Έντυπη Έκδοση

Οι καλλιτέχνες στηρίζουν την ομοφυλόφιλη υπερηφάνεια

Οργανώθηκε πρώτη φορά πέρυσι με επιτυχία. Ετσι, φέτος είναι μεγαλύτερη από άποψη συμμετοχής, αλλά και πιο διεθνής. Μιλάμε για τη δημοπρασία έργων σύγχρονης τέχνης, που οργανώνει στις 6 Φεβρουαρίου η γκαλερί «The Breeder» υπό την επιμέλεια της Αντρεα Γκίλμπερτ και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την υποστήριξη του «Athens Pride».

Η περσινή παρέλαση του αθηναϊκού Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας Η περσινή παρέλαση του αθηναϊκού Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας Φέτος συμμετέχουν 22 καλλιτέχνες (αντί 18 πέρυσι), δωρίζοντας αφιλοκερδώς σημαντικά έργα. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται αξιόλογοι ξένοι καλλιτέχνες, Ελληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, καθώς και μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους δημιουργούς της ελληνικής εικαστικής σκηνής. Τα έργα τους καλύπτουν κάθε σύγχρονη εικαστική μορφή: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, σχέδιο, βίντεο -ανιμέισον, κολάζ, μεταξοτυπία και ψηφιακές τέχνες.

Η έκθεση-δημοπρασία, που τιτλοφορείται «Artists for Athens Pride», εκτός από μια υποδειγματική ανασκόπηση της σύγχρονης τέχνης, προσφέρει σε φιλότεχνους και συλλέκτες τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν έργα σε εξαιρετικές τιμές και συγχρόνως να υποστηρίξουν το κοινωνικό έργο της ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας, «Athens Pride».

Εργα τους προσφέρουν οι καλλιτέχνες: Στιβ Γιαννάκος, Ζόε Τσάρλτον, Χρήστος Δεληδήμος, Χριστίνα Δημητριάδη, Κωνσταντίνος Κακκανιάς, Κατερίνα Κανά, Εμ Κέι, Τζέρεμι Κοστ, Κάλουπ Λίνζι, Τέο Μιχαήλ, Ντόρα Οικονόμου, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Αγγελος Παπαδημητρίου, Μαρία & Ντόρα Παπαδημητρίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Poka-Yio, Γιώργος Σαπουντζής, Σκοτ Τριλέβεν, Σάρον Τόμας, Νίκος Χαραλαμπίδης, Πέτρος Χρυσοστόμου και Μανταλίνα Ψωμά. Την επιμέλεια της έκθεσης και της δημοπρασίας ανέλαβε η κριτικός τέχνης και επιμελήτρια Αντρεα Γκίλμπερτ, ενεργό μέλος της οργανωτικής επιτροπής του «Athens Pride» από την έναρξή του, το 2005.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας «Athens Pride» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2006 μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της πρώτης εκδήλωσής της (25 Ιουνίου 2005). Η φετινή, 6η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας. Παρόμοια Φεστιβάλ Pride διεξάγονται παγκοσμίως σε ανάμνηση των γεγονότων στο μπαρ «Στόουνγολ» της Ν. Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, όταν για πρώτη φορά τραβεστί, γκέι και λεσβίες αντεπιτέθηκαν στις προσπάθειες καταστολής της έκφρασης της ομοερωτικής επιθυμίας τους.

Το «Athens Pride», με διάφορες εκδηλώσεις (συζητήσεις, εκθέσεις κ.λπ.) προβάλλει κατά τη διάρκεια του χρόνου την ύπαρξη και προωθεί την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, αμφί και τρανσεξουαλικών (LGBT) ατόμων, καταπολεμά τη διάκριση και τη σιωπή και διεκδικεί τα δικαιώματά τους. Παρ' όλο που βασίζεται στην εθελοντική εργασία και την αφιλοκερδή προσφορά υπηρεσιών, το λειτουργικό κόστος αυξάνεται συνεχώς σε άμεση αναλογία με την προσέλευση του κόσμου. Τα έξοδα καλύπτονται αποκλειστικά από χορηγίες και δωρεές.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στη «The Breeder» (Ιάσονος 45, Μεταξουργείο, είσοδος από τον πεζόδρομο, Περδίκα 6) το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου (8-10 μ.μ.) Η είσοδος είναι 10 ευρώ, που θα διατεθούν κι αυτά ως δωρεά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, «Athens Pride». Τα έργα μπορεί κανείς να τα δει από τις 2 Φεβρουαρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εικαστικά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Οι καλλιτέχνες στηρίζουν την ομοφυλόφιλη υπερηφάνεια
Θέατρο
Ελληνίδα κάνει θέατρο στην Τεχεράνη
Κινηματογράφος
Υποτροφίες σε παιδιά-μετανάστες
Παράδεισος για σπουδαστές σινεμά
Συνέντευξη: Γιώργος Στεφανάκης
Μελωδικό ροκ για έναν Ινδό φιλόσοφο
Εκθεση
Πόλη δεν είναι μόνο το Βυζάντιο
Βιβλίο
Ανοιξη για τα παιδιά μέσα στο χειμώνα
Πειρατές και πριγκίπισσες από τη Γαλλία
Μυθολογία
Ο Ηρακλής σήμερα θα ήταν υδραυλικός μηχανικός
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Ντοκιμαντέρ: ρεαλισμός και πρωτοπορία
Τηλεόραση
Οι κατά Λάκη 100 μέρες
Κι άλλο κανάλι στη Nova
Γεφύρι της Αρτας το «Greek Idol»
«Ερευνα» στις πλατείες