Έντυπη Έκδοση

3η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ HELEXPO

Ανοιξη για τα παιδιά μέσα στο χειμώνα

Ενα στα πέντε βιβλία που τυπώνονται στην Ελλάδα απευθύνονται στα παιδιά. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι από τους τομείς της εκδοτικής αγοράς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Τα στατιστικά στοιχεία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (19 Νοεμβρίου 2009) δείχνουν ότι μέσα στο 2008 κυκλοφόρησαν 2.100 τίτλοι για παιδιά και εφήβους -289 περισσότεροι από το 2007.

Ο Φιλίπ Λεσερμεγιέρ γράφοντας για τη Σταχτοπούτα και την Ωραία Κοιμωμένη έκανε τεράστια επιτυχία στη Γαλλία Ο Φιλίπ Λεσερμεγιέρ γράφοντας για τη Σταχτοπούτα και την Ωραία Κοιμωμένη έκανε τεράστια επιτυχία στη Γαλλία Ετσι, δεν είναι έωλη η ρήση της διευθύντριας τού Κέντρου Κατρίν Βελισσάρη για ελληνική άνοιξη του παιδικού βιβλίου. Είναι το τελευταίο οχυρό αισιοδοξίας που της έχει απομείνει και σκεπάζει τα οικονομικά προβλήματα του ΕΚΕΒΙ. Η 3η Εκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου θα ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι, με τιμώμενη χώρα τη Γαλλία. Εχει προσκληθεί να την εγκαινιάσει, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Μήνυμα θα απευθύνει η Νίκη Γουλανδρή, πρόεδρος τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Η συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου, ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου είναι οι μεγάλοι αρωγοί του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου σ' αυτή την προσπάθεια. Ο προϋπολογισμός για την έκθεση, με τις περισσότερες δυνατές περικοπές, είναι 150.000 ευρώ, τα οποία έχει υποσχεθεί ότι θα τα δώσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Να θυμίσουμε ότι η περσινή έκθεση «επιβίωσε» με μόλις 10.000 ευρώ προϋπολογισμό, ενώ πρόπερσι είχε ανοίξει το κέρας της Αμάλθειας με 600.000 ευρώ!

Συνολικά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν βιβλία σε 75 περίπτερα, που εκτείνονται σε 3.300 τ.μ. και να επιλέξουν ανάμεσα σε 140 εκδηλώσεις. Ας δούμε ποιες άλλες δράσεις και εκθέσεις μπορείτε να ανακαλύψετε:

* Εκθεση εικονογράφησης: Εργα Ελλήνων εικονογράφων, τα οποία θα πωλούνται για την ενίσχυση των σκοπών του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

* Εκθεση χειροποίητων παιδικών βιβλίων: Παιδικά βιβλία σχεδιασμένα από τους σπουδαστές του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας.

* Προβολές παραμυθιών: Δεκατέσσερα παραμύθια διασκευασμένα από τις Ζωή Βαλάση, Κατερίνα Ευαγγελάκου και Βάσω Ψαράκη.

* Ο τοίχος του εικονογράφου: Εικονογράφοι ζωγραφίζουν σ' έναν τοίχο, με τη βοήθεια των παιδιών. Συμμετέχουν οι: Ελένη Τσάμπρα, Φούλη Μητσιάλη, Λήδα Βαρβαρούση, Χ. Δήμας, Εφη Λαδά, Διατσέντα Παρίση, Βάσω Ψαράκη, Φιλομήλα Βακάλη - Συρογιαννοπούλου, Εύη Τσακνιά, Γ. Ναζλής. *

INFO:Εγκαταστάσεις HELEXPO, Μαρούσι (λεωφ. Κηφισίας 39). Θα παραμείνει ανοιχτή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Καθημερινά, από 9 π.μ. - 8 μ.μ. Οι επισκέπτες θα σταθμεύουν ελεύθερα στο πάρκινγκ του Carrefour και θα μεταφέρονται δωρεάν με πούλμαν από τη στάση «Δουκίσσης Πλακεντίας» του μετρό στην HELEXPO. Με το λεωφορείο: 550 Π. Φάληρο - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά - Ν. Ερυθραία, Β7 Κάνιγγος - Μαρούσι - ΟΑΚΑ, 10 Φιλοθέη - Μαρούσι. Αναλυτικές πληροφορίες: www.ekebi.gr και www.childrensbookfair.gr.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Λογοτεχνία
Σχετικά θέματα: Βιβλίο
Πειρατές και πριγκίπισσες από τη Γαλλία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Οι καλλιτέχνες στηρίζουν την ομοφυλόφιλη υπερηφάνεια
Θέατρο
Ελληνίδα κάνει θέατρο στην Τεχεράνη
Κινηματογράφος
Υποτροφίες σε παιδιά-μετανάστες
Παράδεισος για σπουδαστές σινεμά
Συνέντευξη: Γιώργος Στεφανάκης
Μελωδικό ροκ για έναν Ινδό φιλόσοφο
Εκθεση
Πόλη δεν είναι μόνο το Βυζάντιο
Βιβλίο
Ανοιξη για τα παιδιά μέσα στο χειμώνα
Πειρατές και πριγκίπισσες από τη Γαλλία
Μυθολογία
Ο Ηρακλής σήμερα θα ήταν υδραυλικός μηχανικός
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Ντοκιμαντέρ: ρεαλισμός και πρωτοπορία
Τηλεόραση
Οι κατά Λάκη 100 μέρες
Κι άλλο κανάλι στη Nova
Γεφύρι της Αρτας το «Greek Idol»
«Ερευνα» στις πλατείες