Έντυπη Έκδοση

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Επιχείρηση «φέρτε πίσω τα κλεμμένα»

Ειδική ομάδα εργασίας έχει συσταθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο με στόχο την ανάκτηση του μαύρου χρήματος. Γι' αυτό συνεργάζεται με το ΣΔΟΕ και τις εισαγγελικές αρχές, που διερευνούν το οικονομικό έγκλημα.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • ΣΥΓΧΥΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ 45 ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ Ο... λαβύρινθος της κυβέρνησης
   Το τέρας της γραφειοκρατίας, το χάος και η αδράνεια ζουν και «βασιλεύουν» πρώτα στην κυβέρνηση και τη λειτουργία της και μετά στις δημόσιες υπηρεσίες.
  • ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Αδειες καρέκλες από χιλιάδες απολύσεις, μετατάξεις υπαλλήλων
   Τα νέα οργανογράμματα αναγκάζουν χιλιάδες υπαλλήλους να αλλάξουν κτήρια Η αναδιοργάνωση του κράτους με την αλλαγή των οργανισμών των υπουργείων θα φέρει τα πάνω κάτω. Οι υπάλληλοι που δεν θα χωρέσουν στα νέα οργανογράμματα θα απολυθούν.
  • Κατά διαφθοράς με οδηγό την task force
   Εντός των ημερών παραδίδεται στα χέρια του πρωθυπουργού από τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλα, το εθνικό σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς. Το πολυσέλιδο κείμενο που θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θέτει τις βάσεις για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής κατά της διαφθοράς, με χρονικό ορίζοντα την τριετία και οδηγό τον οδικό χάρτη που έχει εκπονήσει η task force υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ.
  • Αυτοκτονίες, καρκίνος, οι ασθένειες των φτωχών
   Με φτωχότερη ψυχική υγεία, άγχος, αυτοκτονίες, αλλά και θανατηφόρες νόσους (καρκίνος, καρδιακά επεισόδια) συνδέεται η ανεργία σύμφωνα με την υπό κατάρτιση έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας.
  • ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Κατά ρατσισμού χωρίς αναστολή
   Με αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου οι δράστες ρατσιστικών συμπεριφορών να οδηγούνται στη φυλακή απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην έξαρση των φαινομένων ρατσιστικής βίας.
  • Ανήλικοι με ρόπαλα κατά Πακιστανών
   Πρωτοφανής για την πόλη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών σημειώθηκε προχθές το βράδυ στη Λάρισα.
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Βρέθηκε το 9ο μακεδονικό στεφάνι
   Ενα από τα εννέα μακεδονικά ευρήματα στη Θεσσαλονίκη Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για ένα χρυσό μεν, αλλά απλό στεφάνι. Βρέθηκε στο εργοτάξιο της πλ. Δημοκρατίας.
  • ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ - ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΚΕΕΛΠΝΟ Αιθαλομίχλη εκτός ορίων
   Χωρίς όριο συναγερμού για την αντιμετώπιση επεισοδίων ρύπανσης που οφείλονται στην αύξηση των συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, λόγω της εκτεταμένης χρήσης τζακιών και ξυλοσομπών, και δίχως αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου της ποιότητας των στερεών καυσίμων, το αρμόδιο υπουργείο σπεύδει μάλλον... βραδέως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που πνίγει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
  • Πεθαίνοντας για λίγη ζεστασιά
   Ηκρίση στην Ελλάδα δεν αύξησε μόνο τις αυτοκτονίες· αύξησε και τον κατάλογο εκείνων που βρήκαν βασανιστικό θάνατο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.
  • ΔΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ -«ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΟΥΛΗΣΗΣ Λύση, τα κίνητρα για φυσικό αέριο
   Ο κόσμος καίει καυσόξυλα και πέλετ γιατί δεν έχει χρήματα για πετρέλαιο. Πώς όμως θα τους απαγορεύσεις να ζεσταθούν; Μόνον αν μειωθούν οι φόροι στο πετρέλαιο και δοθούν κίνητρα για ευρεία χρήση φυσικού αερίου θα έχουμε αποτέλεσμα, λέει ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλας Μουσιόπουλος Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προβλεφθεί χάρη στο σύστημα διαχείρισης ποιότητας του αέρα, που δημιούργησε το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.
  • Με ευχολόγια δεν πρόκειται ποτέ να φύγει η αιθαλομίχλη
   Απογοητευμένος από τους χειρισμούς της πολιτείας, διαχρονικά στο θέμα του περιβάλλοντος, δηλώνει ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Κώστας Φυτιάνος Απαισιόδοξος εμφανίζεται ο Κώστας Φυτιάνος, καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, το οποίο εξετάζει μεταξύ άλλων τη σύσταση των αιωρούμενων σωματιδίων.