Έντυπη Έκδοση

Δρακόντειος φορολογικός νόμος αντιμετωπίζει με επιτροπές, Αυτόφωρο και ΕΥΠ τη φοροδιαφυγή

Στη φυλακή για 5.001 ευρώ χρέος!

Ξεσηκώθηκαν και υπουργοί με την ακρότητα

Ετοιμοπόλεμος κατά της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών προσέρχεται στο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με αρκετούς συναδέλφους
ΤΙΣ πλέον αυστηρές ποινές έναντι φοροφυγάδων και οφειλετών ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Η καθιέρωση του θεσμού του γενικού εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, οι αυξημένες αρμοδιότητές του και η αυστηρότητα των ποινών κατά απλών χρεωστών προκάλεσαν χθες τις έντονες διαφωνίες αρκετών υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο. Το φορολογικό νομοσχέδιο, που τίθεται αμέσως σε δημόσια διαβούλευση για να ψηφιστεί τον επόμενο μήνα, στοχεύει, μεταξύ άλλων, σε 10 επαγγελματικές ομάδες και 7 τομείς φοροδιαφυγής.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

Πολιτική

 • ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ Μπαλάκι η τύχη των μεταναστών
  Αδιέξοδα ΕΝΑ πέρα - δώθε ευθυνών εκτυλίσσεται στην πλάτη των 300 μεταναστών που ξεκίνησαν απεργία πείνας στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη νομιμοποίησή τους. Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη ρίχνουν την ευθύνη στην πρυτανεία, ο πρύτανης στην Αστυνομία, η κοσμητεία στον πρύτανη, το υπ. Εσωτερικών δηλώνει αναρμόδιο, κόμματα, δίκτυα και φοιτητικές παρατάξεις βάλλουν κατά αλλήλων, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει ότι γίνεται κατάχρηση ασύλου. Ο Σαμαράς ζήτησε κατάργησή του!
 • ΕΠΑΦΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Η κυβέρνηση καλοβλέπει την επιστροφή από τη «Ζίμενς» του 5% από τις μίζες
  Επειδή όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι κι επειδή πολλοί υπουργοί αρνούνται να βάλουν την υπογραφή τους σε συμβάσεις με την εταιρεία Ζίμενς ή να κατακυρώσουν διαγωνισμούς, ο πρωθυπουργός χθες στο υπουργικό συμβούλιο τους κάλεσε να ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες υπό τις εξής δύο προϋποθέσεις:

Οικονομία

 • Δρακόντειος φορολογικός νόμος αντιμετωπίζει με επιτροπές, Αυτόφωρο και ΕΥΠ τη φοροδιαφυγή Στη φυλακή για 5.001 ευρώ χρέος!
  Ξεσηκώθηκαν και υπουργοί με την ακρότητα Ετοιμοπόλεμος κατά της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών προσέρχεται στο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με αρκετούς συναδέλφους ΤΙΣ πλέον αυστηρές ποινές έναντι φοροφυγάδων και οφειλετών ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Η καθιέρωση του θεσμού του γενικού εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, οι αυξημένες αρμοδιότητές του και η αυστηρότητα των ποινών κατά απλών χρεωστών προκάλεσαν χθες τις έντονες διαφωνίες αρκετών υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο. Το φορολογικό νομοσχέδιο, που τίθεται αμέσως σε δημόσια διαβούλευση για να ψηφιστεί τον επόμενο μήνα, στοχεύει, μεταξύ άλλων, σε 10 επαγγελματικές ομάδες και 7 τομείς φοροδιαφυγής.
 • Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ * ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ Ομνύει σε μη αύξηση ορίων ηλικίας
  Αναπηρικές συντάξεις και επικουρικά ταμεία είναι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση κατά το προσεχές διάστημα. Μιλώντας χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης επισήμανε πως «για τις κύριες συντάξεις δεν θα χρειαστούν άλλες αλλαγές. Δεν θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις στα όρια ηλικίας ή νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων».

