚ τι έκανε τα λεφτά που πήρε ο κ. Τσουκάτος. Το 90%, τουλάχιστον, της υπόθεσης Siemens αφορά το ΠΑΣΟΚ και θα έλεγα ότι μπορεί ένα 10% να αφορά και τη Ν.Δ. Στελέχη, δηλαδή, κάποια μέλη, όχι ως κόμμα. Εχει ξεκαθαριστεί αυτό, να μην παρεξηγηθώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους, με αφορμή τις συναντήσεις που είχε με στελέχη της ΔΑΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οταν τον ρωτήσαμε αν έχει υπόψη του ονόματα κάποιων από τη Ν.Δ. που ενδεχομένως εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens, απάντησε αρνητικά.

Για την επιστολή Καραμανλή προς Χριστοφοράκο, που έφερε στη δημοσιότητα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ανέφερε πως ο τρόπος που είναι γραμμένη δείχνει ότι υπήρξε μια «βιομηχανία» τέτοιων ευχαριστήριων επιστολών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Νέα Δημοκρατία
ΛΑΟΣ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΣΥΡΙΖΑ
Επανάκαμψη Αλαβάνου με «απόπειρα θετικής συμβολής»
Και συνέντευξη της Κ.Ο. για τις 100 μέρες
Υπόθεση Siemens
Siemens: Αιχμή Μανώλη για μέλη της Ν.Δ. και Καρατζαφέρη για τα ψηφιακά του '90
Νέα Δημοκρατία
«Η Μεταπολίτευση χρεοκόπησε...»
Παρέμβαση Σαμαρά στη σύρραξη Μαρκόπουλου - Κεδίκογλου
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Πεζοπορία για ...οικονομία
Microsoft
Συνάντηση με Παπανδρέου
Εξεταστική επιτροπή
Βατοπέδιο: Ομόφωνα 5 «ναι»
Συμβούλιο της Ευρώπης
Εβγαλαν με «πραξικόπημα» Τούρκο πρόεδρο
Κυπριακό
Τρίτος γύρος και με διεθνή κινητοποίηση
«Δεν είναι έτοιμη η Τουρκία»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Τα συζητάμε όλα για Αιγαίο κι αν αποτύχουμε, στη Χάγη
Άλλες ειδήσεις
Πέθανε ο Σ. Αναστασάκος