Έντυπη Έκδοση

«The Cape»: μια νέα τηλεοπτική σειρά

Τους θυμάστε τους Cloak and Dagger; Ναι, ναι, το δίδυμο της Marvel Comics που είδε το φως της ημέρας και αντίκρισε το σκότος της νύχτας πριν από περίπου 30 χρόνια και έκτοτε εμφανίζεται δεξιά-αριστερά σε πολυάριθμα κόμικς της εταιρείας.

Ο Cloak ήταν εκείνος ο τύπος με τον απορροφητικό μανδύα, που άμα ήσουνα κακοποιός σε κατάπινε, σε έστελνε σε έναν χειρότερο κόσμο και αντίο έκλυτε βίε. Και μια μέρα μπορεί να τον δούμε στη μεγάλη οθόνη παρέα με τη φωτεινή φίλη του Dagger, άμα περισσέψει και γι' αυτούς κανένα κοκκαλάκι από τη συμφωνία της Marvel με την Paramount.

Ως τότε, όσοι εντυπωσιάζονται από τους μανδύες πολλαπλών χρήσεων και ανεβάζουν σφυγμούς με την καταπολέμηση του εγκλήματος, θα ανακαλύψουν μια λύση δύο σε ένα στο «The Cape». Τη νέα σειρά του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου «NBC» (άρα μιλάμε για σοβαρή παραγωγή), που ξεκίνησε να προβάλλεται εδώ και λίγο καιρό. Εκεί επιβάλλει το νόμο και την τάξη ο πρώην αστυνομικός Vince Faraday (στο ρόλο ο David Lyons, γνωστός από το σήριαλ «ER»), που απέκτησε και αυτός μια υπερδυναμική και ακαταμάχητη κάπα για όλες τις χρήσεις. Και όπως ο Batman κουλαντρίζει τα γκατζετάκια του, έτσι κι αυτός χρησιμοποιεί το μανδύα για να επιβάλει το νόμο και την τάξη. Στο πλευρό του στέκει ένας μυστηριώδης μπλόγκερ επ' ονόματι Orwell (έχει στερέψει η φαντασία των Αμερικανών σεναριογράφων ή μου φαίνεται;), που προσθέτει μια νότα 2011 στον μάλλον παλαιομοδίτικο μύθο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα
Σχετικά θέματα: Κομικςοδρόμιο
Κολατσιό παρέα με τον Σούπερμαν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Εικαστικός πόλεμος στους τοίχους της πόλης
Μπουρζουά διά χειρός Εϊμιν
Η πτώση του Τείχους και τα αναδυόμενα ταλέντα
Συνέντευξη: Ασγκάρ Φαραντί
Μας λογοκρίνουν ακόμα και οι θεατές
Θέατρο
Παραμύθια που γυαλίζουν στο σκοτάδι
Χορογραφώντας το κενό
«Γέρασα και ακόμα με φοβούνται»
Συνέντευξη: Σταύρος Πετσόπουλος
«Με ενοχλούν τα τύπου καλά βιβλία»
Ερευνα: Η κρίση στον μουσικό χώρο
Κι η νύχτα τρίζει, σε ξενιτεύει
Κομικςοδρόμιο
«The Cape»: μια νέα τηλεοπτική σειρά
Κολατσιό παρέα με τον Σούπερμαν