Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΝΤΑΦΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Μόνος, μέσα κι έξω

ΤΗΝ Τρίπολη, ως προπύργιο και τελευταία γραμμή άμυνας του καθεστώτος του, επιχειρεί να κρατήσει με νέους σκοτωμούς ο συνταγματάρχης Καντάφι, ενώ ο πρεσβευτής της χώρας του στον ΟΗΕ έχει αφήσει κενή την καρέκλα του (φωτ.). Το Συμβούλιο Ασφαλείας και τα όργανα του ΝΑΤΟ συνεδρίαζαν χθες βράδυ.

Πλήρες θέμα...

 • Λιβύη

  • Περιμένοντας πού θα «γείρει η πλάστιγγα»
   Η κατάσταση στη Λιβύη παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις και είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να διακρίνει κανείς τις μακροπρόθεσμες συνέπειες από τις σημερινές εξελίξεις, στον περίγυρο της χώρας, αλλά και ευρύτερα στον αραβικό κόσμο. «Δεν είμαστε καν σε θέση να πούμε «το μη χείρον βέλτιστον», γιατί δεν μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ των δύο», παρατηρήθηκε χαρακτηριστικά, προ ημερών, από εμπειρογνώμονα της περιοχής, σε συζήτηση σε ένα από τα Κέντρα Σκέψης (Think Tanks) στην Ουάσιγκτον, σε ένδειξη της κρατούσας εκεί σοβαρής ρευστότητας.
  • ΗΠΑ-Ε.Ε. ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ Κυρώσεις, μόνον επί χάρτου...
   Διεθνή επέμβαση στη Λιβύη για να σταματήσουν οι ομαδικοί φόνοι και η αιματοχυσία, ζητεί η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η Ε.Ε. ετοιμάζεται για την επιβολή κυρώσεων με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
  • Τα βρετανικά ΜΜΕ για το «φιάσκο» της κυβέρνησης
   Με ιδιαίτερα σκωπτικό ύφος αλλά και βαρείς χαρακτηρισμούς ο βρετανικός Τύπος κατήγγειλε το «φιάσκο» της επιχείρησης επαναπατρισμού των Βρετανών πολιτών από τη Λιβύη.
  • ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ, ΑΓΚΑΛΙΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Οι τελευταίοι 59 που γύρισαν από τη φρίκη
   Η συγκίνηση περίσσευε στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο εφιάλτης των τελευταίων ημερών, που έζησαν οι Ελληνες στη Λιβύη, έχει περάσει (φωτ. Μ. Βαλασόπουλος) Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην αίθουσα αφίξεων εκτός Σένγκεν του «Ελ. Βενιζέλος», όταν και οι τελευταίοι 59 επιβάτες, οι περισσότεροι Ελληνες, που έφτασαν με το τρίτο C-130, έσμιξαν με τους οικείους τους.
  • Η Κίνα στέλνει φρεγάτα
   Σε μια απροσδόκητη κίνηση η Κίνα αποφάσισε να στείλει στρατιωτική φρεγάτα για να προστατεύσει τα πλοία στα οποία επιβαίνουν Κινέζοι πολίτες, που εγκαταλείπουν τη Λιβύη.
  • ΝΑΤΟ: «Ολες οι επιλογές είναι ανοιχτές»
   Την ανάγκη να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στο θέμα της αντιμετώπισης της επεκτεινόμενης κρίσης στη Βόρεια Αφρική κατέγραψαν χθες οι υπουργοί Αμυνας της Ε.Ε. στην άτυπη σύνοδο στο Βουκουρέστι.
  • Παρίσι: κατάληψη της πρεσβείας και παραιτήσεις
   Οι πρεσβευτές της Λιβύης στο Παρίσι και στην UNESCO παραιτήθηκαν χθες, όταν μια ομάδα Λίβυων που αντιτίθενται στο καθεστώς του Καντάφι και αποκαλούνται «παιδιά της επανάστασης», κατέλαβαν την πρεσβεία.
 • Ιράκ - Υεμένη - Συρία

 • Τουρκία

  • Ερντογάν: άλλο οι εξεγέρσεις κι άλλο το σχέδιο για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή
   Τη θέση ότι οι τελευταίες εξελίξεις στον αραβικό κόσμο δεν έχουν καμία σχέση με το σχέδιο για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας ότι τα γεγονότα στην περιοχή δεν έχουν ομοιογένεια αλλά αποτελούν προϊόν συσσωρευμένων επί χρόνια προβλημάτων.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Πιασμένοι στο δίχτυ...
   Δεν υπάρχει συμβουλή για την εξουσία. Μόνο ανατροπή. Δεν υπάρχει συνταγή για τη νίκη. Μόνο αγώνας.