Αθλητισμός

 • «Πόρτα» στις μετεγγραφές
  Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός δεν πούλησε και δεν δάνεισε κανέναν ποδοσφαιριστή του στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο και γι' αυτό στο ταμείο της ΠΑΕ δεν υπάρχει ούτε... ένα ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας.
 • Μετάλλια στο στίβο
  Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Σταθελάκος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου αθλητών με αναπηρία, που διεξάγεται στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Ελλάδα

 • ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ * ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Ασπιρίνες Λοβέρδου στο μέτωπο φαρμακοποιών
  Χωρίς φαρμακεία και πάλι από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή θα μείνουν οι κάτοικοι της χώρας, ενώ συνεχίζεται η κόντρα φαρμακοποιών-υπουργείου Υγείας. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε διευκρινιστική τροποποίηση του άρθρου 36 του νομοσχεδίου, προσθέτοντας στο επάγγελμα του φαρμακοποιού τις λέξεις «αδειούχος και πτυχιούχος», προσθήκη που χαρακτηρίστηκε «καλό βήμα, αλλά μικρό» από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
 • Η έκθεση Greenpeace για 62 εταιρείες
  ΤΡΟΦΙΜΑ Τριάντα τρεις γαλακτοβιομηχανίες, εταιρείες αλλαντικών και κοτόπουλου παρουσιάζουν βελτίωση στη μη χρήση μεταλλαγμένων, ενώ 24 παρουσιάζουν στασιμότητα και πέντε πτώση, σύμφωνα με τα κριτήρια του Ετήσιου Οδηγού Καταναλωτών της Greenpeace για γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Διεθνή

 • ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΚΡΗΞΗ ΟΡΓΗΣ, ΜΕ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ, ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ «Θέλουμε ψωμί και αξιοπρέπεια»
  Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Μουμπάρακ ετοιμάσου για Σαουδική Αραβία» (εκεί όπου κατέφυγε ο Τυνήσιος Μπεν Αλι), χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και συγκρούστηκαν μαζί τους (φωτ. Reuters, Ass. Press) Στην πιο πολυπληθή και συντονισμένη κινητοποίηση, από την εποχή που ο Χόσνι Μουμπάρακ ανέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο, έχασαν τη ζωή τους δύο διαδηλωτές κι ένας αστυνομικός. Χθες σε Κάιρο και άλλες πόλεις χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους έστειλαν μηνύματα, όπως «Ψωμί, Ειρήνη, Αξιοπρέπεια» και «Μουμπάρακ ετοιμάσου για Σαουδική Αραβία». Εκεί όπου κατέφυγε ο Τυνήσιος πρόεδρος Μπεν Αλι.
 • Λίβανος: κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας επιδιώκει η Χεζμπολάχ
  Με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα υποδέχτηκαν οι σουνίτες του Λιβάνου την ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης στον ομόθρησκό τους επιχειρηματία Νατζίμπ Μικάτι, ο οποίος επιχειρεί να δώσει μια εικόνα υπερεθνικού ηγέτη, ενώ η Ουάσιγκτον προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις της με τη Βηρυτό, αν η Χεζμπολάχ κυριαρχήσει στη νέα κυβέρνηση.

Τέχνες & Πολιτισμός

 • Τραυλός βασιλιάς με δώδεκα σκήπτρα
  Η κινηματογραφική σχέση του Γεωργίου VI με τον λογοθεραπευτή του, εξασφάλισε στον Κόλιν Φερθ υποψηφιότητα για Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και στον Τζέφρι Ρας για Β' Ανδρικου Ρόλου Με 12 υποψηφιότητες επικρατεί στις κατηγορίες των φετινών Οσκαρ, που θα απονεμηθούν στις 27 Φεβρουαρίου, η αγγλική ταινία «Ο λόγος του βασιλιά» του Τομ Χούπερ, ενώ στις υποψηφιότητες ξενόγλωσσου Οσκαρ περιλαμβάνεται και η ελληνική ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου.
 • Ενα «outsider» πλησιάζει την κορυφή
  Μια ελληνική ταινία low budget, ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, ξαναβάζει την Ελλάδα στην πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.