Έντυπη Έκδοση

Αλλοι αγωνίζονται και άλλοι «αγωνίζονται»...

Νέα στοιχεία που αφορούν την αθλητική δραστηριότητα και διαχωρίζουν την ήρα από το στάρι, αποδεικνύουν δηλαδή ποια σωματεία τζούντο είναι ενεργά και ποια «μαϊμού», έφερε στην επιφάνεια η δημοσιογραφική έρευνα.

Η καρτέλα του ιστορικού Πανελληνίου, για παράδειγμα, σφύζει από τις συμμετοχές αθλητών και αθλητριών σε αμέτρητα μεγάλα και μικρά τουρνουά στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Στον αντίποδα, αν ρίξουμε μια ματιά στη δραστηριότητα του Ικαρου, διαπιστώνουμε το απόλυτο κενό. Για τα ...μάτια του κόσμου, εντελώς προσχηματική, φαίνεται πως είναι η απεικόνιση της δραστηριότητας και ενός άλλου σωματείου, του Ιφιτου. Παρεμπιπτόντως την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά τον χείμαρρο αποκαλύψεων της «Ε» και από τον φόβο του διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου της ΓΓΑ, συντάχτηκε, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, πρωτόκολλο διαγραφής ορισμένων συλλόγων-σφραγίδων. Ανάμεσά τους ήταν και ο Ικαρος...

Το φαινόμενο των «μαϊμούδων» καταδίκασε για πρώτη φορά χθες ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζούντο, Τάσος Φυσικόπουλος. Σε μακροσκελείς δηλώσεις του, που μοιράστηκαν με δελτίο Τύπου, παραδέχτηκε ότι «αυτά γίνονταν», αλλά -προσέξτε- «πριν από το 2000». Προφανώς άλλαξε η επίσημη γραμμή.

«Οι πελατειακές σχέσεις με συλλόγους και προπονητές, που είχαν δημιουργηθεί πριν από το 2000, δεν υπάρχουν πλέον και αυτό ακριβώς πληρώνουμε αυτή τη στιγμή. Δεν δώσαμε ποτέ χρήματα σε συλλόγους ή προπονητές συλλόγων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο που πιστεύαμε ότι έτρωγε τις σάρκες του αθλήματος.

Το φαινόμενο των σωματείων-μαϊμού, που ήλεγχαν το τζούντο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Η ...άνοιξη του τζούντο θεωρεί ο κ. Φυσικόπουλος ότι ήρθε μετά το 2000, όταν ανέλαβε τη διοίκηση το σχήμα Σουφλέρη-Βασιλάκου, στο οποίο βεβαίως συμμετείχε και ο ίδιος. Και ξιφουλκεί εναντίον των καταγγελλόντων που «αποφάσισαν να ρίξουν χολή, χωρίς να είναι σε θέση ν' αντιληφθούν ότι με αυτόν τον τρόπο τραυματίζουν το άθλημα».

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ: Εξορθολογισμός του προϋπολογισμού των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, χωρίς όμως να επηρεαστεί η ποιότητά τους, είναι η γραμμή που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Αντζελα Γκερέκου, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Αμάρ Αντάντι. Ταυτόχρονα η κ. Γκερέκου ανακοίνωσε πως σύντομα θα τοποθετηθούν τα νέα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων και οι υπεύθυνοι των τομέων της διοργάνωσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τζούντο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Σωκράτης Κόκκαλης
«Φταίω, αλλά δεν φεύγω»
Ολυμπιακός
Μπάντοβιτς: Κλειστά αυτιά και δουλειά
Β' Εθνική
Ισοπαλία στην Κέρκυρα
ΑΕΚ
Περιμένει το χρήμα
Παναθηναϊκός
«Το παραμικρό δικαίωμα»
Διαιτησία
Ντρίπλες από τον Βασσάρα
Μπάσκετ
Αρης και Πανελλήνιος σε νέες περιπέτειες
Τελικός στο Ελληνικό
Τζούντο
Αλλοι αγωνίζονται και άλλοι «αγωνίζονται»...
ΠΑΟΚ
Χαρές κι ανανεώσεις
Άλλες ειδήσεις
Αγωνία για τον Μπαστία
Στέλιος για Σίδνεϊ
Ο Σκάτσελ στη Λάρισα
Μιλάει με Ιρουρέτα
Απογοήτευση στην Ξάνθη
Αυλαία στα προημιτελικά
Ηθελε Ταυλαρίδη, αλλά...
Για δύο σερί τρίποντα
Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι της Θεσσαλονίκης
Ηρακλής: φεύγει και ο Πουρσανίδης, ήρθε ο Μπουμπένκο
Ο Μπιλαγί στον Ατρόμητο
Χαροπαλεύει ο Παραγουανός Καμπάνιας